Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hakaniemen lasihallin purkutyöt alkavat 4.9.2023

Jaa
Hakaniemen kauppahallin väliaikaisena väistötilana toimineen lasihallin purku alkaa maanantaina 4.9.2023. Lasipintainen halli otettiin käyttöön tammikuussa 2018 ja se on palvellut kauppiaita ja asiakkaita Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen ajan.

Purkutyöt alkavat maanantaina työmaa-alueen aitauksella ja sisätilojen purkutöillä. Tämän jälkeen siirrytään julkisivun puurakenteisiin ja lasirakenteiden purkuun. Hallin purkutöissä kestää noin 1,5 kuukautta, minkä jälkeen tori kunnostetaan tarvittavilta osin muun muassa korjaamalla kivetykset putkilinjojen ja hallin peruspaalujen kohdilta. Tavoitteena on saada purku- ja kunnostustyöt valmiiksi ennen joulukuussa järjestettäviä joulumarkkinoita.

Hakaniemen peruskorjattu kauppahalli avautui 27.4.2023, ja kauppiaat siirtyivät kevään aikana uusittuihin tiloihin. Väistötilana toiminut lasihalli myytiin tarjousten perusteella huutokaupassa 14.6.2023. Lasihallin purkaminen ajoitettiin syksyyn, jotta purku- ja kunnostustöistä ei aiheutuisi häiriötä kesän torisesonkiaikaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Antti Halm
Helsingin kaupunki kaupunkiympäristö / yritystilat
p. 0400 792 063, antti.halm@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme