Pirkanmaan ELY-keskus

Ruskonkehä (maantie 309) poikki siltatöiden vuoksi syyskuun puolivälissä – viikonlopuksi voimaan kiertoreitti ja muutos Nyssen bussiliikenteeseen

Jaa
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uusii viikon 37 lopulla Tampereen Myllyojassa Hupakankorven putkisillan ja purkaa tarpeettoman Raution alikulkukäytävän. Siltatöiden ajaksi Ruskonkehän liikenne ohjataan kiertoreiteille.

Ruskonkehän, eli maantie 309:n alittava, vuonna 1993 rakennettu, huonokuntoinen teräsputkisilta korvataan uudella teräsputkella. Siltapaikka sijaitsee Tampereen Myllyojassa, 450 metriä Hupakankorvenkadun liittymästä Hervannan suuntaan.

Samana vuonna -93 rakennettu Raution ylikulkukäytävä on tarpeettomaksi jäänyt huonokuntoinen teräsputkisilta, joka puretaan nyt samassa yhteydessä. Siltapaikka sijaitsee Virolaisentien liittymässä.

Kiertoreitti ajoneuvoliikenteelle perjantai-illasta varhaiseen maanantaiaamuun

Vuoreksen puistokadun ja Ahvenisjärventien välinen maantie ja pyörätie joudutaan sulkemaan liikenteeltä tietyön ajaksi, mistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Maantie on suljettu liikenteeltä perjantain 15.9. klo 21.00 ja maanantain 18.9. klo 04.00 välisenä aikana.

Ajoneuvoliikenteen käytössä Sääksjärven ja Hervannan välillä on kolmen päivän ajan viitoitettu kiertotie reitillä Valtatie 3–Valtatie 9–Hervannan valtaväylä. M- ja T-luokan ajoneuvoihin kuuluvien traktoreiden ja mopoautojen käytössä on vaihtoehtoinen reitti maantie 130:n ja katuverkon kautta.

Pyöräilijät poikkeusreitillä viikon ajan

Pyöräily ja jalankulku ohjataan työskentelyalueen ohitse Rieskanmäentien, Kaskimäentien ja Vanhan Hervannantien kautta. Pyörätie (seutureitti 11) on suljettuna perjantaista 8.9. klo 07.00 perjantaihin 22.9. klo 15.00 saakka.

Liikennesulun aikana myös Nyssen bussilinja 5:lle aiheutuu reittimuutoksia.

Siltatyöt sisältyvät Hupakankorven putkisilta ja Saarenmaantien rummut -urakkaan, jossa ELY-keskus uusii useampia kohteita Tampereen ja Kangasalan alueella.

Urakoitsijana toimii GRK Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsijan edustaja Matti Willman, GRK Suomi Oy, p. 050 390 9321


Projektipäällikkö Mikko Asunen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p.0295 024 106


Siltainsinööri Jyrki Toivonen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 097


Tilaajan valvontakonsultti Markus Toivanen, Welado Oy, p. 040 511 6677

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Kokemäenjoelle pyritään aikaansaamaan jääkantta viikonvaihteessa alkavan pakkasjakson avustuksella (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi)24.11.2023 15:12:15 EET | Tiedote

Kokemäenjoen jääkannen muodostusta pyritään edistämään näillä näkymin heti viikonlopun jälkeen vesistöalueen säännösteltyjen järvien juoksutuksia supistamalla. Asiasta sovittiin perjantaina 24.11.2023 Kokemäenjoen säännöstelytahojen ja ELY-keskusten yhteisessä neuvottelussa. Jääkannen muodostamisella pyritään estämään hyyteenmuodostuksen aiheuttamat ongelmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme