Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Suuret sademäärät vaurioittavat tiestöä

Jaa
Viimepäivien suuret sademäärät ovat vaurioittaneet tiestöä Pohjalaismaakuntien alueella. Kun ojien ja tierumpujen kapasiteetti ei hetkellisesti riitä viemään vettä oikeisiin paikkoihin vesi saattaa nousta tielle ja syödä tierakenteita mennessään.
Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.
Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.

Teitä on jouduttu katkaisemaan ja korjaamaan viimepäivinä muun muassa Hirvijärventiellä Jalasjärvellä, kävely- ja pyöräilyväylillä Alavudella Kellokorventiellä ja Ähtärissä Virtaintiellä. Kohteiden korjaustyöt ovat käynnissä ja ne avataan liikenteelle mahdollisimman pian, kun korjaustyöt on saatu valmiiksi. Kohteiden päällysteiden korjaustöitä voidaan joutua tekemään myöhemmin.

Suuret sademäärät aiheuttavat reikiintymistä myös päällystetyille- ja soratieverkolle. Alueelliset maanteiden hoitourakat päivystävät kellon ympäri ja suorittavat tarvittaessa akuutteja korjaustoimenpiteitä tiestölle. Päällystetyillä teillä akuutteja paikkauksia suoritetaan maanteiden hoitourakoissa, sekä ennakoivaa paikkaustoimintaa tehdään erillisen paikkaus urakan kautta. Sorateiden tasauksista vastaavat alueelliset maanteiden hoitourakat.

Liikenteen asiakaspalvelun palauteväylä on ensisijainen palauteväylä tien kuntoon liittyvissä asioissa.

Ilmoita liikennettä vaarantavista ongelmista suoraan Tieliikennekeskuksen Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (24/7).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:
Tienpidon asiantuntija
Ville-Petteri Luomanen
puh. 0295 027 743
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.
Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.
Lataa
Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Alavudella.
Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Alavudella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Översvämningssituationen fortsätter att vara allvarlig i de österbottniska landskapen – Flödestoppen närmar sig i Perho å (landskapen i Österbotten)12.4.2024 13:13:09 EEST | Tiedote

I Perho å har vattenflödet ökat snabbt och flödestoppen väntas de närmaste dagarna. Vid Tunkkari har flödestoppens återkomsttid förutspåtts vara sällsyntare än en gång per 20 år. Vattenflödet väntas öka till nästan samma nivå som vid översvämningen våren år 2000. Vatten leds ut i de konstgjorda sjöarna i syfte att dämpa flödestoppen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye