Aarikka

Kolmemetrinen Pässi juhlistaa Aarikan juhlavuotta 2024 ja saapuu Taidehalliin Kaija Aarikan -näyttelyn avajaisiin

Jaa

Helsingin Taidehallissa avautuu Kaija Aarikan elämäntyötä esittelevä suurnäyttely 9.9.2023. Jättimäinen pässiveistos Pässikkä saapuu Taidehalliin näyttelyn avajaisiin. Ensi vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Aarikka Oy toimii näyttelyn yhteistyökumppanina.

Taidehalliin tuleva henkilöauton kokoinen pässiveistos on suurin koskaan valmistettu pässi ja se on tehty kokonaan käsityönä, kuten pienemmät sisarensakin. Pässi painaa noin 1 200 kg ja korkeutta sillä on 2,7 m. Pässin runko on valmistettu Aarikan tehtaalla Raisiossa ja sen puiset pallot kiinnitetään runkoon yksitellen paikan päällä Taidehallissa. Pässin painavin yksittäinen elementti on 500 kg painava metallirunko.

Kaija Aarikan designklassikko ja kotimaisen käsityön taidonnäyte pässiveistos syntyi suomalaisen sisun symboliksi. Muotoilijana Kaija oli rohkea ja kokeilunhaluinen. Jättimäinen pässiveistos täydentääkin pässiperhettä luontevasti. ”Vuosi 2023 on ikonisen pässin 50-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi valmistettu Pässikkä-niminen jättipässi saa ensiesiintymisensä Kaija Aarikan näyttelyssä Taidehallissa. Myöhemmin Pässikkä siirretään yrityksemme tiloihin Raisioon, ”, sanoo Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström. Nykyään pässi poseeraa muun muassa Aarikan hopeakoruissa ja kodinsisustuksen tuotteissa. ”Vuonna 2019 valmistimme ensimmäiset Pässi-hopeakorut, oodina suomalaiselle Pässille. Ensimmäisenä halusin tuotteistaa ikonisen Pässin sormukseen ja rannekoruun. Tänä syksynä julkaisemme vielä Pässi-kuusenkoristeet sekä uuden Pässi-horoskooppirannekorun, jonka kuvat Pauliina Aarikka on piirtänyt”, Sandström jatkaa. 

“Taidehallin näyttely on kunnianosoitus Kaijan monipuoliselle uralle, unohtamatta hänen perustamansa Aarikka-yhtiön tarinaa. Olemme iloisia, että voimme tehdä luovaa yhteistyötä Aarikka Oy:n kanssa, joka hienolla tavalla pitää yllä Kaijan muotoilun henkeä ja perintöä”, sanoo Helsingin Taidehallin toimitusjohtaja Nina Toppila.

Kaija Aarikka -näyttely on esillä 9.9.2023–7.1.2024 Helsingin Taidehallissa. Näyttely toteutetaan yhdessä Kaija Aarikan perillisten kanssa, ja sen kuraattorina toimii Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri. Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla vuonna 2021 huomioitu Hanna Anonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Riia Sandström
toimitusjohtaja
Aarikka Oy
p. 050 5697494
riia.sandstrom@aarikka.com


Linda Pausio
markkinointi- ja verkkokauppajohtaja
Martinex Oy
p. 040 6715886
linda.pausio@martinex.fi


Kuvauslainat:
Aarikka Shop Helsinki, Pohjoisesplanadi 27, 00100 Helsinki. p. 044 422 0204, isoespa@aarikka.com
Aarikka Shop Raisio, Kuninkaanväylä 37, 20320 Turku / Raisio, p. 050 464 9792, shopraisio1@aarikka.com

Kuvat

Linkit

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama puisiin koruihin ja kodin tuotteisiin erikoistunut designbrändi. Aarikka Oy:n liikevaihto on kolme miljoonaa euroa ja se työllistää noin 10 henkilöä. Aarikka-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Suomessa käsityönä. Aarikka Oy:n kasvutarina on vuodesta 2017 ollut osana Martinex-konsernia. Martinex Oy Vuonna 1986 perustettu Oy Martinex Ab on suomalainen perheyhtiö, jonka toiminta kattaa laadukkaiden sisustus- ja kodintarvikkeiden, leikkikalujen, pelien, tekstiilien ja laukkujen valmistuksen ja maahantuonnin. Lisäksi se toimii tukkuliikkeenä ja on yksi Suomen monipuolisimmista verkkokauppatoimijoista. Martinex vaalii tuotteissaan kotimaisuutta, vastuullisuutta, iloa ja perheläheisiä arvoja. Martinex kehittää omia kotimaisia tuotebrändejä kuten Aarikka, Iloleipuri, Ma-ia Family ja Peliko. Martinex on lisäksi lisenssinhaltija usealle tunnetulle tuotemerkille kuten Muumi ja Peppi Pitkätossu. Vuonna 2022 Oy Martinex Ab:n liikevaihto oli 25,3 Meur, yhtiön palveluksessa oli 80 henkilöä ja sen tuotteita vietiin yli 50 maahan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aarikka

Aarikan syksyn ja talven 2023 muoti- ja korumallisto hehkuu voimakkaissa sävyissä värjäten uutuudet ja klassikot syksyn tunnelmaan.9.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Uusi mallisto herkuttelee metsän marjoilla: voit maistaa mallistossa puolukkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Malliston keskiössä on ajattomia vaatteita, laukkuja ja koruja kauden väreillä rikastettuna. Syksyn korumalliston ensimmäiset uutuudet tulevat myyntiin elokuun puolivälissä, ja muodin malliston ensimmäiset uutuudet elokuun loppupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme