FCG Finnish Consulting Group

FCG:n uusi Julkinen johtaja -podcast tarjoaa työkaluja julkisen sektorin johtamisen tason nostamiseksi

Jaa

FCG Finnish Consulting Groupin uusi podcast-sarja Julkinen johtaja starttaa tänään. Sarjassa haastatellaan monia julkisen sektorin johtajia ja asiantuntijoita. 8-osaisen podcastin juontavat Tampereen yliopiston kunta- ja aluejohtamisen yliopistolehtori ja FCG:n vanhempi asiantuntija Jenni Airaksinen sekä työelämän muutokseen erikoistunut asiantuntija, tietokirjailija ja valmentaja Miia Savaspuro.

“Johtamiseen keskittyvissä podcasteissa puhutaan usein yritysten johtamisesta. Tosiasia on, että julkisen sektorin johtaminen on kuitenkin eri peli, missä johtamista haastavat jatkuva julkinen paine, poliittinen johto sekä kaikki eri päätöksenteon tasot kansallisesta alueellisen kautta hyvinkin paikalliseen. Halusimme tarjota konkreettista vertaistukea ja kättä pidempää nimenomaan julkisen sektorin johtajille”, kertoo FCG:n viestintä- ja markkinointijohtaja Sini Korpinen

Julkinen johtaja -podcastin aiheina ovat muun muassa julkisen johtamisen monimutkaisuus, osaajapula ja onnistunut rekrytointi, johtajan oma hyvinvointi, sekä strategian jalkauttaminen suuressa kaupungissa. Vieraina kuullaan monipuolinen ja kokenut joukko julkisen sektorin asiantuntijoita, kuten Jan Vapaavuori (Olympiakomitea), Marina Erhola (Pirkanmaan Hyvinvointialue), Ritva Viljanen (Vantaan kaupunki) ja Eero Laesterä (FCG).

Milloin: 6.9. alkaen, yksi uusi jakso viikossa.

Kenelle: Julkisella sektorilla johtoasemissa työskentelevät, hyvinvointialueiden johto ja julkisomisteisten yhtiöiden ja liikelaitosten johtajat.

Missä: Spotify, Supla, Apple Podcast ja monet pienemmät alustat.

Julkinen johtaja -jaksot ja vieraat:

 1. Eri peli: Miksi julkisen sektorin johtaminen on paljon kompleksisempaa kuin yksityisen sektorin?
  Vieras: Marina Erhola, johtaja, Pirkanmaan Hyvinvointialue

 2. Osaajapula: Voiko osaajapulan julkisella sektorilla ratkaista johtamisella?
  Vieras: Elina Yrjölä, väitöskirjatutkija, liiketoimintakonsultti, HNY Group

 3. Tiedolla johtaminen: Miten se oikeasti tehdään?
  Vieras: Aleksi Kopponen, digitaalisen transformaation muutosjohtaja, Tampereen kaupunki 

 4. Happinaamari itselle: Miten olla johtaja ilman että palaa loppuun?
  Vieras: Ritva Viljanen, kaupunginjohtaja, Vantaan kaupunki

 5. Strategia: Tyhjästä puheesta konkretiaan? Entä miten strategia oikeasti jalkautuu suuressa kaupungissa?
  Vieras: Jan Vapaavuori, puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitea

 6. Keskellä kaaosta? Miten vaikuttaa yli hallinnon rajojen, kun valtio puuhaa yhtä, poliitikot toista ja kunta kolmatta?
  Vieras: Eero Laesterä, HT, FCG Finnish Consulting Group

 7. Työkyvyn johtaminen: Miten sitä kannattaa tehdä julkisella sektorilla?
  Vieras: Ville Saarikoski, henkilöstön kehittämispäällikkö, Keusote

 8. Virherekry: Miten rekrytoidaan onnistuneesti johtaja julkiselle sektorille?
  Vieras:  Tarja Ilvonen, toimitusjohtaja, InHunt Boards

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa julkaisijasta

FCG Finnish Consulting Group on suomalainen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Tavoitteenamme on ratkaista ratkaisematon ja kehittää paremmaksi palaset, joista rakentuu hyvä elämä. Uniikki ymmärrys tulevasta syntyy ihmisistämme, asiakkaistamme ja teknologiasta. Tietoon pohjautuva suunnittelu ja vastuullisuuden edelläkävijyys kasvattavat ratkaisukykyämme ja auttavat meitä luomaan parempaa elämää Suomessa ja maailmalla. Päivittäisessä työssämme konsultoimme, koulutamme ja tuotamme ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Olemme asiantuntijoita esimerkiksi kuntatalouden, sote-palveluiden ja hyvinvointialueiden kehittämisen, rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian saralla.

www.fcg.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FCG Finnish Consulting Group

Haitta-aineiden poisto suomalaisilla jätevedenpuhdistamoilla14.6.2023 09:32:39 EEST | Tiedote

FCG Finnish Consulting Group on käynnistänyt yhdessä kuuden vesihuoltolaitoksen kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on selvittää haitta-aineiden poiston toteutettavuutta ja vaikutuksia suomalaisilla jätevedenpuhdistamoilla. Hankkeen päätavoitteena on saada tietoa uusien prosessiyksiköiden soveltuvuudesta, käytännön toteutettavuudesta, elinkaarikustannuksista ja hiilijalanjäljestä Suomen olosuhteissa.

Tuuli- ja aurinkovoima voivat pitää kuntaveroprosentit kurissa tulevaisuudessa12.6.2023 07:48:38 EEST | Tiedote

Kunnat ovat olleet muutaman vuoden rauhassa taloushuolilta – koronavuodesta alkaen tähän hetkeen talous on ollut valtion avustamana lähes turvassa. Kuluvan vuoden jälkeen totuus alkaa olla toisenlainen ja iso osa varsinkin pienistä, mutta myös vähän suuremmistakin kunnista on päätymässä vaikeuksiin. Varsinkin velkaantuneet pienet kunnat ovat ongelmissa, koska koron nousua ei pystytä kompensoimaan muuttuneen rahoitusjärjestelmän vuoksi kuin veronnostolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme