Espoon seurakuntayhtymä

SyysMatin Markkinat – historiaa ja hauskuutta tai lempeää rauhaa kaikenikäisille

Jaa

”Aamusta iltapäivään Markkinoilla, ja silti tullaan myös sunnuntaina!” (kävijäpalaute). Yhden päivän aikana ei SyysMatin Markkinoista ehdi mitenkään nauttia tarpeeksi, testata kaikki tarjolla oleva ja tutkia kojut läpeensä. Siksi Markkinoihin kannattaa varata aikaa!

Järjestyksessä 16. SyysMatin Markkinat pidetään lauantaista sunnuntaihin 16.–17.9. Espoon tuomiokirkonmäellä. Maksutonta kokeiltavaa ja testattavaa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Vanhan ajan markkinoiden tapaan markkinakojut tarjoavat mukavaa, kaunista, herkullista ja hyödyllistä käsitöistä satokauden tuotteisiin. Myös paikalliset yhdistykset ja järjestöt esittäytyvät.

Tule kokemaan Markkinoiden hauskuus: eläinrakkaita ilahduttavat alpakat, ponit, hali- ja vetokoirat. Keppihevospaja ja -kilparata kutsuvat alaa rakastavia ja eläinrakkaita. Lapsia ilostuttavat pikkulasten enkelikierros, Nalle-vaarin polku, nikkarointipaja, kollipolku, kalastus jokirannassa ja monet muut.

Tekijäihminen testaa taitojaan puujalka- ja purkkikävelyssä tai jokivarren kaarnalaivaveistämöllä, laulaa rippikoululauluja, kokeilee lentotaitoaan MAF:n lentosimulaattorissa tai pelastamisvalmiuttaan VPK:n pelastusradalla.

Historiasta kiinnostuneet hakeutuvat kirkonmäen, keskiaikaisen tuomiokirkon ja hautausmaan historian äärelle, seuraavat urkujen esittelyä ja kurkkaavat urkujen sisään. Rauhoittuja hakeutuu Pienelle pyhiinvaellukselle tai ikoninäyttelyyn, tekee omat rukoushelmet tai hiljentyy ikonialttarin äärellä. Sunnuntaina klo 10 pidetään tuomiokirkossa iloinen musiikillinen perhemessu.

Markkinatouhu väsyttää, joten lopuksi syödään! Kahvikärryistä, Nostalgia-kaffeteriasta ja Kestikievarista voit ostaa juotavaa ja pientä purtavaa. Soppatykistä saat hernekeittoa ja Kirkkopuiston puolella on makkarapiste. Läheinen VPK tarjoaa maukkaan buffetaterian.

SyysMatin Markkinat ovat yksi suurimmista tapahtumista Espoossa vuosittain. Ne keräävät 10 000 kävijää kahden päivän aikana. Markkinat ovat tilaisuus tavata uusia ihmisiä ja tervehtää vanhoja tuttuja. Markkinat ovat historiaan nojaava tapahtuma, jonka avulla espoolaiset voivat tuntea kuuluvansa sukupolvien ketjuun, joka on turvautunut Jumalaan sekä hyvinä että pahoina päivinä.

SyysMatin Markkinat järjestää Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on päihteetön tapahtuma. Koko markkina-alue on kävelyaluetta. Markkinakojut ja tapahtumapisteet ovat avoinna molempina päivinä klo 10–16.

Osoite: Espoon tuomiokirkonmäki, Kirkkopuisto 5 – Kirkkoranta 2, 02770 Espoo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vapaaehtoisia työntekijöitä ja yksi seurakunnan työntekijä pukeutuneena SyysMatin Markkinoiden vanhahtaviin roolivaatteisiin. He myyvät kahvia kahvikärrystä.
Vapaaehtoiset ja seurakunnan työntekijät myyvät juomia ja pikkupurtavaa SyysMatin Markkinoiden kahvikärrystä.
Lataa
Mies ponia ja pitää kättään ponin selän päällä.
Martti Rae ja poni saapumassa aamun valossa SyysMatin Markkinoille. Markkinoilla voit tavata mm. alpakoita, veto- ja halikoiria sekä poneja.
Lataa
Valmis keppihevonen, jonka lapsi on valmistanut SyysMatin Markkinoilla.
Markkinoiden kepparipajassa voit valmistaa itse tai ohjaajien avustuksella keppihevosen. Sen jälkeen voit testata sitä keppihevosradalla.
Lataa
Myyntikojuja ja ihmisiä kirkon Espoon tuomiokirkon aukiolla.
SyysMatin Markkinat pidetään Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon ympäristössä. Kuvassa markkinakojuja kirkon torilla.
Lataa
Ihmisiä myyntikoijuilla, joissa myydään kukkia, sukkia, harjoja ja koreja.
Markkinoilla myydään monenlaista syyssatoa ja käden taitojen tuotteita.
Lataa
Viisi ihmistä Espoon tuomiokirkon alttarilla, he pitävät isoja kirjaimia, joista muodostuu sanan "kiitos".
SyysMatin Markkinoiden toisena päivänä, sunnuntaina, vietetään iloista perhemessua.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Rakenna joulupuu -keräys tuo helpotusta vähävaraisten kiristyvään tilanteeseen14.11.2023 15:42:08 EET | Tiedote

Osassa pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaisia seurakuntia heikoimmassa asemassa olevien avuntarve on kasvanut. Diakoniatyössä on huomattu, että myös ihmisten kokema ahdistus ja moniongelmaisuus on lisääntynyt. Apua hakevat erityisesti yksinelävät. Joissakin seurakunnissa näkyy nyt myös nuorten aikuisten lisääntyvä tarve avulle. Uusia diakonian asiakkaita on moniin seurakuntiin tullut aiempaa enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme