TIEDOTE: Huippukokit kuulivat kotiseudun kutsun – Apukka Resort nappasi nimekkäät ravintoloitsijat Rovaniemelle
Tunnetut keittiömestarit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ovat ottaneet vetovastuun Rovaniemen matkailuelämyksiin isolla kädellä investoivan Apukka Resortin kaikista kolmesta ravintolasta. Rastas ja Korkalainen ovat pyörittäneet useita menestyneitä huippuravintoloita eri puolilla Suomea.

Apukka Resortin ravintolat ovat vasta ensimmäinen avaus kummankin synnyinkaupungissa Rovaniemellä. Kun Apukan tiimi otti heihin yhteyttä, kaksikko ei tarvinnut miettimisaikaa.
– Totta kai näin upea elämysmaailma kiinnosti meitä, olemmehan Rollon poikia! Saamme aloittaa huipulta, sillä Rovaniemellä on alkamassa kaikkien aikojen vilkkain syys- ja talvimatkailusesonki, Arto Rastas ja Teemu Korkalainen kertovat
Ainutlaatuisia aktiviteetteja sekä elämyksellistä majoitusta noin 500 vuodepaikan verran tarjoavassa Apukka Resortissa on tehty kahden viime vuoden aikana yli 12 miljoonan euron laajennukset.
– Ruoka on merkittävä osa matkailijan kokemusta. Panostamme nyt voimakkaasti ravintolapalveluiden laatuun. Kapellimestareiksi keittiöömme halusimme ehdottomasti Lappi-taustaiset huipputekijät, Apukka Resortin toimitusjohtaja Harri Mällinen perustelee.
Apukka Resort tarjoaa Herkkuja Jäämereltä pohjoisiin metsiin
Rastas ja Korkalainen lupaavat tuoda mukanaan Rovaniemelle omat kädenjälkensä sekä pitkät kokemuksensa. Vaikka molemmilla on sekä yhteisiä että omia ravintoloita eri puolilla maata, kaksikko aikoo olla Apukassa mahdollisimman paljon paikan päällä.
– Olemme innoissamme saadessamme lähteä luomaan menuja, jotka sopivat kansainväliselle asiakaskunnallemme. Viime syys- ja talvikaudella Apukassa majoittui huikeat 118 eri kansalaisuutta. Sekin on huomioitava, mutta silti kaiken tarjottavan ytimessä vahvasti ovat arktiset elementit, Rastas sanoo.
Korkalainen kuvailee Apukan uutta keittiötä mieluummin sanoilla fun dining kuin fine dining.
– Tällaisessa lappilaisessa pirtissä, jonka keskellä loimuaa tuli ja ihmiset voivat siemailla sen äärellä viiniä keinutuoleissa, ei voi olla liian jäykkää. Puolirentoa meininkiä, mutta silti kaiken kastikkeista ja liemistä lähtien keitämme itse, Korkalainen tähdentää.
Kaksikon ruokafilosofia perustuu ajatukseen kokin käsityöläisammatin ylläpitämisestä.
– Laadukas ruoka syntyy ensiluokkaisista ja tuoreista raaka-aineista. Se rakentuu myös intohimosta ja ylpeydestä omaa ammattiamme kohtaan sekä ymmärryksestä siitä, mitä me suuhumme laitamme, Rastas luettelee.
Apukka Resortin herkkumaailma liikkuu Jäämereltä pohjoisiin metsiin. Aitoja pohjoisia makuja tarjoillaan Ravintola Aitan satavuotiaiden hirsiseinien suojassa á la carte menun lisäksi aamiaisella, lounaalla sekä illallisella.
Ravintola Kota lämmittävine avotulineen on tunnelmallinen illallispaikka aikuiseen makuun. Resortin vastaanoton yhteydessä toimiva Riihi tarjoilee juomia ja pikkusyötävää aikaisesta aamusta yöhön saakka.
– Kun ruoka nautitaan revontulien alla, tulilla ja lappilaisessa kodassa, puhutaan todella autenttisesta kokemuksesta, Rastas ja Korkalainen hehkuttavat.
Miehet Apukka Resortin ravintoloiden takana
Ravintolatoiminnot tuottaa Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan omistama North Pole Catering Oy, joka vuokraa Apukka Resortin ravintolatilat käyttöönsä.
Arto Rastas on keittiömestari Rovaniemeltä. Nykyisin hän asuu Lempäälässä. Rastas on vahva suomalaisen ruoan puolestapuhuja, missä tehtävässä hän on tehnyt lukuisia edistämismatkoja ympäri maailman. Rastas voitti ensimmäisenä suomalaisena nuorten kokkien maailmanmestaruuden Bermudalla vuonna 2005.
Rastaalla on useita ravintoloita eri puolilla Suomea. Tampereella hänen ravintoloitaan ovat Dining 26 by Arto Rastas ja Periscope. Lempäälässä hänellä on kesäravintola Villa Hakkari. Helsingissä hänellä on Bistrot Bardot, Bistro Gina ja marraskuussa avattava The Rook yhdessä Hans Välimäen kanssa. Ravintolat Ra’amen ja Waffdaddy ovat myös miehen käsialaa.
Teemu Korkalainen on myös kotoisin Rovaniemeltä. Nykyisessä kotikaupungissaan Helsingissä hänellä on yhdessä Arto Rastaan kanssa neljää ravintolaa: Penelope ja sen kyljessä sijaitseva drinkkibaari Bardemia sekä juhla- ja kokousravintola Xavieri ja hiljattain Ruoholahteen valmistunut Ilmarisen pääkonttorilla sijaitseva Xavier by Lepakko.
Lisäksi hänellä on kesäravintola Laukonkartano Tampereella. Lapissa miehillä on yhteinen North Pole Catering yksityiskokkien palveluineen. Kisakentilläkin Korkalainen on kirmannut monessa maassa ja mantereella. Kotimaassa hän on vienyt nimiinsä Vuoden Nuori Kokki ja Vuoden Porokokki -kisojen voitot.
Apukka Resort Rovaniemi
Apukka Resort Rovaniemi tarjoaa revontulimajoitusta sekä elämyksiä sekä makuja kotimaisille ja ympäri maailmaa saapuville vierailleen Lapin luonnon keskellä.
APUKKA RESORT
Tutkijantie 28, Rovaniemi
www.apukkaresort.fi
RAVINTOLA AITTA AVOINNA
MA klo 8–23
TI klo 8–23
KE klo 8–23
TO klo 8–23
PE klo 8–23
LA klo 8–23
SU klo 8–23
À la carte päivittäin klo 15–22
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Harri Mällinen, toimitusjohtaja, p. 0400 591002, harri.mallinen@apukkaresort.fi
Kaisa Heiskari, markkinointijohtaja, p. 050 5544 380, kaisa.heiskari@apukkaresort.fi
Kuvat











Linkit
Apukka Resort
Apukka Resort Rovaniemi tarjoaa revontulimajoitusta sekä elämyksiä sekä makuja kotimaisille ja ympäri maailmaa saapuville vierailleen Lapin luonnon keskellä.
www.apukkaresort.fi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä
Momentin Group strengthens its leadership – Antti Roiha appointed as Group CEO starting 4 September4.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote
Restaurant and beverage group Momentin Group Oy has appointed MSc Antti Roiha, 40, as the Group CEO from 4 September 2023. Roiha has extensive experience in e.g. financial sector as well as from financial admin and business development roles in the restaurant and hospitality industry at e.g. Royal Ravintolat Oy and NoHo Partners Group.
Momentin Group vahvistaa johtoaan – Antti Roiha konsernijohtajaksi 4.9. alkaen4.5.2023 09:59:05 EEST | Tiedote
Ravintola- ja juoma-aloilla toimiva Momentin Group Oy on nimittänyt diplomi-insinööri Antti Roihan, 40, konsernin toimitusjohtajaksi 4.9.2023 alkaen. Roihalla on laaja kokemus mm. rahoitusalalta sekä taloushallinnon ja liiketoiminnan kehitystehtävistä ravintola- ja hospitality-aloilla esim. Royal Ravintolat Oy:ssä ja NoHo Partners -konsernissa.
Sieluaan myöten kaukasialainen ravintola Bridge avasi Helsingin sydämessä4.5.2023 08:11:12 EEST | Tiedote
Aitoihin raaka-aineisiin ja perinteisiin Kaukasian resepteihin perustuva ravintola Bridge avasi vapun alla ovensa Helsingin Erottajan- ja Uudenmaankatujen kulmassa. Sieluaan myöten kaukasialaisen ravintolan sydämenä on puuhiiligrilli. Bridgen upeita puitteita täydentävät uusrenessanssia ja jugendia henkivä sisustus, runsaat annokset sekä kokonaisvaltainen makujen ilotulitus.
Tukkukaupasta tunnelmataikureiksi – E.Ahlströmin 110 vuoden historia on voimavara ravintola-alalle2.5.2023 10:42:01 EEST | Tiedote
Ravintola on tuhannen yksityiskohdan summa. E.Ahlströmistä on muodostunut tuhansien asioiden tunnelmataikuri, joka tarjoaa kattaukseen, sisustukseen, ruokalistoihin ja jopa rahoitukseen liittyviä ratkaisuja ravintoloitsijoiden unelmien toteutumiseksi. Tänään 110 vuotta täyttävä E.Ahlström on Suomen johtava ravintola-alan ammattilaisia palveleva maahantuoja ja tukkukauppa.
TIEDOTE: Koronarajoitukset ja ravintola-alan selviytymiskamppailu näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -listallla31.3.2023 13:56:08 EEST | Tiedote
Korona-ajan vaikutukset ja poliitikkojen päätökset näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -äänestyksen tuloksissa. Lähes 400 äänestäjän antamista kirjallisista valintaperusteluista käy ilmi, että ravintoloitsijoilla on ollut täysi työ pitää oma yritys pystyssä ja kehittää liiketoimintaansa. Alan syyllistämisestä aiheutuneen henkilökuntapulan takia moni ravintola toimii nyt sosiaalisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pitämällä henkilökunnastaan hyvää huolta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme