SAK vastaa Keskuskauppakamarille: Vastustamme työelämäheikennyksiä painavista syistä

Jaa

SAK vastustaa Orpon-Purran hallituksen työelämäheikennyksiä painavista syistä. Toisin kuin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi (STT 7.9.) väittää, ei työntekijöiden aseman heikentäminen ole palkansaajien etu.

– Keskuskauppakamarin puhe kuulostaa tunkkaisen vanhanaikaiselta. Tuntuu kuin tavoitteena olisi työntekijöiden kyykyttäminen, SAK:n johtaja Jyrki Konola huomauttaa.

– Perusteettomassa määräaikaisessa työsuhteessa oleva ja helposta irtisanomismahdollisuudesta tietoinen työntekijä olisi varmasti nöyrempi. Tällaisia hallituksen esityksiä Keskuskauppakamari ylistää ja kiirehtii.

Konolan mukaan SAK:lla ja sen jäsenliitoilla on vankat perusteet vastustaa työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Työntekijäjärjestöt ovat huolissaan leikkauspäätösten vaikutuksista lomautettavien ja työttömiksi joutuvien vanhempien lapsiperheiden arkeen.

– Nyt ei ole oikea aika leikata työttömyysetuuksista. Talous on kääntynyt huonompaan suuntaan ja uutiset muutosneuvotteluista ja tuotantolaitosten lakkautuksista ovat arkipäivää. Työttömyysetuuksien leikkausten valmistelu täytyy keskeyttää, Konola vaatii.

Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi perustelee työelämäheikennyksiä muun muassa tuottavuuden heikolla kehityksellä. SAK:n Jyrki Konola korostaa, että suurin yksittäinen tuottavuuden kasvuun vaikuttava asia on investointien määrä.

– Heikkoa tuottavuutta on viimeisten 15 vuoden ajan selittänyt metsäteollisuuden rakennemuutos ja Nokian romahdus. Viime vuonna Suomeen tehtiin kuitenkin historiallisen paljon investointeja kankeiksi parjatuista  työmarkkinoista huolimatta. Kasvun esteenä on ennemminkin ollut osaajapula, Konola toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko: https://www.sak.fi/uutiskirje Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme