Veikkaus investerar i den framtida konkurrenskraften och kärnaffärsverksamheten – internationalisering är en viktig del av tillväxtstrategin

Dela

Veikkaus förberedelser för en ny era fortsätter under hösten. En förändring av spelsystemet förbereds och i början av 2026 öppnas en del av marknaden för konkurrens i enlighet med skrivningen i regeringsprogrammet.

Det innebär att den digitala penningspelverksamheten på nätet delvis blir en del av den internationella licensspelmarknaden. Veikkaus kommer dock enligt planerna fortfarande att ha monopol på Lotto och fysiska spelautomater.

– Förberedelser inför förändringarna inom spelbranschen och internationalisering är en mycket viktig del av Veikkaus tillväxtstrategi, betonar verkställande direktör Olli Sarekoski.

Veikkaus har enligt Sarekoski för avsikt att göra stora investeringar i ny affärsverksamhet.

– Vi bygger en framtid där Veikkaus är Finlands mest framgångsrika penningspelsbolag och en betydande aktör på den internationella marknaden, konstaterar Sarekoski.

Bolagets mål är en hållbar och lönsam affärsmodell, som garanterar konkurrenskraft också i framtiden. Därför planeras förändringar i organisationsstrukturen, och dessa kommer att diskuteras under de omställningsförhandlingar som inleds i september.

Förhandlingarna omfattar nästan hela organisationen och totalt 825 Veikkausanställda. Förhandlingarna kan leda till att anställningen av cirka 240 personer upphör samt väsentliga förändringar i anställningsvillkoren för högst 195 personer.

Vi planerar att minska antalet spelplatser från 65 spelsalar till cirka 40–50 spelsalar. Under omställningsförhandlingarna behandlas även en eventuell stängning av Casino Tampere.

Veikkaus eftersträvar en verksamhetsmodell där bolaget kan fokusera på sin kärnverksamhet. Bolagets mål med denna verksamhetsmodell är att kunna svara mot förändringarna i Veikkaus uppgift och verksamhetsfält samt förändringarna inom spelbranschen.

– Vi vill vara konkurrenskraftiga på framtida licensmarknaden och livskraftiga på monopolmarknaden. Därför behöver verksamheten genomgå förändringar som gäller hela bolaget, säger Sarekoski.

Brytningstiden inom penningspelbranschen och den kommande systemförändringen innebär en ny era för Veikkaus.

– Det betyder att det blir många parallella förändringar. Vi går igenom hela organisationen ur lönsamhets- och tillväxtperspektiv. Vi tvingas även genomföra svåra lösningar. För en del kan dessa förändringar innebära att anställningen upphör. I vilket fall som helst känner vi ansvar och är måna om vår personal, säger Sarekoski.

Nyckelord

Kontakter

Veikkaus medietjänst, tfn 09 4370 7000
mån-tors: kl. 8-21
fre: kl. 8-24
lör: kl. 9-12 och kl. 20-22
sön: kl. 10-15


https://www.veikkaus.fi/sv/yritys

Vår uppgift är att erbjuda spel som skapar glädje och skyddar den. Vi vill att våra kunders spelande hålls på glädjens sida.

VI HÅLLER SPELANDET PÅ GLÄDJENS SIDA.

Följ Veikkaus Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Veikkaus Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum