Viisi Tähteä

TIEDOTE: Huippukokit kuulivat kotiseudun kutsun – Apukka Resort nappasi nimekkäät ravintoloitsijat Rovaniemelle

Jaa

Tunnetut keittiömestarit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ovat ottaneet vetovastuun Rovaniemen matkailuelämyksiin isolla kädellä investoivan Apukka Resortin kaikista kolmesta ravintolasta. Rastas ja Korkalainen ovat pyörittäneet useita menestyneitä huippuravintoloita eri puolilla Suomea.

Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen odottavat innolla, miten heidän luomansa á la carte -menu otetaan vastaan Ravintola Aitassa.
Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen odottavat innolla, miten heidän luomansa á la carte -menu otetaan vastaan Ravintola Aitassa.

Apukka Resortin ravintolat ovat vasta ensimmäinen avaus kummankin synnyinkaupungissa Rovaniemellä. Kun Apukan tiimi otti heihin yhteyttä, kaksikko ei tarvinnut miettimisaikaa.

– Totta kai näin upea elämysmaailma kiinnosti meitä, olemmehan Rollon poikia! Saamme aloittaa huipulta, sillä Rovaniemellä on alkamassa kaikkien aikojen vilkkain syys- ja talvimatkailusesonki, Arto Rastas ja Teemu Korkalainen kertovat

Ainutlaatuisia aktiviteetteja sekä elämyksellistä majoitusta noin 500 vuodepaikan verran tarjoavassa Apukka Resortissa on tehty kahden viime vuoden aikana yli 12 miljoonan euron laajennukset.

– Ruoka on merkittävä osa matkailijan kokemusta. Panostamme nyt voimakkaasti ravintolapalveluiden laatuun. Kapellimestareiksi keittiöömme halusimme ehdottomasti Lappi-taustaiset huipputekijät, Apukka Resortin toimitusjohtaja Harri Mällinen perustelee.

Apukka Resort tarjoaa Herkkuja Jäämereltä pohjoisiin metsiin

Rastas ja Korkalainen lupaavat tuoda mukanaan Rovaniemelle omat kädenjälkensä sekä pitkät kokemuksensa. Vaikka molemmilla on sekä yhteisiä että omia ravintoloita eri puolilla maata, kaksikko aikoo olla Apukassa mahdollisimman paljon paikan päällä.

– Olemme innoissamme saadessamme lähteä luomaan menuja, jotka sopivat kansainväliselle asiakaskunnallemme. Viime syys- ja talvikaudella Apukassa majoittui huikeat 118 eri kansalaisuutta. Sekin on huomioitava, mutta silti kaiken tarjottavan ytimessä vahvasti ovat arktiset elementit, Rastas sanoo.

Korkalainen kuvailee Apukan uutta keittiötä mieluummin sanoilla fun dining kuin fine dining.

– Tällaisessa lappilaisessa pirtissä, jonka keskellä loimuaa tuli ja ihmiset voivat siemailla sen äärellä viiniä keinutuoleissa, ei voi olla liian jäykkää. Puolirentoa meininkiä, mutta silti kaiken kastikkeista ja liemistä lähtien keitämme itse, Korkalainen tähdentää.

Kaksikon ruokafilosofia perustuu ajatukseen kokin käsityöläisammatin ylläpitämisestä.

– Laadukas ruoka syntyy ensiluokkaisista ja tuoreista raaka-aineista. Se rakentuu myös intohimosta ja ylpeydestä omaa ammattiamme kohtaan sekä ymmärryksestä siitä, mitä me suuhumme laitamme, Rastas luettelee.

Apukka Resortin herkkumaailma liikkuu Jäämereltä pohjoisiin metsiin. Aitoja pohjoisia makuja tarjoillaan Ravintola Aitan satavuotiaiden hirsiseinien suojassa á la carte menun lisäksi aamiaisella, lounaalla sekä illallisella.

Ravintola Kota lämmittävine avotulineen on tunnelmallinen illallispaikka aikuiseen makuun. Resortin vastaanoton yhteydessä toimiva Riihi tarjoilee juomia ja pikkusyötävää aikaisesta aamusta yöhön saakka.

– Kun ruoka nautitaan revontulien alla, tulilla ja lappilaisessa kodassa, puhutaan todella autenttisesta kokemuksesta, Rastas ja Korkalainen hehkuttavat.

Miehet Apukka Resortin ravintoloiden takana

Ravintolatoiminnot tuottaa Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan omistama North Pole Catering Oy, joka vuokraa Apukka Resortin ravintolatilat käyttöönsä.

Arto Rastas on keittiömestari Rovaniemeltä. Nykyisin hän asuu Lempäälässä. Rastas on vahva suomalaisen ruoan puolestapuhuja, missä tehtävässä hän on tehnyt lukuisia edistämismatkoja ympäri maailman. Rastas voitti ensimmäisenä suomalaisena nuorten kokkien maailmanmestaruuden Bermudalla vuonna 2005.

Rastaalla on useita ravintoloita eri puolilla Suomea. Tampereella hänen ravintoloitaan ovat Dining 26 by Arto Rastas ja Periscope. Lempäälässä hänellä on kesäravintola Villa Hakkari. Helsingissä hänellä on Bistrot Bardot, Bistro Gina ja marraskuussa avattava The Rook yhdessä Hans Välimäen kanssa. Ravintolat Ra’amen ja Waffdaddy ovat myös miehen käsialaa.

Teemu Korkalainen on myös kotoisin Rovaniemeltä. Nykyisessä kotikaupungissaan Helsingissä hänellä on yhdessä Arto Rastaan kanssa neljää ravintolaa: Penelope ja sen kyljessä sijaitseva drinkkibaari Bardemia sekä juhla- ja kokousravintola Xavieri ja hiljattain Ruoholahteen valmistunut Ilmarisen pääkonttorilla sijaitseva Xavier by Lepakko.

Lisäksi hänellä on kesäravintola Laukonkartano Tampereella. Lapissa miehillä on yhteinen North Pole Catering yksityiskokkien palveluineen. Kisakentilläkin Korkalainen on kirmannut monessa maassa ja mantereella. Kotimaassa hän on vienyt nimiinsä Vuoden Nuori Kokki  ja Vuoden Porokokki -kisojen voitot.

Apukka Resort Rovaniemi

Apukka Resort Rovaniemi tarjoaa revontulimajoitusta sekä elämyksiä sekä makuja kotimaisille ja ympäri maailmaa saapuville vierailleen Lapin luonnon keskellä. 

APUKKA RESORT
Tutkijantie 28, Rovaniemi
www.apukkaresort.fi

RAVINTOLA AITTA AVOINNA
MA klo 8–23
TI klo 8–23
KE klo 8–23
TO klo 8–23
PE klo 8–23
LA klo 8–23
SU klo 8–23
À la carte päivittäin klo 15–22

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Mällinen, toimitusjohtaja, p. 0400 591002, harri.mallinen@apukkaresort.fi
Kaisa Heiskari, markkinointijohtaja, p. 050 5544 380, kaisa.heiskari@apukkaresort.fi

Kuvat

Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen odottavat innolla, miten heidän luomansa menu otetaan vastaan Ravintola Aitassa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen odottavat innolla, miten heidän luomansa menu otetaan vastaan Ravintola Aitassa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen ovat nyt valmiina esittelemään uuden ravintolansa herkkuja kotimaisille ja kansainvälisille vieraille.Kuva: Saara Rahkamaa.
Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen ovat nyt valmiina esittelemään uuden ravintolansa herkkuja kotimaisille ja kansainvälisille vieraille.Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Uudet ravintoloitsijat Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen Apukka Resortin tunnelmallisessa Ravintola Aitassa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Uudet ravintoloitsijat Arto Rastas (vas.) ja Teemu Korkalainen Apukka Resortin tunnelmallisessa Ravintola Aitassa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Arto Rastas (oik.) ja Teemu Korkalainen esittelevät Ravintola Aitasta Olkkajärvelle avautuvaa upeaa maisemaa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Arto Rastas (oik.) ja Teemu Korkalainen esittelevät Ravintola Aitasta Olkkajärvelle avautuvaa upeaa maisemaa. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Teemu Korkalainen (vas.) ja Arto Rastas toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Ravintola Aittaan. Kuva: Saara Rahkamaa.
Teemu Korkalainen (vas.) ja Arto Rastas toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Ravintola Aittaan. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Teemu Korkalainen (vas.) ja Arto Rastas toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Ravintola Aittaan. Kuva: Saara Rahkamaa.
Teemu Korkalainen (vas.) ja Arto Rastas toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Ravintola Aittaan. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Ravintola Aitan isoista ikkunoista avautuu upeat näkymät Olkkajärvelle. Kuva: Saara Rahkamaa.
Ravintola Aitan isoista ikkunoista avautuu upeat näkymät Olkkajärvelle. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Apukka Resort sijaitsee 18 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen Olkkajärven rannalla. Kuva: Saara Rahkamaa.
Apukka Resort sijaitsee 18 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen Olkkajärven rannalla. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Alkuruoka: Tartar kotimaisesta häränlihasta, parmesaania, kaprista, piparjuurta ja katajanmarjamajoneesia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Alkuruoka: Tartar kotimaisesta häränlihasta, parmesaania, kaprista, piparjuurta ja katajanmarjamajoneesia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Ravintola Aitta, Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan suunnitteleman uuden menun alkuruokia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Ravintola Aitta, Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan suunnitteleman uuden menun alkuruokia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa
Ravintola Aitta, Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan suunnitteleman uuden menun alku- ja pääruokia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Ravintola Aitta, Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan suunnitteleman uuden menun alku- ja pääruokia. Kuva: Saara Rahkamaa.
Lataa

Linkit

Apukka Resort

Apukka Resort Rovaniemi tarjoaa revontulimajoitusta sekä elämyksiä sekä makuja kotimaisille ja ympäri maailmaa saapuville vierailleen Lapin luonnon keskellä. 
www.apukkaresort.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi – lista julki Gastro Helsinki -messuilla maaliskuussa19.1.2024 14:19:02 EET | Tiedote

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi perjantaina Helsingin Matkamessuilla. Äänestysaikaa on kuukausi eli 18. helmikuuta saakka. Maan arvostetuimman ja luotettavimman ravintolalistauksen järjestää Viisi Tähteä -media. Ammattilaisääänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye