Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pressinbjudan: Gunzi Holmströms konstverk Svampen invigs på Hanaholmen

Dela

Välkommen till Hanaholmens konstpark den 14 september för att delta i invigningen av Gunzi Holmströms interaktiva konstverk Svampen.

Det interaktiva konstverket Svampen består av en olivgrön bronsskulptur med en drömmande och suggestiv ljudvärld. Biosensorer under marken fångar upp signaler från kommunikationen mellan mycel och trädens rötter. Genom impulserna uppstår en sällsam musik vid havsstranden på Hanaholmens sydvästra udde.

Genom sitt verk vill konstnären Gunzi Holmström väcka nyfikenhet och intresse vad beträffar de komplexa ekologiska processer som pågår dolda för våra ögon. Den mjuka och meditativa ljudvärlden förmedlar en upplevelse av att allt i naturen är liv och medvetande.

Svampen är Holmströms tredje offentliga konstverk. Tekniken har planerats och genomförts av Jari Lehtinen och verket använder toner från instrumentet Bell Tree, som tillverkas av företaget Aluphone i Danmark.

Konstverket har producerats av Hanaholmens kulturcentrum, Konstsamfundet och Stiftelsen Pro Artibus, som även fungerat som konstnärlig sakkunnig i projektet.

Tid: 14 september 2023 kl. 16

Plats: Hanaholmens konstpark, Hanaholmsstranden 5, 02100 Esbo

För mer information om Gunzi Holmströms konst se konstnärens hemsida www.gunholmstrom.com

Kontakter

Om Hanaholmen

Hanaholmen är ett samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo strax utanför Helsingfors. Hanaholmen driver egna, ofta mångåriga projekt och arrangerar seminarier där aktuella samhälleliga frågor debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum