Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Valtatie 18 Seinäjoen keskustan kohdalla: Suunnitelmaluonnoksista yleisötilaisuus 12.9.2023

Jaa

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Seinäjoen kaupunki laativat aluevaraussuunnitelmaa valtatielle 18 Seinäjoen kohdalle. Noin 5,4 km pitkä suunnittelujakso ulottuu lännestä Ravitien liittymästä Seinäjoen itäisen ohikulkutien (valtatien 19) eritasoliittymään.

Työn tavoitteena on määrittää valtatiejakson tavoitetila ja sen mukaisten liikennejärjestelyjen vaatimat toimenpiteet ja aluevaraukset. Lisäksi työssä määritetään kehittämispolku ja toimenpiteiden vaiheistus kohti tavoitetilaa. Toimenpiteillä halutaan parantaa tiejakson ja sen liittymien liikenteen sujuvuutta, ennustettavuutta ja turvallisuutta, lyhentää matka-aikaa ja ehkäistä meluhaittoja. Tarkasteluun sisältyy myös kaupungin katuverkon liittymiä sekä jalankulku- ja pyörätieyhteyksien kehittämistä valtatien läheisyydessä.

Työtä ohjaavaan hankeryhmään kuuluvat tilaajien ja konsultin lisäksi Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton ja Väyläviraston edustajat. Laadittavien kehittämissuunnitelmien luonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa Seinäjoen kaupungintalon valtuustosalissa tiistaina 12. syyskuuta 2023 klo 17–19. Tilaisuudessa ja sen jälkeen saatu palaute otetaan huomioon ratkaisuja valittaessa ja tarkennettaessa. Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua ennen yleisötilaisuutta hankkeen verkkosivuilla: www.vayla.fi/vt-18-seinajoen-keskustan-kohdalla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Työn tilaajat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava liikennejärjestelmäasiantuntija Timo Liljamo: 029 502 7796, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi ja Seinäjoen kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila, 044 754 1648, etunimi.sukunimi@seinajoki.fi
Suunnittelukonsultin A-Insinöörit Civil Oy:n projektipäällikkö Juha Vehmas: 0400 178 926, etunimi.sukunimi@ains.fi

Kuvat

Karttakuva aluevaraussuunnitelmassa olevasta valtatie 18 kohdasta.
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Seinäjoen kaupunki laativat aluevaraussuunnitelmaa valtatielle 18 Seinäjoen kohdalle. Noin 5,4 km pitkä suunnittelujakso ulottuu lännestä Ravitien liittymästä Seinäjoen itäisen ohikulkutien (valtatien 19) eritasoliittymään.
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme