Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Lähiruokapäivänä 9.9. Pohjois-Pohjanmaalla kuusi käyntikohdetta

Jaa
Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023! Pohjois-Pohjanmaalla on mukana ainakin kuusi Lähiruokapäivän käyntikohdetta – kohteita voi tulla enemmänkin, sillä järjestäjäksi saa ilmoittautua tapahtumapäivään saakka.

Pohjois-Pohjanmaalla tarjolla monipuolisia kohteita ympäri maakuntaa

Lähiruokapäivä 9.9. on suomalaisen maaseudun avointen ovien tapahtuma, jonka aikana suomalaiset pääsevät tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja yrityksiin, ostamaan tuoreita raaka-aineita ja tuotteita suoraan tuottajilta sekä nauttimaan herkullisesta lähiruoasta. Monissa Lähiruokapäivän kohteissa on myös mahdollisuus päästä tutustumaan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Pohjois-Pohjanmaalla on tarjolla mielenkiintoisia kohteita laidasta laitaan.

Lähiruokapäivän kohteet Pohjois-Pohjanmaalla

Karho-ojan karjatila Oy, Muhos

Karho-ojan karjatila Muhoksella kasvattaa luonnonmukaisesti charolais-lihakarjaa ja lampaita. Tilalla panostetaan eläinten lajityypilliseen elämään: karja elää vapaana laumassa ja laiduntaa viisi kuukautta vuodesta. Lähiruokapäivänä 9.9. klo 12–16 tilalla myydään valmiiksi pakattua lihaa. Arvo-osat eli fileet ja paistit on raakakypsennetty eli mureutettu ennen pakastusta.

Lue lisää Karho-ojan karjatilasta »

Linnunradan tila, Kempele

Linnunradan tilalla kasvatetaan öljyhamppua ja alpakoita. Tilalla on avoimet ovet Lähiruokapäivänä 9.9. klo 16–19. Silloin on mahdollisuus tutustua uteliaisiin alpakoihin, syöttää niitä ja kuulla tarinaa alpakan elämästä ja hoidosta. Pihamaalla liikkuvat myös tilan kanat, kukko ja kissat. Tilamyymälä ja kahvila, Sateen Tupa, on avoinna asiakkaille ja siellä voi kahvitella ja herkutella hamppuisilla leivonnaisilla.

Lue lisää Linnunradan tilasta »

Luonnon Syli, Kärsämäki

Luonnon Syli on tunnelmallinen elämystila Kärsämäellä. Kasvinviljelytilana toimiva paikka tarjoaa mahdollisuuksia virkistymiseen, tapahtumien ja juhlien pitoon. Luonnon Sylin kesäkahvila herkkuineen palvelee Lähiruokapäivänä 9.9. klo 10–15. Tilalla on myynnissä tilalla tuotettuja, Haapaveden Joutennivan vesimyllyllä jauhettuja ohrajauhoja ja ohraryynejä. Pihapiirissä on jännittävä kokoperheen uutuus: Kuituhamppulabyrintti!

Lue lisää Luonnon sylistä »

Maalaispysäkki Arola, Kuusamo

Idyllisessä Maalaispysäkki Arolassa on hurmaava kesäkahvila, puoti ja kota. Lähiruokapäivänä 9.9. klo 11.00–15.00 tilalla ovat myynnissä tilan omat luonnontuotteiden jatkojalosteet ja vuohenmaitovoiteet sekä muuta paikallista ja lähialueen osaamista. Tarjolla on lisäksi keittolounasta tuoreen leivän kanssa, muurikkalettuja, muita herkkuja ja kotiin viemisiä. Myös kotieläinpihaan on Lähiruokapäivänä avoimet ovet.

Lue lisää Maalaispysäkki Arolasta »

Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinat, Siikajoki

Luomu- ja lähituotemarkkinat järjestetään Lähiruokapäivänä 9.9. klo 10.00–14.00 Siikajoella, Ruukissa. Markkinoilla on tarjolla syksyn satoa ja taidokkaita käsitöitä – myös luomua! Paikalla on runsaasti myyjiä. Markkinoilla on lisäksi mukavaa oheisohjelmaa koko perheelle.

Lue lisää luomu- ja lähituotemarkkinoista »

Uusitalon maatila, Kalajoki

Uusitalon tilalla myydään perunaa suoraan tilalta. Tilalla on avoimet ovet Lähiruokapäivänä 9.9. klo 9.00–18.00. Pakattua perunaa on 1–15 kg pusseissa tai vaikka omaan astiaan haluamasi määrä.

Lue lisää Uusitalon maatilasta »

Aiemmin ilmoitettu Syötävää säilöön -kurssi Vaalassa on peruttu.

Kaikki Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjiksi ilmoittautuneet tilat ja toimijat on listattu Lähiruokapäivän sivuille:

Tutustu kohteisiin »

Lue lisää Lähiruokapäivästä »

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Työttömyyden kasvusta huolimatta tekijöistä edelleen pulaa Pohjois-Pohjanmaalla29.11.2023 10:32:57 EET | Tiedote

Talouden näkymät ovat vaimeat ensi vuodelle. Talouskasvu hiipuu ja työttömien, lomautusten sekä konkurssien määrän ennakoidaan kasvavan alueella erityisesti teollisuudessa ja rakentamisessa. Vaikka työvoimaa vapautuu, ei määrä riitä paikkaamaan tekijäpulaa. Suurinta työvoimapulaa ennakoidaan olevan seuraavan vuoden aikana erityisesti sairaanhoitajan, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijan, lastentarhanopettajan ja lääkäreiden ammateissa. Pohjois-Pohjanmaan lähiajan näkymiä, työvoiman kohtaantoa ja osaamistarpeita on kartoitettu tänä syksynä Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksessa ja Työvoimabarometrissa, joiden toteutuksia Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koordinoinut alueellaan.

Matalasuhdanne näkyy työttömien ja avointen työpaikkojen määrissä Pohjois-Pohjanmaalla21.11.2023 08:19:32 EET | Tiedote

Heikentyvä talous ja kysynnän väheneminen näkyvät Pohjois-Pohjanmaalla työttömyyden lisäyksenä ja avointen työpaikkojen määrän laskuna. Lokakuun lopussa maakunnassa oli 20 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3 100 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten (+17,8 %). Syyskuusta työttömien määrä nousi 550 henkilöllä. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2 150. Moni työnantaja käyttää määräaikaisia lomautuksia heikkenevässä suhdanteessa. Syyskuun lopusta lomautettujen määrä nousi yli 400 hengellä. Erityisesti miesten tilanne on heikentynyt naisiin verrattuna: viimeaikaiset lomautukset ovat kohdistuneet suuresti miesvaltaisiin tehtäviin ja varsinkin rakentamisen aloille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme