Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Rockskolan finns det lediga platser för unga musiker

Dela
I Rockskolan, som upprätthålls av Vasa stads ungdomsservice, finns det i höst lediga elevplatser i bandundervisningen. I Rockskolan kan 13–17-åriga Vasabor hålla på med pop- och rockmusik i olika former.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen

Rockskolan erbjuder hobbyverksamhet med låg tröskel för ungdomar, eftersom man kan komma med utan någon erfarenhet, det krävs bara intresse för musik och att spela eller sjunga i ett band.

- I början behöver man inte heller ha ett eget instrument, utan det kan man låna av oss. Deltagaravgiften för bandundervisningen är endast 11,50 euro per person under en termin, berättar Sami Sillanpää, handledare vid Rockskolan.

Bandens sammansättning varierar, så de kan ha allt från 2 till 13 medlemmar. Man kan komma med ensam eller tillsammans med en kompis.

- När en ung person anmäler sig till bandundervisning hos oss, berättar hen samtidigt till exempel vilken slags musik hen tycker om att lyssna på och vilket instrument som intresserar. Utgående från det ser vi handledare ut en lämplig sammansättning för hen, beskriver Sillanpää.

Gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång

I Rockskolans undervisningsutbud ingår bandhandledning, privatundervisning, ljudinspelning och att göra låtar. Alternativen på bandlektionerna är gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång, på privatlektionerna gitarr, trummor och basgitarr.

I Rockskolan finns också en egen studio där man kan spela in musik och göra musikvideor.

Rockskolan är verksam på Rockwerstas i Klemetsö i Vasa.

I år fyller Rockskolan 20 år och för att fira det har man gett ut en festdokumentär ”Mitä me soitetaan?” (Vad spelar vi?). Se videon och bekanta dig samtidigt med Rockskolans verksamhet.

Vad då för Rockskola?

  • för 13–17-åriga Vasabor
  • bandundervisning: gitarr, basgitarr, trummor, klaviatur och sång
  • privatlektioner: gitarr, trummor och basgitarr
  • cirka 60 elever (våren 2023)
  • av eleverna är cirka hälften flickor och hälften pojkar
  • Anmäla sig kan man under hela året: www.vaasa.fi/sv/rockskolan

Nyckelord

Kontakter

Sami Sillanpää, handledare vid Rockskolan, tfn 040 706 1830, sami.sillanpaa@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Matsvinn, loppmarknad och workshoppar för främjande av grön omställning: Program vid Vamia under hållbarhetsveckan!25.9.2023 15:11:32 EEST | Tiedote

Den nationella hållbarhetsveckan infaller 25-29.9. Under veckan minskar Vamias studerande på matsvinnet, ordnar bytesloppis och gör goda gärningar. De studerande har också en fantastisk möjlighet att delta i seminarier, workshoppar och gästbesök som ordnas av Green Skills Vaasa i anknytning till grön omställning, teknologi och företagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum