Nya restauranger i Original Sokos Hotel Royal i Vasa – smaker från det italienska köket och en ny typ av kebabkultur
Tre nya restauranger öppnas i tornbyggnaden i Original Sokos Hotel Royal i februari 2024: Trattoria Puistikko, kebabrestaurang Babista samt Restaurant Royal. De nya restaurangerna utgör en del av den omfattande omvandling hotellet kommer att genomgå under perioden 2023–2025.

"Hotel Royal omvandlas nu till ett mångsidigt, livfullt och överraskande upplevelsecenter där både resenärer och stadsbor ska trivas. Våra nya restauranger kommer att stödja vår identitet ypperligt och tillför något nytt till Vasas redan rika restaurangkultur, förklarar Riku Asukas, MaRa-branchdirektör hos Handelslaget KPO.
"Tillsammans med hotellets lounge utgör restaurangerna en levande mötesplats mitt i hjärtat av Vasa. Genom att kombinera samtliga utrymmen skapar vi på Hotel Royals evenemangsvåning en högklassig miljö för evenemang för upp till 1 000 personer", berättar Max Hellqvist, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Royal.
Det italienska kökets atmosfär och dofter
Atmosfären i Trattoria Puistikko, belägen invid Hovrättsesplanaden, är lockande och smakerna och atmosfären minnesvärda. "Esplanadens grönskande och pulserande atmosfär, som är viktig för Vasa-borna, är precis rätt läge för en italienskinspirerad restaurang där man kan roa sig länge – i ett stort och glatt sällskap", betonar Hellqvist.
Trattoria Puistikkos meny består av ett läckert urval av pastarätter, pizza, skickligt tillredda grillrätter, generösa risottoportioner och krispiga sallader. Köket fylls av doften av råvaror kända från det italienska köket – tomater, vitlök, salvia och olika ostar. Menyn kompletteras med ett högklassigt vinsortiment från den gamla kontinenten.
Restaurangen serverar också hela sällskap La Tavola Italiana, en middagsupplevelse som delas, och består av antipasti och olika huvudrätter. Trattoria Puistikko lämpar sig lika bra då man till exempel vill sticka sig in för ett glas vin och antipasti.
Babista anländer till Vasa – dags att ta kebaben på allvar!
S-gruppens nya restaurangkoncept Babista, som har fått utmärkt respons, skapar djärvt en ny typ av kebabkultur. Glöm snabbmat och pappersförpackningar, nu ges kebaben, med sin tusenåriga tradition, det värde den förtjänar.
Förutom förstklassiga kebab-rätter och ett noga utvalt urval av öl och viner lockar restaurangens vackra kärl och mysiga stämning dig att stanna i Babista längre än på de kebabställen du tidigare har besökt.
"Babistas interiör är verkligen färgstark och inbjudande. Genom att introducera den här typen av restaurangkoncept i hotellmiljön bjuder vi in stadsborna till ett hotell fyllt av energi och liv", berättar hotelldirektör Max Hellqvist.
Hjärtat av restaurangen domineras av babistas med en passion för kebab, och som skapar rätter för alla sinnen. Förutom kebabkött av hög kvalitet serveras gästerna rikligt med färgglada grönsaker, färska örter och hemlagade såser. Kebabköttet finns som nötkötts-, kyckling- och vöner-varianter.

Restaurang Royal pulserar från tidig morgon till natt
Den färgglada och ljusa Restaurang Royal fungerar både som hotellets trivsamma frukostrestaurang och husets mångsidiga beställningsrestaurang. När solen går upp serveras en energigivande frukost, under dagen är det möteslunchernas tur. På kvällarna dukar Restaurang Royal upp till härliga middagar och avslappnade kvällar i enlighet med husets långa kulinariska tradition.
Loungen framför Restaurang Royal är husets dynamiska hjärta dygnet runt, inrett med soff- och bordsgrupper. En plats där kollegor samlas, där man tar en drink inför kvällen, träffar bekanta, avnjuter en bit mat eller jobbar på distans. De stora fönstren mot staden låter gästen både se och synas.
De nya rummen i tornbyggnaden i Original Sokos Hotel Royal, bastuavdelningen Huippu samt restaurang- och evenemangslokalerna kan nu bokas och står till gästernas förfogande från och med den 26.2.2024.
Mer information:
Max Hellqvist, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Royal, Vasa, tfn 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi
Riku Asukas, branschdirektör, Handelslaget KPO, tfn 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi
Nyckelord
Kontakter
Max HellqvisthotelldirektörOriginal Sokos Hotel Royal, Vaasa
Tel:040 529 3686Tel:040 529 3686Max.Hellqvist@sok.fiBilder



Följ SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Prisman ja Sokoksen noutopiste joka kylään – S-ryhmä valjastaa suurimman valttinsa asiakasomistajien eduksi7.5.2025 15:05:37 EEST | Tiedote
Asiakkaat voivat tulevaisuudessa noutaa Prisman ja Sokoksen verkkokaupan ostoksensa S-ryhmän ruokakauppoihin tulevista ässänvihreistä noutolokerikoista ympäri Suomen. S-ryhmässä on kehitetty suosittua käyttötavarakaupan verkkokauppojen myymälänoutoa usean vuoden ajan ja tällä hetkellä myymälänouto toimii Prismoissa ja Sokoksissa. Tulevina vuosina mukaan valjastetaan S-ryhmän ainutlaatuisen laaja toimipaikkaverkosto, jotta asiakkaiden arki helpottuu entisestään. Tarkoituksena on toimittaa tuotteet asiakkaille nopeasti, edullisesti ja harppauksen ekologisemmin.
S-ryhmän ruokakaupoissa kiinnitetään huomiota muovikassien kulutukseen: kestokassin hinta alas, muovikassin hinta ylös5.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän ruokakaupoissa tehdään toimenpiteitä muovikassien määrän vähentämiseksi. Tästä päivästä alkaen kaikissa marketkaupan ketjuissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa) tarkistetaan eri kassivaihtoehtojen hintoja ja esillepanoja niin, että muovikassien hintaa nostetaan, kestokassin hintaa lasketaan ja paperikassi säilyy kassalta jo löytyneistä kassivaihtoehdoista edullisimpana. Kassoille sijoitetaan tarjolle myös edullisia ja muovimäärältään ohuempia jätekassirullia.
Uusi malli mullistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen – 3500 S-ryhmän työntekijää valitsee itse omat työvuoronsa2.5.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi työvuorosuunnittelun malli helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista ja lisää merkittävästi vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön. Tänä keväänä noin 3500 työntekijää osallistuu itse aktiivisesti omien työvuorojensa valintaan, kun useat S-ryhmän osuuskaupat käyttävät yhteisöllisen työvuorosuunnittelun mallia.
SOK:n hallintoneuvosto 2025 on valittu – puheenjohtajana jatkaa Timo Santavuo29.4.2025 14:55:04 EEST | Tiedote
SOK:n hallintoneuvosto valittiin 29.4.2025 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvostossa aloitti kolme uutta jäsentä.
Bonuksen kerryttäminen Applen Lompakossa olevalla S-Etukortilla laajenee S-ryhmän ravintoloihin29.4.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen mobiilisti onnistuu pian entistä useammassa paikassa, kun S-ryhmän kaupoissa suosioon noussut käytäntö laajenee myös ravintoloihin. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain tämän vuoden aikana ravintoloiden maksupäätteiden vaihtuessa uusiin.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum