Pirkanmaan liitto

Popeda on vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon saaja

Jaa

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Popeda-yhtyeelle vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon. Taiteilija Markku Salon tekemän Valkohäntä-veistoksen luovutti Pirkan päivän juhlaseminaarin yhteydessä maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman. Palkinnon otti vastaan Popeda-yhtyeen keulahahmo Pate Mustajärvi.

Popeda ei ole vain bändi, vaan kulttuuri-ilmiö, joka on syntynyt Pirkanmaalla, edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta sekä pirkanmaalaista identiteettiä ja jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkihistoriaan. Pirkanmaan palkinto myönnetään pirkanmaalaiselle legendalle, Popedalle, kiitoksena pitkästä, aktiivisesta ja unohtumattomasta urasta.

Maakuntahallitus päätti lisäksi jakaa 7 000 euron rahapalkinnon maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta. Rahapalkinto annetaan kannustamaan pirkanmaalaisia yhtyeitä itse löytämään tapa tehdä uutta Manserokkia Museokeskus Vapriikissa avautuvan Manserock-näyttelyn yhteydessä. Palkintoraha voi esimerkiksi mahdollistaa esiintymisen, äänittämisen tai kilpailun järjestämisen uusien kykyjen löytämiseksi.

Pirkanmaan palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Kuva: Rami Marjamäki

Kuvassa maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen (vas.), Popeda-yhtyeen puolesta palkinnon vastaanottanut Pate Mustajärvi ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme