Kiinteistömaailma

Elokuu 2023: Ensimmäinen yli 1000 välitetyn kohteen kuukausi tänä vuonna – yksiö- ja kaksiokaupassa selvää piristymistä

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 4.9.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä elokuussa yhteensä 1035 kohdetta. Niistä 762 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 31 uudiskohteiden välitystä ja 242 vuokrakotien välitystä. ”Ensimmäistä kertaa tänä vuonna pääsimme yli tuhannen välitetyn kohteen. Niin käytetyissä kuin uudiskohteissakin parempaa kauppakuukautta saa hakea viime vuoden syyskuulta asti. Erityisesti yksiöiden ja kaksioiden kauppaa tehtiin selkeästi alkuvuoden ja kesän kuukausia enemmän”, sanoo Mika Laurikainen. Hän aloitti Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtajana 1.9.2023.

Mika Laurikaisen mukaan kauppamäärän kasvu edelliskuusta on selvä, vaikka pitkän ajan keskiarvoista ollaankin edelleen jäljessä.

”Heinäkuussa ketjumme välitti 625 käytettyjen asuntojen kauppaa, nyt elokuussa 762 kauppaa. Yli 20 prosentin kasvu kertoo erittäin tervetulleesta piristymisestä asuntokaupassa. Ensimmäiset signaalit pienimpien asuntojen kaupan elpymisestä ovat nyt nähtävissä: niin yksiöissä kuin kaksioissakin elokuu oli selkeästi vuoden paras kuukausi ja kokonaiskauppamäärän kasvussa niiden rooli oli merkittävä”, Laurikainen sanoo.

Positiivisimmat uutiset tulivat elokuussa Kiinteistömaailman Helsingin asuntomyymälöistä: sekä kappaleissa että välitystuotoissa yllettiin viime vuoden elokuun lukemiin.  

Uudiskohteita ketju myi elokuussa 31 kappaletta, ennen muuta perhekohteita, kun heinäkuussa vastaava määrä oli 11. Oikea suunta siinäkin.  

Vapaa-ajanasuntokaupassa jäätiin vain hienoisesti edellisvuoden vastaavan kuukauden luvuista.

Lisätiedot:

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0405607514
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Kiinteistömaailman kuvapankki https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman Laurikainen: Varainsiirtoveron lasku on toivottu piristysruiske asuntomarkkinoille12.10.2023 16:50:00 EEST | Tiedote

Hallitus ilmoitti tänään esittävänsä kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden varainsiirtoverokantojen alentamista sekä ensiasuntojen verovapauden poistamista. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa, mutta alempia veroprosentteja sovelletaan takautuvasti tästä päivästä (12.10.2023) alkaen. Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen toteaa esityksen olevan hyvä uutinen asuntomarkkinoille.

Kiinteistömaailman 59. barometri: Perhekoon yksikerroksisten rivitalokotien ja uudehkojen omakotitalojen kaupassa parhaat näkymät alkavana asuntokauppatalvena5.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman 59. kiinteistönvälittäjäbarometri ennakoi asuntokauppamäärien pysyvän lähikuukausina edelleen tavanomaista matalammilla tasoilla. ”Kaikissa asuntotyypeissä näkymät eivät kuitenkaan ole samanlaiset”, korostaa Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen nostaen esiin kaksi erilaista asuntotyyppiä, joiden kauppamäärissä välitysammattilaiset näkevät eniten nousuodotuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme