SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Uusia ravintoloita Vaasan Original Sokos Hotel Royaliin – tiedossa italialaisten keittiöiden tuulahduksia ja uudenlaista kebabkulttuuria

Jaa

Vaasan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennukseen avautuu helmikuussa 2024 kolme uutta ravintolaa: Trattoria Puistikko, kebabravintola Babista sekä Ravintola Royal. Uudet ravintolat ovat osa hotellin mittavaa, vuosina 2023–2025 toteutettavaa uudistustyötä.

Ravintola Babistan kebabkattaus
Ravintola Babistan kebabkattaus SOK, Raflaamo

”Hotelli Royalista luodaan nyt monipuolista, energistä ja yllätyksellistä elämyskeskusta, jossa viihtyvät niin matkailijat kuin kaupunkilaisetkin. Tulevat ravintolamme tukevat hyvin uutta identiteettiämme ja tuovat uudenlaista tarjontaa Vaasan jo ennestään rikkaaseen ravintolakulttuuriin”, Osuuskauppa KPO:n matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Riku Asukas toteaa. 

”Ravintolat muodostavat yhdessä hotellin Lounge-alueen kanssa eläväisen kohtaamispaikan aivan Vaasan ytimessä. Yhdistämällä kaikki tilat, tarjoaa hotelli Royalin tapahtumakerros laadukkaat puitteet jopa yli 1000 hengen tilaisuuksiin”, kertoo Original Sokos Hotel Royalin hotellinjohtaja Max Hellqvist.

Italialaisen keittiön tunnelmia ja tuoksuja

Hovioikeudenpuistikon laidalle sijoittuvan Trattoria Puistikon miljöö on houkutteleva, maut ja tunnelma mieleenpainuvia. ”Vaasalaisille tärkeän puistokadun vehreä ja sykkivä tunnelma on juuri sopiva italialaishenkiselle ravintolalle, jossa viihdytään pitkään –­ isolla ja iloisella seurueella”, Hellqvist sanoo.

Trattoria Puistikon ruokalista on herkullinen kattaus pasta-annoksia, pizzoja, taidolla valmistettuja grilliruokia, runsaita risottoja sekä rapeita salaatteja. Keittiöstä tulvii Italian keittiöistä tuttujen raaka-aineiden, kuten tomaatin, valkosipulin, salvian ja erilaisten juustojen tuoksu. Menu täydentyy laadukkaalla vanhan mantereen viinivalikoimalla.

Ravintola tarjoilee myös La Tavola Italianaa, koko seurueen kesken jaettavaa illalliselämystä antipastoineen ja erilaisine pääruokineen. Yhtä lailla Trattoria Puistikko sopii piipahduksiin viinilasillisen ja antipastojen äärellä.

null
Trattoria Puistikko, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa. Havainnekuva.

Babista saapuu Vaasaan – nyt on aika ottaa kebab tosissaan

S-ryhmän uusin ravintolakonsepti Babista luo rohkeasti uudenlaista kebabkulttuuria. Nyt unohdetaan pikaruoka ja paperikääreet, tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa tässä vallankumouksessa ansaitsemansa arvon.

Premium-kebabin ja huolella valitun olut- ja viinivalikoiman ohella kauniit astiat ja ravintolan viihtyisä miljöö houkuttelevat viihtymään Babistassa pidempään kuin mitä kebabpaikoissa on aiemmin totuttu. ”Babistan tila on todellakin värikäs ja kutsuva. Tuomalla tämäntyyppinen ravintolakonsepti hotellimiljööhön, kutsumme kaupunkilaiset energiaa ja elämää huokuvaan hotelliimme”, hotellinjohtaja Max Hellqvist toteaa.

Ravintolan sydämenä häärivät intohimoisesti kebabiin suhtautuvat babistat, joiden käsissä syntyy aisteja herätteleviä annoksia. Laadukkaan kebablihan ohella lautaselle asetellaan runsaasti värikkäitä kasviksia, tuoreita yrttejä ja itsetehtyjä kastikkeita. Kebablihaa löytyy niin naudanliha-, kana- kuin vöner- eli kasvisversionakin.

Ensimmäinen Babista avautui Mikkeliin kesällä 2023 ja on saanut erinomaista palautetta. Ketju laajenee nyt Vaasan Babistan myötä Pohjanmaalle.

Ravintola Royal sykkii varhaisaamusta yön tunneille

Värikäs ja valoisa Ravintola Royal toimii sekä hotellin viihtyisänä aamiaisravintolana että talon moneen muuntuvana tilausravintolana. Auringon noustua tarjoillaan energisoiva aamiainen, päivällä on kokouslounaiden vuoro. Iltaisin Ravintola Royalin pöydät katetaan upeille illallisille ja rentoihin illanviettoihin talon pitkää kulinaristista perinnettä hyödyntäen.

Ravintola Royalin edustalla sijaitseva Lounge on talon 24/7 elämää sykkivä sydän sohva- ja pöytäryhmineen. Paikka, jonne kokoonnutaan kollegoiden kanssa, tullaan drinkille ennen illan menoja, pistäydytään tuttuja tapaamaan, napataan iltapalaa tai tullaan etätöihin. Kaupunkiin avautuvat isot ikkunat tarjoavat tilaisuuden niin nähdä kuin tulla nähdyksi. 

Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen uudet huoneet, Huipun saunaosasto sekä ravintola- ja tapahtumatilat ovat nyt varattavissa, ja asiakkaiden käytössä 26.2.2024 alkaen.

Uusien ravintoloiden sisustus on palkitun suunnittelutoimiston KOKO3:n käsialaa.

Lisätiedot:

Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa, puh. 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi

Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi

null
Ravintola Royal, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Trattoria Puistikko, havainnekuva KOKO3. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa.
Trattoria Puistikko, havainnekuva KOKO3. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa.
Lataa
Ravintola Royal, havainnekuva / KOKO3. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa
Ravintola Royal, havainnekuva / KOKO3. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa
Lataa
Trattoria Puistikon La Tavola Italiana -kattaus. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa.
Trattoria Puistikon La Tavola Italiana -kattaus. Original Sokos Hotel Royal, Vaasa.
Lataa
Babistan kebabannos on raikas ja tuore.
Babistan kebabannos on raikas ja tuore.
Lataa

Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana.

Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja moderneilla teknologiaratkaisuilla. 

Uudistuksen valmistuttua vuonna 2025 hotellissa on yli 260 huonetta, neljä ravintolaa, tapahtumakerros ja huipulla sijaitseva saunaosasto Vaasa-näkymineen ja kattouima-altaineen. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.

https://www.sokoshotels.fi/fi/vaasa/original-sokos-hotel-royal-vaasa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

342 solpaneler, 18 geotermiska brunnar och 260 smarta hotellrum. Royal Hotel i Vasa moderniseras med fokus på energieffektivitet.28.11.2023 13:10:00 EET | Tiedote

Handelslaget KPO’s Original Sokos Hotel Royal i hjärtat av Vasa omvandlas som bäst till ett banbrytande hotell vad gäller energieffektivitet. Förändringen drivs med hjälp av innovativa tekniska lösningar skapade av lokala aktörer och egna energikällor bestående av bland annat bergvärme och solkraftverk. Hotellet kommer att förnyas och renoveras i etapper under 2023–2025. Hotellets 11 våningar höga torndel kommer att stå klar i februari 2024.

Tiedossa 342 aurinkopaneelia, 18 maalämpökaivoa ja 260 älykästä hotellihuonetta. Vaasan Royal-hotellia uudistetaan energiatehokkuus edellä.28.11.2023 13:10:00 EET | Tiedote

Vaasan keskustassa sijaitseva Osuuskauppa KPO:n hotelli Original Sokos Hotel Royal uudistuu parhaillaan energiatehokkuuden edelläkävijähotelliksi. Paikallisten yritysten luomat innovatiiviset teknologiaratkaisut ja omat energianlähteet kalliolämmöstä aurinkovoimalaan siivittävät muutokseen. Hotelli uudistetaan ja peruskorjataan vaiheittain vuosien 2023-2025 aikana. Helmikuussa 2024 valmistuu hotellin 11-kerroksinen torniosa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme