VR:n kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa noin 1,3 miljoonaa matkaa – arjen matkustaminen kasvoi elokuussa

Jaa

Kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,0 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–elokuussa on tehty 9,9 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 15,5 miljoonaa tonnia.

Kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa noin 4 % enemmän matkoja kuin vuoden 2022 elokuussa.

”Arjen matkustaminen kasvoi elokuussa, mutta myös viikonloppuina matkustettiin paljon. Asiakaskokemuksemme hyvää nousua varjostivat loppukuun täsmällisyyshaasteet. Rantaradalla Helsingin ja Turun välillä oli viikon sisään kolme häiriötä, jotka aiheuttivat asiakkaillemme mielipahaa. Suomen raskaan teollisuuden heikentynyt suhdanne on pienentänyt kuljetusvolyymeita vuoden toisesta kvartaalista lähtien”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo.

Toimme elokuussa asiakkaillemme mahdollisuuden aktivoida lipun itse VR Matkalla -sovelluksessa. Lipun aktivointi on mahdollista tällä hetkellä Ekstra-luokassa ja päiväjunien hyteissä ja se koskee aikuisten ja lasten lippuja. Myöhemmin uudistus laajenee myös yöjuniin.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat elokuussa 2,0 miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 25 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisen ja teollisuuden heikentyneen suhdannetilanteen vuoksi. Kotimaan kuljetusvolyymit laskivat elokuussa 11 %. 
Tänä vuonna tammi-elokuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 15,5 (19,9) miljoonaa tonnia, mikä on noin 22 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Täsmällisyys pysyi hyvällä tasolla loppukuun ratainfran häiriöistä huolimatta

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli elokuussa 90,4 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (55 %), muihin syihin (23 %) ja VR-syihin (22 %). 

Kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät ratainfran häiriöt erityisesti Rantaradalla loppukuusta sekä ratatöihin liittyneet nopeusrajoitukset pääradalla. Nopeusrajoitukset jatkuvat syyskuussa etenkin Rantaradalla.

VR:n lähiliikenteessä elokuun täsmällisyys oli 97,8 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat radasta johtuviin syihin (54 %), muihin syihin (36 %) ja VR-syihin (10 %).

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 8 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR hakee logistiikkapalvelujen kasvua uusilta toimialoilta ja vihreästä siirtymästä22.11.2023 09:42:36 EET | Tiedote

Raideliikenne tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Siksi se on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen. VR:n logistiikkaliiketoiminnassa, VR Transpointissa, panostetaan aktiivisesti kolmeen keskeiseen kasvualueeseen, jotka tukevat vihreää siirtymää: teollisuuden investointeihin, vihreän siirtymän investointeihin sekä yhdistettyihin kuljetuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme