ELY-keskukset

Työvoiman saatavuus ja kohtaanto -työkalu julkaistu kaikkien kansalaisten käyttöön

Jaa

KEHA-keskuksessa toimiva TE- ja koto-palveluiden tiedolla johtaminen -hanke on julkaissut Mylly-tietoalustalla Työvoiman saatavuus ja kohtaanto -työkalun. Sovellus tarjoaa laajasti tietoa eri alueiden työmarkkina- ja kohtaantotilanteesta. Sovellus on avoin kaikille Työmarkkinatorin käyttäjille ilman erillistä tunnistautumista. Sovellus palvelee myös hyvin mediaa erilaisissa tietotarpeissa.

Kuvakaappaus Työvoiman saatavuus ja kohtaanto -työkalusta.

Sovelluksen avulla voi muun muassa saada ajankohtaisen käsityksen työmarkkinatilanteen kehityksestä ELY-alueilla ja maakunnissa. Se tarjoaa yksityiskohtaisia tietoja esimerkiksi työvoimapulasta kärsivistä ammateista. Lisäksi sen avulla voi selvittää, missä ammateissa on työvoiman ylitarjontaa tai kohtaanto-ongelmia, eli tilanteita, joissa työttömyys ja avoimet työpaikat kohtaavat haasteellisesti. Raportti on myös hyödyllinen työnhakijoille, jotka voivat saada tietoa työllistymismahdollisuuksista esimerkiksi oman työmarkkinatilanteen tarkastelun tueksi.

Raportti sisältää kattavasti tietoa eri ammattiryhmien työllisyystilanteesta, työvoiman määrästä, avoimista työpaikoista ja palkoista. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon, Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastoon, Avoimet työpaikat -tilastoon, Palkkarakenne-tilastoon ja Tulorekisterin palkkojen tilastoon. Raportti yhdistelee näitä eri rekistereistä saatuja tietoja, ja tietoja on saatavilla vuodesta 2014 heinäkuusta lähtien.

Käytettävissäsi on monipuolisia visualisointeja, kuten karttakuvia, Beveridge-kuvioita, ammattilistauksia ja palkkikaavioita, jotka auttavat hahmottamaan työmarkkinatilannetta selkeästi ja visuaalisesti. Näiden visualisointien avulla voit havainnollistaa työvoiman saatavuuden eroja eri alueilla ja ammateissa sekä tarkastella ammattien palkkatasoa ja avoimien työpaikkojen piirteitä. Sivulta löytyy myös lyhyt perehdytysvideo sovelluksen käytön tueksi.

Siirry Työvoiman saatavuus- ja kohtaanto  -raportiin tästä.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme