Kiinteistömaailma

Elokuu 2023: Ensimmäinen yli 1000 välitetyn kohteen kuukausi tänä vuonna – yksiö- ja kaksiokaupassa selvää piristymistä

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 4.9.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä elokuussa yhteensä 1035 kohdetta. Niistä 762 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 31 uudiskohteiden välitystä ja 242 vuokrakotien välitystä. ”Ensimmäistä kertaa tänä vuonna pääsimme yli tuhannen välitetyn kohteen. Niin käytetyissä kuin uudiskohteissakin parempaa kauppakuukautta saa hakea viime vuoden syyskuulta asti. Erityisesti yksiöiden ja kaksioiden kauppaa tehtiin selkeästi alkuvuoden ja kesän kuukausia enemmän”, sanoo Mika Laurikainen. Hän aloitti Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtajana 1.9.2023.

Mika Laurikaisen mukaan kauppamäärän kasvu edelliskuusta on selvä, vaikka pitkän ajan keskiarvoista ollaankin edelleen jäljessä.

”Heinäkuussa ketjumme välitti 625 käytettyjen asuntojen kauppaa, nyt elokuussa 762 kauppaa. Yli 20 prosentin kasvu kertoo erittäin tervetulleesta piristymisestä asuntokaupassa. Ensimmäiset signaalit pienimpien asuntojen kaupan elpymisestä ovat nyt nähtävissä: niin yksiöissä kuin kaksioissakin elokuu oli selkeästi vuoden paras kuukausi ja kokonaiskauppamäärän kasvussa niiden rooli oli merkittävä”, Laurikainen sanoo.

Positiivisimmat uutiset tulivat elokuussa Kiinteistömaailman Helsingin asuntomyymälöistä: sekä kappaleissa että välitystuotoissa yllettiin viime vuoden elokuun lukemiin.  

Uudiskohteita ketju myi elokuussa 31 kappaletta, ennen muuta perhekohteita, kun heinäkuussa vastaava määrä oli 11. Oikea suunta siinäkin.  

Vapaa-ajanasuntokaupassa jäätiin vain hienoisesti edellisvuoden vastaavan kuukauden luvuista.

Lisätiedot:

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0405607514
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Kiinteistömaailman kuvapankki https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Heinäkuun asuntokauppa: Omakotitalokauppaa tehtiin normaalimäärä, kerrostalokauppaa ei – halutuimmissa perheasunnoissa selvä muutos8.8.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä heinäkuussa yhteensä 900 kohdetta. Niistä 625 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 11 uudiskohteiden välitystä ja 264 vuokrakotien välitystä. ”Omakotitaloja Kiinteistömaailma välitti heinäkuussa lähes kappaleen tarkkuudella saman määrän kuin viime kesänäkin. Kerrostaloasuntojen kauppamäärä laski sen sijaan vuoden takaisesta noin neljänneksen. Vuokravälityksessä elettiin vuodenkierrolle ominaisesti vilkkain kuukausi vuoteen. Siinä kiteytetysti heinäkuun asunto- ja kiinteistönvälityksen iso kuva”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Katso muuttunut tilanne 10 suurimmalla paikkakunnalla: Väliraha isompaan kotiin muuttavilla pienentynyt Helsingissä jopa noin 100 000 euroa, osassa maakuntakaupunkeja tilanne taas suosii pienempään muuttavaa6.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Asuntojen hintojen lasku alkuvuonna on saanut monen kodinvaihtajan ottamaan aikalisän ja jäämään tarkkailemaan tilannetta. Jos kodinvaihdossa suunta on pienemmästä isompaan, on tilanne kuitenkin nyt merkittävästi suotuisampi useimmissa isoissa kaupungeissa kuin kaksi vuotta sitten, Helsingissä jopa lähes 100 000 euron verran. Vaikka vanhasta kodista saatava hinta olisikin laskenut, on sama ilmiö myös uudessa ostettavassa kodissa. Päinvastainen tilanne on puolestaan isoista kaupungeista Oulussa ja Porissa, joissa tilanne on kahden vuoden takaiseen verrattuna nyt suosiollisempi isosta pienempään kotiin muuttavilla. Kiinteistömaailma teki tilastokeskiarvoihin pohjautuvan laskelman 10 isoimmalle paikkakunnalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme