SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Veripalvelu lanseeraa sertifikaatin työpaikoille, jotka sallivat verenluovutuksen työajalla

Jaa
Työyhteisöjen osallistuminen yhteiskuntavastuuseen saa uuden vaihtoehdon Veripalvelun lanseeraamasta työpaikkasertifikaatista. Sertifikaatti on tunnustus, jonka organisaatio saa käyttöönsä, jos sen työntekijöiden on mahdollista luovuttaa verta työajalla.

-Verenluovutuksen salliminen työajalla on työyhteisöille tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta ja saada auttamisen kautta tapahtuvaa merkityksellisyyden kokemusta, kertoo Veripalvelun viestintäjohtaja Willy Toiviainen.

Työnantajan tarjoama aika verenluovutukseen luo hyvää yhteishenkeä

Monella työpaikalla verenluovutus työajalla on vakiintunut käytäntö. Elektroniikkakomponenttivalmistaja Murata on esimerkki työyhteisöstä, jolla on monipuolista vastuullisuustoimintaa. Muratalla saa luovuttaa verta työajan puitteissa.

-Työnantajan tarjoama aika verenluovutuksessa käymiseen on arvokasta ja se kasvattaa yhteisen tekemisen fiilistä, laiteinsinööri Mari Venho Muratalta kertoo.

Mahdollistamalla verenluovutuksen työajalla työyhteisöt auttavat konkreettisesti potilaita sairaaloissa.

-Kokemukseni mukaan osallistuminen yhteiseen, hyvään tekemiseen työpaikalla myös sitouttaa. Tästä tulee tunne, että teemme yhdessä hyviä asioita, Venho summaa.

Kuinka sertifikaatin saa käyttöön?

Veripalvelun työpaikkasertifikaatti on helppo ottaa käyttöön. Sertifikaatti on ladattavissa Veripalvelun sivuilta, joilta sen voi liittää omille verkkosivuille. Työpaikkasertifikaatin sivuilta löytyvät myös mukana olevat työyhteisöt.

Työpaikkasertifikaatti on yksi tapa madaltaa kynnystä verenluovutukseen. Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla helpottaa aikatauluhaasteissa, jotka monella työssä käyvällä voivat muuten estää verenluovutuksen.

-Tavoitteenamme on työpaikkasertifikaatin avulla aktivoida entistä useampia työyhteisöjä luovuttamaan verta. Otamme ilolla vastaan kaikki vanhat ja uudet verenluovutusta tukevat työpaikat, Willy Toiviainen toivottaa.

Lue lisää: veripalvelu.fi/tyopaikkasertifikaatti

Kaikki verenluovutuspaikat ja ajanvarauksen löydät Veripalvelun verkkosivuilta osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus.

Verta voi luovuttaa ensimmäisen kerran 18–59-vuotiaana. Säännöllisesti luovuttava voi jatkaa siihen asti, kunnes täyttää 71 vuotta. Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata helposti Sovinko luovuttajaksi -nettitestillä.

Veripalvelun toimipisteet

  • Espoo Iso Omena, Suomenlahdentie 1, p. 029 300 1040
  • Helsinki Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2, p. 029 300 1030
  • Helsinki Kivihaka, Kivihaantie 7, p. 029 300 1020
  • Jyväskylä Kolmikulma, Puistokatu 2-4, p. 029 300 1220
  • Kuopio Sektori, Puijonkatu 23, p. 029 300 1170
  • Lahti Trio, Kauppakatu 10, p. 029 300 1240
  • Oulu Isokatu 32 C, p. 029 300 1110
  • Seinäjoki Kauppakatu 26, p. 029 300 1190
  • Tampere Koskikeskus, Hatanpään valtatie 1, p. 029 300 1130
  • Turku Yliopistonkatu 29 B, 3. krs. p. 029 300 1140

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai viestinnän asiantuntija Iira Hartikaiseen (puh: +358 29 170 2324, iira.hartikanen@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Veripalvelu kiertää Suomea: vuosittain yli tuhat verenluovutustilaisuutta noin 200 eri paikassa3.8.2023 08:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kiertää jatkuvasti eri paikkakunnilla keräämässä verta auttamishaluisilta verenluovuttajilta. Tänäkin kesänä on järjestetty joka arkipäivä 4−5 tilaisuutta eri puolilla Suomea. Liikkuvalla toiminnalla on tärkeä merkitys verihuollon kannalta, sillä kiertävissä verenluovutustilaisuuksissa kerätään lähes puolet kaikesta Suomessa tarvittavasta verestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme