Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen kuljetuspalveluihin tulee muutoksia Haapavedellä, Pyhännällä ja Tyrnävällä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella tulee muutoksia sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisiin  kuljetuspalvelumatkoihin. Syyskuun 11. päivästä lähtien matkat tilataan keskitetysti Matkapalvelukeskuksesta Haapavedellä, Pyhännällä ja Tyrnävällä. 

Vain Matkapalvelukeskuksen kautta tilatut palvelupäätöksen mukaiset matkat korvataan muutoksen voimaantulon jälkeen. Palvelupäätöksen saaneille asiakkaille on postitettu muutoksesta tiedote.

11.9.2023 alkaen kaikki matkat tilataan Matkapalvelukeskuksesta, jonka puhelin numero on 08 558 44015. Matkapalvelukeskus toimii vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Matkapalvelukeskukseen soittamisen jonotusaikaa seurataan. Jos Matkakeskus ei vastaa 15 minuutin kuluessa puheluun, asiakkaalla on oikeus tilata matka suoraan oman alueen kilpailutetulta taksilta. Palvelupäätöksen saaneille asiakkaille on toimitettu kirjeellä tieto oman paikkakunnan sopimusautoista.  

Pohde laskuttaa kuljetuspalvelun asiakasmaksut jälkikäteen. Kuljettajat eivät peri asiakasmaksuja matkan yhteydessä.

Asiakasmaksulaki

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palvelun soveltamisohje

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Marjan Salo, palvelualuejohtaja
044 703 6987

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme