Västra Nylands välfärdsområdes principer för beviljande av organisationsunderstöd och typer av understöd bekräftades

Jaa

Västra Nylands välfärdsområdes framtids- och utvecklingsnämnd bekräftade de allmänna principerna för beviljande av organisationsunderstöd och typerna av understöd vid sitt möte den 28 augusti 2023. Dessutom beslutade nämnden om ett vägledande poängsättningssystem som en del av ansökningsprocessen för understöd.

Det finns sammanlagt tre olika typer av understöd. Syftet med det allmänna understödet är att stöda organisationers verksamhet, till exempel genom att rikta understödet till personal- och hyreskostnader. Partnerskapsunderstödet är ett understöd som möjliggör samarbete mellan välfärdsområdet och organisationer, och förutsättningen för att få stödet är samarbetsförhandlingar som en del av beviljandet av understödet. Utöver allmänna understöd och partnerskapsunderstöd finns dessutom ett utvecklingsunderstöd som bara beviljas en gång.

Välfärdsområdet beviljar nu organisationer understöd för första gången sedan övergången till välfärdsområden. Understöden 2023 betalades ut på basis av kommunernas och städernas beslut.

Med hjälp av organisationsunderstöden utvecklar Västra Nylands välfärdsområde organisationernas verksamhetsförutsättningar genom att stöda organisationsverksamhet i regionen såväl ekonomiskt som med sin expertis. Välfärdsområdet beviljar understöden för 2024 i enlighet med de förnyade understödskriterierna och inom ramen för de anslag som fastställts i budgeten.

Ett poängsättningssystem tas i bruk

I de understödskriterier som välfärdsområdet bekräftat betonas utveckling av regional organisationsverksamhet, främjande av befolkningens välfärd, hälsa, säkerhet och delaktighet i vardagen regionalt också med hjälp av sådana metoder som tagits fram genom organisationssamarbete.

Poängsättningssystemet ska tillföra mer öppenhet och transparens till ansökningsprocessen. Poängsättningssystemet fungerar som en bedömningsram för organisationers ansökningar på så sätt att ansökningarna jämförs enligt poängsatta kriterier, inte med varandra.

Samarbetet med organisationerna spelar en nyckelroll i välfärdsområdets välfärds- och hälsofrämjande verksamhet, och välfärdsområdet satsar på att utveckla organisationssamarbetet bland annat genom sitt delaktighetsprogram samt i planen för organisationssamarbete som publiceras senare.

Ansökan öppnas i mitten av september

För organisationer i Västra Nyland ordnar välfärdsområdet under september informationstillfällen på tre språk rörande ansökan om understöd, samt publicerar på sin webbplats en digital ansökningsguide för hur man ansöker om understöd. Organisationerna erbjuds rådgivning om ansökan om understöd såväl per e-post som per telefon.

Stödtillfällena inleds i början av september: på torsdagen den 14 september kl. 16.00 hålls ett informationstillfälle på finska på nätet, på måndagen den 18 september kl. 16.00 hålls ett informationstillfälle på svenska på nätet och på onsdagen den 20 september kl. 16.30 hålls ett informationstillfälle på engelska på nätet.

Informationstillfällena ordnas på Teams. En deltagarlänk publiceras på välfärdsområdets webbplats luvn.fi närmare tidpunkterna för informationstillfällena.

Ansökan om understöd öppnas efter mitten av september. Ansökan sker i första hand elektroniskt, ansökningar i pappersformat beaktas också. Ansökningar i pappersformat ska skickas till välfärdsområdets registratur. Registraturens kontaktuppgifter

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen återremitterade upphandlingen av persontransporter för ny beredning18.9.2023 15:44:36 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade återremittera de strategiska principerna för upphandling av persontransporter för ny beredning. På sammanträdet framförde även ordförandena för äldrerådet, rådet för personer med funktionsnedsättning och ungdomsfullmäktige sina åsikter angående förslaget om upphandling av persontransporter i Västra Nylands välfärdsområde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme