Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n kehitysministerit käsittelevät keinoja vauhdittaa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista

Jaa
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio osallistuu Espanjan Cádizissa 4.5.9. järjestettävään EU:n epäviralliseen kehitysministerikokoukseen.

Kehitysministerit keskustelevat YK:n varapääsihteerin, YK:n kestävän kehityksen agendan toimeenpanoa johtavan Amina Mohammedin kanssa siitä, miten EU ja YK voivat yhdessä vauhdittaa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. YK:n yleiskokouksen vuonna 2015 hyväksymän kestävän kehityksen toimintaohjelman toteuttamisessa ollaan ajallisesti puolessa välissä, mutta monen tavoitteen osalta pahasti jäljessä tavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Keskustelu tulee jatkumaan 18.-19. syyskuuta New Yorkissa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden huippukokouksessa.

EU:n kehitysministerit keskustelevat myös siitä, miten inhimillinen kehitys voidaan parhaiten huomioida niin osana kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista kuin EU:n omissa globaaleissa kumppanuuksissa. Suomi on mukana muun muassa EU:n koulutusaloitteissa Afrikassa ja on edistänyt sukupuolten tasa-arvon huomioimista esimerkiksi digitalisaatiotyössä.

Lisäksi kokouksessa jatketaan aiemmissa kehitysministerikokouksissa käytyä keskustelua globaalin kehitysrahoitusjärjestelmän uudistamisesta. Tavoitteena on muuttaa järjestelmää niin, että se vastaisi paremmin nykyisiä haasteita, kuten ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta, köyhyyden vähentämisen ohella.

”Globaalin kehitysrahoituksen vajeen kattaminen edellyttää sitä, että nykyisiä resursseja on käytettävä entistä tehokkaammin. Suomelle on tärkeää, että rahoitusta saadaan kerättyä enemmän yksityiseltä sektorilta ja kumppanimaiden omista tulonlähteistä esimerkiksi verotusta vahvistamalla”, ministeri Tavio sanoo.

Kokouksessa esillä ovat myös Nigerin tilanne, EU:n tuki Ukrainan uudistuksille ja jälleenrakennukselle ja tuleva Global Gateway Forum –tapahtuma, joka kerää lokakuussa EU:n päämiehiä Brysseliin.

Ministeri Tavio tapaa kokouksen yhteydessä myös Euroopan komission ja muiden jäsenmaiden edustajia.

Lisätietoja

  • Mikko Autti, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 350 034
  • Titta Maja-Luoto, kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö, puh. 0295 350 017
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme