Vaasan kaupunginteatteri

Nunnia ja konnia svengaa Vaasan kaupunginteatterissa

Jaa
Oman polun löytämisestä, hyväksytyksi tulemisesta sekä ystävyyden ja ilon voimasta kertova Nunnia ja konnia lumoaa Romeo-näyttämöllä 9.9.2023 alkaen.
Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm
Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm

Svengaavassa musikaalikomediassa tähteydestä haaveileva Deloris Van Cartier on saanut tarpeekseen konnapomo-heilansa Curtisin hidastelusta ja päättänyt nousta showbisneksen huipulle omin voimin. Yhtäkkiä hän sattuu gangsterien välienselvittelyn silminnäkijäksi ja unelma menestyksestä murtuu. Konstaapeli Ricky Souther keksii kätkeä avaintodistajansa nunnaluostariin. Deloris määrätään pitämään matalaa profiilia luostarin kuorossa, mutta kun yhteinen sävel löytyy, sisaria ei pidättele enää mikään.

”Tässä musikaalissa ihanaa on se, että ihmiset saavat voimaa ja uskallusta laulaa sillä omalla äänellä, yhdessä muiden kanssa”, toteaa teoksen ohjaaja Tiina Puumalainen. Ensimmäistä kertaa Vaasan kaupunginteatterissa vierailevan Puumalaisen ohjauksia on aikaisemmin nähty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Joseph Howardin kirjoittamaan ja Whoopi Goldbergin tähdittämään elokuvaan Sister Act (Touchstone Pictures) perustuvan musikaalin ovat käsikirjoittaneet Cheri ja Bill Steinkellner. Teoksen on säveltänyt Alan Menken ja laulut on sanoittanut Glenn Slater.

”Musikaalissa kuullaan mahtavia 1970-luvun soul- , gospel- ja discohenkisiä kappaleita. Teoksessa on hyvän mielen musiikkia, jota ei oikein voi hymyilemättä soittaa”, toteaa kapellimestari Sauli Perälä.

Musikaalin koreografioi lukuisista musikaalikoreogafioista tuttu Osku Heiskanen (vier.). Lavastajana vierailee viime syksyn West Side Storyn lavastanut Teppo Järvinen ja pukusuunnittelusta vastaa teatterin pukusuunnittelija Emilia Eriksson. Teokseen äänet suunnittelee Heikki Järvi, valot Olli Haakana ja kampaukset ja maskit Maija Hauta-aho.

Teoksen pääroolissa Deloris Van Cartierina nähdään lukuisissa teattereissa, kuunnelmissa ja tv-sarjoissa näytellyt vieraileva näyttelijä Milla Kangas. Kangas palaa produktion myötä Vaasan kaupunginteatteriin, jossa työskenteli kiinnitettynä näyttelijänä vuosina 2012-2013.

”On ollut upeaa ja energisoivaa hypätä Deloris Van Cartierin saappaisiin. Deloris on hahmona aika impulsiivinen mutta todella hyväsydäminen”, kertoo Kangas.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Oiva Nuojua Konstaapeli Ricky Southerina, Toni Ikola Curtisina ja Raisa Vattulainen Abbedissana. Teos tehdään yhteistyössä Vaasan oopperayhdistyksen kuoron kanssa.

Musikaalin kesto on noin 2 h 45 min sisältäen väliajan. Esitys on tekstitetty ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rantanen
Tiedottaja
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm
Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm
Lataa
Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm
Nunnia ja konnia. Vaasan kaupunginteatteri. Kuva: Linus Lindholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme