Puoluekokouksen julkilausuma: Jutta Urpilainen presidentiksi!

Jaa

SDP:n 47. puoluekokous kannattaa Jutta Urpilaisen asettamista ehdokkaaksi tasavallan presidentin vaaliin. Suomi on kansainvälinen, tasa-arvoinen ja avoin yhteiskunta, joka ansaitsee tätä arvopohjaa edustavan presidentin.

Presidentillä on oltava laaja kokemus niin kotimaan politiikasta kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä kansainvälisistä tehtävistä. Hän tarvitsee myös laajat verkostot ja vankkumattoman osaamisen. Tässä ajassa tarvitsemme myös presidentin, jolla on kykyä rakentaa luottamusta sekä koota kansakuntaa. 

Jutta Urpilaisessa nämä vaatimukset täyttyvät. Hän on ihmisläheinen arvojohtaja, jota arvostetaan Suomessa, Euroopassa ja maailmalla. Samalla hän on tinkimätön taistelijaluonne, jonka aiemmat näytöt Suomen edun puolustamisesta tiukoissa paikoissa ministerinä ja puolueen puheenjohtajana kertovat laajasta kokemuksesta. Menestyksekäs työ EU:n komissaarina takaa kansainväliset verkostot ja osaamisen. 

Suomi tarvitsee presidentin, joka edustaa maamme parhaita ominaisuuksia. SDP:n puoluekokous katsoo Jutta Urpilaisen täyttävän nämä vaatimukset ja asettuu tukemaan Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

SDP:n 47. puoluekokous hyväksyi myös sisäpoliittisen julkilausuman sekä kansainvälisen julkilausuman.

SDP

Siltasaarenkatu 18-20 C

00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)

https://www.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Muuttuuko harmaa mustaksi28.11.2023 15:10:45 EET | Tiedote

Harmaa talous on lisääntynyt, vaikka kansallisesti, sekä Euroopan Unionin toimesta sitä pyritään suitsimaan. Vuosituhannen vaihteen jälkeen harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta on tullut kiinteä osa järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa myös Suomessa. Tästä räikeimpinä esimerkkeinä ovat olleet monet ravintoloiden takahuoneissa asuneet kokit tai thaimaalaiset marjanpoimijat sekä puutarhatyöntekijät. Ihmiskauppaa tapahtuu valitettavasti myös Suomessa.

SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar: Hallituksen tekijänoikeusesitys etenee huolimattomasta valmistelusta huolimatta24.11.2023 15:22:34 EET | Tiedote

Hallituksen esitys tekijänoikeuslain muuttamisesta on etenemässä kritiikistä huolimatta. Hyvää esityksessä on tietysti se, että kirjailijat saavat lainauskorvauksen myös e-lainauksista. Ongelmallisinta on se, että myös äänikirjojen lukijoille esitetään e-lainauskorvausta. Verkkokirjahyllyt jäävät korvausten ulkopuolelle. Kirjallisuuden tekijät ja äänikirjan lukijat eivät ole keskenään samassa asemassa äänikirjan lukijoiden eritasoisen työpanoksen ja tästä johtuvan erilaisen tekijänoikeudellisen aseman sekä ansaintamallin vuoksi. Kirjailijalla on tekijänoikeus teokseensa, kääntäjällä puolestaan tekijänoikeus käännökseensä. Äänikirjan lukijaa pidetään esittävänä taiteilijana, jolloin hänen panoksensa nauttii tekijänoikeuslain mukaista lähioikeussuojaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme