Uusia ravintoloita Vaasan Original Sokos Hotel Royaliin – tiedossa italialaisten keittiöiden tuulahduksia ja uudenlaista kebabkulttuuria
Vaasan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennukseen avautuu helmikuussa 2024 kolme uutta ravintolaa: Trattoria Puistikko, kebabravintola Babista sekä Ravintola Royal. Uudet ravintolat ovat osa hotellin mittavaa, vuosina 2023–2025 toteutettavaa uudistustyötä.

”Hotelli Royalista luodaan nyt monipuolista, energistä ja yllätyksellistä elämyskeskusta, jossa viihtyvät niin matkailijat kuin kaupunkilaisetkin. Tulevat ravintolamme tukevat hyvin uutta identiteettiämme ja tuovat uudenlaista tarjontaa Vaasan jo ennestään rikkaaseen ravintolakulttuuriin”, Osuuskauppa KPO:n matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Riku Asukas toteaa.
”Ravintolat muodostavat yhdessä hotellin Lounge-alueen kanssa eläväisen kohtaamispaikan aivan Vaasan ytimessä. Yhdistämällä kaikki tilat, tarjoaa hotelli Royalin tapahtumakerros laadukkaat puitteet jopa yli 1000 hengen tilaisuuksiin”, kertoo Original Sokos Hotel Royalin hotellinjohtaja Max Hellqvist.
Italialaisen keittiön tunnelmia ja tuoksuja
Hovioikeudenpuistikon laidalle sijoittuvan Trattoria Puistikon miljöö on houkutteleva, maut ja tunnelma mieleenpainuvia. ”Vaasalaisille tärkeän puistokadun vehreä ja sykkivä tunnelma on juuri sopiva italialaishenkiselle ravintolalle, jossa viihdytään pitkään – isolla ja iloisella seurueella”, Hellqvist sanoo.
Trattoria Puistikon ruokalista on herkullinen kattaus pasta-annoksia, pizzoja, taidolla valmistettuja grilliruokia, runsaita risottoja sekä rapeita salaatteja. Keittiöstä tulvii Italian keittiöistä tuttujen raaka-aineiden, kuten tomaatin, valkosipulin, salvian ja erilaisten juustojen tuoksu. Menu täydentyy laadukkaalla vanhan mantereen viinivalikoimalla.
Ravintola tarjoilee myös La Tavola Italianaa, koko seurueen kesken jaettavaa illalliselämystä antipastoineen ja erilaisine pääruokineen. Yhtä lailla Trattoria Puistikko sopii piipahduksiin viinilasillisen ja antipastojen äärellä.

Babista saapuu Vaasaan – nyt on aika ottaa kebab tosissaan
S-ryhmän uusin ravintolakonsepti Babista luo rohkeasti uudenlaista kebabkulttuuria. Nyt unohdetaan pikaruoka ja paperikääreet, tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa tässä vallankumouksessa ansaitsemansa arvon.
Premium-kebabin ja huolella valitun olut- ja viinivalikoiman ohella kauniit astiat ja ravintolan viihtyisä miljöö houkuttelevat viihtymään Babistassa pidempään kuin mitä kebabpaikoissa on aiemmin totuttu. ”Babistan tila on todellakin värikäs ja kutsuva. Tuomalla tämäntyyppinen ravintolakonsepti hotellimiljööhön, kutsumme kaupunkilaiset energiaa ja elämää huokuvaan hotelliimme”, hotellinjohtaja Max Hellqvist toteaa.
Ravintolan sydämenä häärivät intohimoisesti kebabiin suhtautuvat babistat, joiden käsissä syntyy aisteja herätteleviä annoksia. Laadukkaan kebablihan ohella lautaselle asetellaan runsaasti värikkäitä kasviksia, tuoreita yrttejä ja itsetehtyjä kastikkeita. Kebablihaa löytyy niin naudanliha-, kana- kuin vöner- eli kasvisversionakin.
Ensimmäinen Babista avautui Mikkeliin kesällä 2023 ja on saanut erinomaista palautetta. Ketju laajenee nyt Vaasan Babistan myötä Pohjanmaalle.
Ravintola Royal sykkii varhaisaamusta yön tunneille
Värikäs ja valoisa Ravintola Royal toimii sekä hotellin viihtyisänä aamiaisravintolana että talon moneen muuntuvana tilausravintolana. Auringon noustua tarjoillaan energisoiva aamiainen, päivällä on kokouslounaiden vuoro. Iltaisin Ravintola Royalin pöydät katetaan upeille illallisille ja rentoihin illanviettoihin talon pitkää kulinaristista perinnettä hyödyntäen.
Ravintola Royalin edustalla sijaitseva Lounge on talon 24/7 elämää sykkivä sydän sohva- ja pöytäryhmineen. Paikka, jonne kokoonnutaan kollegoiden kanssa, tullaan drinkille ennen illan menoja, pistäydytään tuttuja tapaamaan, napataan iltapalaa tai tullaan etätöihin. Kaupunkiin avautuvat isot ikkunat tarjoavat tilaisuuden niin nähdä kuin tulla nähdyksi.
Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen uudet huoneet, Huipun saunaosasto sekä ravintola- ja tapahtumatilat ovat nyt varattavissa, ja asiakkaiden käytössä 26.2.2024 alkaen.
Uusien ravintoloiden sisustus on palkitun suunnittelutoimiston KOKO3:n käsialaa.
Lisätiedot:
Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa, puh. 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi

Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Max HellqvisthotellinjohtajaOriginal Sokos Hotel Royal, Vaasa
Puh:040 529 3686Puh:040 529 3686max.hellqvist@sok.fiKuvat




Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana.
Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja moderneilla teknologiaratkaisuilla.
Uudistuksen valmistuttua vuonna 2025 hotellissa on yli 260 huonetta, neljä ravintolaa, tapahtumakerros ja huipulla sijaitseva saunaosasto Vaasa-näkymineen ja kattouima-altaineen. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.
https://www.sokoshotels.fi/fi/vaasa/original-sokos-hotel-royal-vaasa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Isälle suklaata ja kukkia? S-ryhmän data kertoo erot isän- ja äitienpäivän vietossa4.11.2025 08:02:00 EET | Tiedote
Isänpäivää vietetään jälleen tulevana sunnuntaina 9.marraskuuta. Perinteisesti suomalainen muistaa syksyllä isää samalla kaavalla kuin äitiä keväällä: hyvällä ruoalla ja lahjoilla. S-ryhmän ostodata kuitenkin osoittaa, että isän ja äidin juhlapäivien mauissa sekä pakettien sisällöissä on eroa.
Riisituotteille odotettu sertifiointi – näkyy kaupan hyllyllä ”jyvä kerrallaan”3.11.2025 07:30:00 EET | Tiedote
Riisi on monelle tuttu ruoanlaiton peruselementti, jota ostetaan S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale ja Alepa) hyllyiltä vuodessa noin yhdeksän miljoonaa kiloa. Syksyllä kaupan riisihyllyille on saapunut ensimmäinen Sustainable Rice Platform -sertifioitu Coop-tuotemerkin basmatiriisi.
Kysely: suomalaiset panostavat kodin valaistuksessa eniten olohuoneeseen ja keittiöön29.10.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Suomalaiset pitävät valaistusta tärkeänä tekijänä kodin tunnelman luomisessa ja osana sisustusta, selviää Sokoksen tekemästä kyselytutkimuksesta. Kotona panostetaan etenkin olohuoneen ja keittiön valaistukseen. Sokoksen asiantuntija jakaa täsmävinkin, mihin kodin valaistuksessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota pimeänä vuodenaikana.
Uudistuva Iso juttu -kumppaniyhteistyö laajenee ilmastoasioista muihin kestävyysteemoihin28.10.2025 12:30:00 EET | Tiedote
S-ryhmä laajentaa Iso juttu -kumppaniyhteistyötään – jatkossa mukana ovat ilmaston lisäksi luonnon monimuotoisuus, vesivastuullisuus ja ihmisoikeudet. Tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja kestävyyshaasteisiin yhdessä 17 500 tavaran- ja palveluntoimittajan kanssa sekä tuoda pienet ja suuret toimijat yhteen. Miljoonan tonnin päästösäästötavoite saavutettiin yhdessä kumppaneiden kanssa etuajassa viime vuonna.
Lähes 3000 sähköautoilijaa paljastaa ajatuksensa sähköauton lataamisesta – pitkillä matkoilla selkeä toive, näitä asioita asemille halutaan lisää27.10.2025 09:01:22 EET | Tiedote
ABC-latauksen toteuttama suuri sähköautoilukysely selvitti autoilijoilta muun muassa missä ja mihin aikaan autoa ladataan, mitä latauksen aikana halutaan tehdä ja mitä latausasemille toivotaan lisää. Kyselytutkimukseen vastasi lähes 3000 sähköautolla tai plug-in-hybridillä ajavaa eri-ikäistä autoilijaa ympäri maan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme