Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelustrategiassa tavoitteena on palvelujen perustason vahvistaminen

Jaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston on määrä päättää hyvinvointialueen palvelustrategiasta lokakuussa.

Palvelustrategia on pitkän aikavälin suunnitelma siitä, millä tavalla hyvinvointialue vahvistaa perustason palveluja ja tasapainottaa taloutta. Palvelustrategian tärkein tavoite on turvata länsiuusimaalaisille laadukkaat palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

Palvelustrategian valmistelua on tehty tiiviissä yhteistyössä koko vuoden 2023 ajan yhdessä henkilöstön, asukkaiden, luottamushenkilöiden ja muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa. Valmistelussa on tuotettu kattava määrä tietoa palvelujen nykytilasta ja mahdollisista etenemismalleista päätöksenteon tueksi.

Hyvinvointialueiden taloudellinen tilanne on haastava. Siksi talouden tasapainottaminen näkyy merkittävällä tavalla palvelustrategiassa.

Lähtötason rahoitusvajeen ohella kustannukset nousevat nopeasti inflaation ja korkotason kasvun sekä sote-alan yleistä tasoa korkeampien palkankorotusten vuoksi. Siksi kustannusten kasvun hillitsemisen tulee olla pitkäjänteistä ja kestävää.

”Kaikki tämä tarkoittaa, että meidän tulee miettiä asioita eri tavalla kuin aiemmin”, kommentoi hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn.

Svahnin mukaan esimerkiksi digitaalisen asioinnin rooli tulee palveluissa määritellä uudella tavalla. Tämä edellyttää paitsi hyvinvointialueen ratkaisuja, myös muutoksia lainsäädännössä.

Päätökset palvelustrategiasta on määrä tehdä lokakuussa aikana. Tällä hetkellä aluehallituksen ja aluevaltuuston ryhmien käsittelyssä on palvelustrategialuonnos, jota myös vaikuttamistoimielimet ja alueen kunnat käyvät läpi.

Mistä palvelustrategiassa päätetään?

  • Palvelustrategiassa päätetään palvelujen ja toiminnan kehittämisen linjauksista ja toiminnan muutoksen tavoitteista.
  • Lisäksi päätetään siitä, minkälaisia resursseja perustason palvelujen ja toiminnan vahvistaminen vaatii.
  • Osana palvelustrategiaa päätetään hyvinvointialueen hankintojen periaatteista, digitaalisten palvelujen periaatteista ja palvelujen verkoston kehittämisen periaatteista.
  • Palvelustrategiassa ei päätetä yksittäisten palvelujen kehittämissuunnitelmista tai palveluverkkoon yksittäisten toimipisteiden sulkemisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen återremitterade upphandlingen av persontransporter för ny beredning18.9.2023 15:44:36 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade återremittera de strategiska principerna för upphandling av persontransporter för ny beredning. På sammanträdet framförde även ordförandena för äldrerådet, rådet för personer med funktionsnedsättning och ungdomsfullmäktige sina åsikter angående förslaget om upphandling av persontransporter i Västra Nylands välfärdsområde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme