Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Den rikliga nederbördsmängden orsakar skador på vägnätet

Dela
Den stora regnmängden under de senaste dagarna har orsakat skador på vägarna i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten. Då kapaciteten på diken och vägtrummor tillfälligt inte räcker till för att föra vattnet vidare till rätt ställen, kan vattnet istället stiga så det rinner ut på vägen och leda till att vägens konstruktioner vittrar sönder.
Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Esteri
Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Esteri

Under de senaste dagarna har man varit tvungen att stänga och reparera vägar, bland annat Hirvijärventie i Jalasjärvi och gång- och cykelvägar på Kellokorventie i Alavo och Virtaintie i Etseri. Reparationsarbetena pågår och vägarna kommer att öppnas för trafik så snart som möjligt, genast när arbetet är färdigt. Det är möjligt att beläggningen på dessa platser repareras först senare.

Den rikliga nederbörden leder att det bildas hål också på belagda vägar och på grusvägar. De regionala skötselentreprenaderna för landsvägarna har jour dygnet runt och vid behov utförs akuta reparationsåtgärder på vägnätet. På belagda vägar görs akuta lappningar inom skötselentreprenaderna. Förebyggande lappningsarbeten görs inom ramen för en separat lappningsentreprenad. Sladdning och utjämning av grusvägar sköts inom de regionala skötselentreprenaderna för landsvägar.

Responskanalen i Trafikens kundservice är den responskanal som i första hand ska användas i ärenden som gäller vägarnas skick.

Länk: https://palautevayla.fi/aspa

Anmäl brådskande problem som äventyrar trafiken på vägnätet direkt till Vägtrafikantlinjen på telefon 0200 2100 (dygnet runt).

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsuppgifter från NTM-centralen i Södra Österbotten:


Sakkunnig inom väghållning Ville-Petteri Luomanen, tfn 0295 027 743, e-post: fornamn.efternamn@ntm-centralen.fi

Bilder

Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Esteri
Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Esteri
Ladda ned bild
Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Alavo
Det kraftiga regnet orsakade skador på en lättrafikled i Alavo
Ladda ned bild

Länkar

Om

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Följ Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kollektivtrafiken påverkas av den nya viktbegränsningen på stadsbron i Kristinestad21.9.2023 14:43:03 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har i samarbete med Trafikledsverket beslutat att införa en lägre viktbegränsning på 8 ton på bron (tidigare viktbegränsning 25 ton). Den nya viktbegränsningen påverkar också kollektivtrafiken i området. De större bussarna kan inte längre köra över bron på grund av viktbegränsningen. Ändringar i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare. Ändringarna i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare.

Kristiinankaupungin sillan uudella painorajoituksella vaikutusta joukkoliikenteeseen21.9.2023 13:39:55 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt yhdessä Väyläviraston kanssa asettaa Kristiinankaupungin sillalle nykyistä (25 tonnia) alemman painorajoituksen 8 tonnia. Uudella painorajoituksella on vaikutusta myös alueen joukkoliikenteeseen. Isoimmat linja-autot eivät jatkossa voi painorajoituksen vuoksi liikennöidä sillalla. Reittimuutos astuu voimaan 25.9.2023 ja on voimassa toistaiseksi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum