Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Valtonen NB8-ulkoministerikokoukseen Latviaan

Jaa
Ulkoministeri Elina Valtonen osallistuu 6.–7. syyskuuta Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäisen yhteistyön NB8-ulkoministerikokoukseen Latviassa.

Ulkoministerit keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan, tuesta Ukrainalle, ajankohtaisista Nato-asioista sekä hybridiuhkiin vastaamisesta.

”Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäinen yhteistyö on yhä tiiviimpää. NB8-maat ovat Suomelle läheisiä yhteistyökumppaneita monella alalla. Tällä kokoonpanolla on hyödyllistä keskustella ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista ja alueellisista kysymyksistä”, ministeri Valtonen sanoo.

Kokouksen puheenjohtajana toimii tänä vuonna NB8-yhteistyötä koordinoiva Latvia. Ministerien ohjelmaan Latviassa kuuluu myös tutustuminen suomalaisyritys Patrian Latviassa tapahtuvaan tuotantoon.

Lisätietoja

Johanna Lukkarila, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 834

Anu Korppi, lähetystöneuvos, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. +358 295 351 481

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme