Veikkaus Oy

Veikkaus investoi tulevaisuuden kilpailukykyyn ja ydinliiketoimintaan – kansainvälistyminen tärkeä osa kasvustrategiaa

Jaa

Veikkauksen valmistautuminen kohti uutta aikakautta jatkuu syksyn aikana. Rahapelijärjestelmän muutosta valmistellaan, ja osa markkinasta avataan hallitusohjelmakirjauksen mukaan kilpailulle vuoden 2026 alussa.

Osan Veikkauksen digitaalisesta rahapeliliiketoiminnasta on tarkoitus siirtyä osaksi kansainvälistä lisenssipelimarkkinaa. Lotto ja fyysiset peliautomaatit pysyvät suunnitelmien perusteella kuitenkin yhä Veikkauksen monopolin sisällä.

– Pelialan muutokseen valmistautuminen ja kansainvälistyminen ovat todella tärkeä osa Veikkauksen kasvustrategiaa, painottaa toimitusjohtaja Olli Sarekoski.

Sarekosken mukaan Veikkaus aikoo investoida vahvasti uuteen liiketoimintaan.

– Rakennamme tulevaisuutta, jossa Veikkaus on Suomen menestyvin rahapeliyhtiö ja merkittävä toimija kansainvälisillä markkinoilla, Sarekoski toteaa.

Yhtiön tavoitteena on kestävä ja kannattava liiketoimintamalli, joka takaa kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa. Siksi organisaatiorakenteeseen suunnitellaan muutoksia, joista keskustellaan syyskuussa alkavissa muutosneuvotteluissa.

Neuvottelujen piiriin kuuluu lähes koko organisaatio ja yhteensä 825 veikkauslaista. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään noin 240 henkilön työsuhteen päättymiseen sekä merkittäviin muutoksiin työsuhteen ehdoissa enimmillään 195 ihmisen osalta. 

Suunnittelemme pelipaikkojen määrän vähentämistä 65 pelisalista noin 40–50 pelisaliin. Muutosneuvotteluissa käsitellään myös mahdollista Tampereen kasinon sulkemista.

Veikkaus tavoittelee toimintamallia, jolla se pystyy keskittymään ydinliiketoimintaansa. Sillä yhtiö tavoittelee kykyä vastata Veikkauksen tehtävän ja toimintaympäristön sekä pelialan muutoksiin.

– Haluamme olla kilpailukykyisiä tulevassa lisenssimarkkinassa sekä elinvoimaisia monopolimarkkinassa. Siksi tarvitsemme toimintaamme muutoksia, jotka koskevat koko yhtiötä, Sarekoski sanoo.

Rahapelialan murros ja tuleva järjestelmämuutos tarkoittavat Veikkaukselle uudenlaista aikakautta.

– Se tarkoittaa monia rinnakkaisia muutoksia. Käymme koko organisaation läpi kannattavuuden ja kasvun näkökulmasta. Joudumme tekemään myös vaikeita ratkaisuja. Osalle nämä muutokset voivat tarkoittaa työsuhteen päättymistä. Välitämme ja huolehdimme heistä, Sarekoski sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000
ma-to: klo 8-21
pe: klo 8-24
la: klo 9-12 ja klo 20-22
su: klo 10-15


www.veikkaus.fi/yritys

Linkit

Me Veikkauksessa tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialan edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä.

Hyvinvointi on meille sydämen asia. On tärkeää, että töihin on mukava tulla joka päivä. Meillä on monipuoliset ja laajat työsuhde-edut. Tarjoamme vaikuttavia työtehtäviä kehittyvässä työyhteisössä, jossa on iloinen tekemisen meininki.

Rakennamme yhdessä parempaa pelikenttää, ja tarjoamme kiinnostavia urapolkuja mm. tech-alan osaajille. Tutustu meihin veikkaus.fi/tyopaikat.

Tehdään työtä ‒ yhdessä ilon puolella.

VEIKKAUS
Aika vaikuttava pelifirma

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme