Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Leiki ja liiku -toiminta on alkanut Leppävaarassa

Jaa

Leiki ja liiku -toiminnassa Leppävaaran alueen lähes tuhat 5–6-vuotiasta lasta osallistuu ohjattuihin liikuntahetkiin osana päiväkotien säännöllistä ohjelmaa. Leiki ja liiku pilotti on alkanut 28.8. ja jatkuu toukokuuhun 38 viikon ajan.

Toiminta järjestetään uudessa monilajihalli Kameleontenissa Leppävaaran urheilupuistossa. Ryhmät osallistuvat toimintaan säännöllisesti joko kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Lapset harjoittelevat motorisia taitoja monipuolisilla liikuntaradoilla. Leiki ja liiku -pilotin tavoitteena onkin lisätä päiväkoti-ikäisten lasten liikkumista ilon kautta. Toimintaa ohjaavat lapsiryhmien omat opettajat yhdessä Espoon Telinetaitureiden ohjaajien kanssa.

Toiminnan toteuttavat yhteistyössä Espoon kaupungin Liikunta ja urheilu, suomen- ja ruotsinkielinen varhaiskasvatus sekä liikuntaseura Espoon Telinetaiturit. Kaikki osapuolet ovat innoissaan toiminnasta ja sitoutuneet siihen ennakkoluulottomasti.

”On upeaa ja palkitsevaa, että olemme saaneet toiminnan käyntiin. Mallimme luo valtavalle määrälle lapsia yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua ja innostua liikkumisesta. Yhteistyö tuo tuloksia, kiitos kuuluu kaikille osapuolille”, kertoo Espoo liikuntajohtaja Martti Merra.

Inspiraatio Leiki ja liiku -toimintaan on löytynyt Tanskasta

Leiki ja liiku -toimintamalli on tuotu Espooseen Tanskan Kögestä, jossa samankaltaista toimintaa on toteutettu jo yhdeksän vuoden ajan. Kaikki Kögen varhaiskasvatusikäiset lapset eli 0–6-vuotiaat osallistuvat säännöllisesti toimintaan. Siellä Leiki ja liiku on kiinteä osa varhaiskasvatuksen arkea.

Espoon kaupungin ja Espoon Telinetaitureiden edustajat vierailivat Kögessä viime keväänä. Kögessä toiminnasta on saatu paljon hyviä tuloksia. Lasten fyysiset ja motoriset taidot ovat kehittyneet, mutta sen lisäksi lapset ovat oppineet tärkeitä sosiaalisia taitoja. Myös valmiudet oppimiseen ovat parantuneet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupungin liikuntapalvelut vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, 8 avantoa, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja ja uimarantoja. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. 

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espoo.fi/liikunta | www.espooliikkuu.fi 
#EspooLiikkuu @espooliikkuu

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme