VR aloittaa muutosneuvottelut toimintojen tehostamiseksi – työtehtävien arvioidaan vähenevän noin 80 toimihenkilön osalta

Jaa

Yleinen epävarma taloustilanne heijastuu merkittävällä tavalla VR:n liiketoimintaan, kannattavuuteen ja lähiajan näkymiin. Inflaatio, raskaan teollisuuden heikentynyt suhdanne sekä ennen pandemiaa tehdyt pitkäaikaiset ostoliikennesopimukset vaikuttavat negatiivisesti VR:n kannattavuuteen. Yhtiö on antanut muutosneuvotteluesityksen tänään 5.9.2023.

Muutosneuvottelut aloitetaan taloudellisista, tuotannollisista ja toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Yhtiön tavoitteena on selkeyttää ja yksinkertaistaa toimintojaan vastaamaan toimintaympäristön muutoksia.
 
Muutosneuvottelut koskevat osaa VR-Yhtymä Oyj:n, VR Kunnossapito Oy:n ja Oy Pohjolan Liikenne Ab:n toimihenkilöistä. Neuvotteluiden piiriin kuuluu noin 500 toimihenkilöä ja alustava arvio vähennystarpeesta on 80 henkilöä. Yhtiössä työskentelee noin 1200 toimihenkilöä.

Muutosneuvottelut eivät kohdistu suoraan matkustajaliikenteen asiakasrajapintaan kuten junahenkilökuntaan tai veturinkuljettajiin. VR työllistää noin 8000 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.

Tavoitteena 250 miljoonan euron tulosparannustoimenpiteet vuoden 2027 loppuun mennessä

Toimenpiteillä mahdollistetaan miljardin euron kalustoinvestointien rahoitus ja varmistetaan yhtiön kilpailukyky myös tulevaisuudessa. Parannamme kannattavuuttamme myös kehittämällä kaupallisia mallejamme sekä operatiivista tehokkuuttamme, tehostamme hankintaamme ja arvioimme kriittisesti kiinteitä kustannuksiamme.

”Toimintaympäristömme on ollut haastava jo pitkään mm. pandemiasta ja idänliikenteen päättymisestä johtuen. Vastataksemme muuttuneisiin olosuhteisiin tarvitsemme toimenpiteitä kilpailu- ja investointikykymme varmistamiseksi. Meille on tärkeää, että neuvottelut käydään hyvässä yhteistyössä eri osapuolia kuunnellen. Suunnitelluilla toimenpiteillä rakennamme tulevaisuuden kestävää VR:ää”, sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 8 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR hakee logistiikkapalvelujen kasvua uusilta toimialoilta ja vihreästä siirtymästä22.11.2023 09:42:36 EET | Tiedote

Raideliikenne tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Siksi se on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen. VR:n logistiikkaliiketoiminnassa, VR Transpointissa, panostetaan aktiivisesti kolmeen keskeiseen kasvualueeseen, jotka tukevat vihreää siirtymää: teollisuuden investointeihin, vihreän siirtymän investointeihin sekä yhdistettyihin kuljetuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme