DEN Finland on pian myynyt 500 taloa tänä vuonna ja tekee positiivista tulosta

Jaa

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa ja konkurssejakin on jo nähty markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN Finland on tilanteesta huolimatta huolehtinut kannattavuudestaan, ja myynnissä rikotaan tänä vuonna 500 talon raja syyskuussa. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja tuotemerkeillään Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa.

”Olemme onnistuneet tekemään liiketoiminnassa koko vuoden ajan positiivista tulosta ja olemme vahvasti sitoutuneet kantamaan vastuumme asiakkaidemme kotien rakentamisesta myös pitkällä tähtäimellä”, DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen kertoo.

”Asiakkaamme arvostavat tällä hetkellä pitkän historian tuomaa hyvää mainetta, luotettavuutta sekä taloudellista vakautta. Lisäksi pystymme tarjoamaan nopean hankkeiden läpimenoajan sekä asiakkaalle helpon ja riskittömän muuttovalmiin talototeutuksen”, Tarkiainen perustelee.

Tänä vuonna DEN on myynyt yli 450 taloa ja syyskuun aikana rikotaan 500 talon rajapyykki. Epävarmassa taloustilanteessa monia asiakkaita houkuttelevat erityisesti kompaktit, kustannus- ja energiatehokkaat kodit. Designtalolla Ideal-mallisto ja Finnlamellilla Rehti-mallisto ovat olleet suosittuja.

”Myynti- ja toimitusmäärämme ovat tänä vuonna koronaa edeltävällä tasolla. Tänä vuonna olemme toimittamassa yli 530 taloa, joista valtaosa on muuttovalmiita toteutuksia”, Tarkiainen kertoo.

DEN Finlandin vakaudesta ja taloudellisesta suunnitelmallisuudesta kertoo myös vankka omistajapohja. DEN Finland on osa DEN Groupia, jonka pitkäaikainen suurin omistaja on pörssilistatun pääomasijoituskonserni CapManin hallinnoima rahasto, joka yhdessä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n kanssa omistaa enemmistön DENin osakkeista.

Kannattavuudesta huolehdittu rakentamisen laadun parantamisella ja sopeutustoimilla

”Olemme onnistuneet pärjäämään haastavassa markkinassa hyvin. Olemme sopeuttaneet toimintaamme kustannussäästöillä, toteuttaneet tuloksellisen rakentamisen kehityshankkeen ja onnistuneet vakuuttamaan asiakkaat ajankohtaisella mallistolla ja luotettavalla toteutuksella”, Tarkiainen summaa.

DENin rakentamisen Kunto-kehitysohjelmassa on saavutettu entistä parempaa rakentamisen laatua ja kustannussäästöjä muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja esihenkilötyötä, minkä ansiosta viivästymiset on saatu käytännössä kokonaan poistettua. Lisäksi sopeutumista tilanteeseen on toteutettu määrätietoisilla kustannussäästöillä.

DEN Finland Oy:n liikevoitto ennen liikearvopoistoja oli 6,9 m€ vuonna 2022 ja 7,7 m€ vuonna 2021. Tulosennuste vuodelle 2023 on myös positiivinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226 miljoonaa euroa..

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme