Rakennusliike Lapti Oy

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 2024

Jaa

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Oulun Välkkylään nousevaan UNOon valmistuu 171 asuntoa, joista valtaosa on yksiöitä. Yksinasumisen vastapainoksi oleskelu-, liikunta- ja muut yhteiset tilat on suunniteltu niin, että ne edistävät yhteisöllisyyttä ja spontaaneja arjen kohtaamisia sekä sijaitsevat talon parhailla paikoilla.

Koko talon alakerta on suunniteltu arjen kohtaamisille: pohjakerroksessa on pesutupa, oleskelutila kahvikeittonurkkauksineen sekä opiskelutiloja. Alakerta on kuin opiskelijoiden toinen olohuone, jonne kannustetaan tulemaan viihtymään. Opiskelijat pääsevät tulevan syksyn aikana itse vaikuttamaan alakerran yhteisten tilojen lopullisiin sisustusvalintoihin.

”Unon yhteistilat talon paraatipaikoilla ovat korkeita ja valoisia. Heti sisään tullessa näkee, onko paikalla muita. Ne ovat tarjolla ja näkyvillä kaikille ja kutsuvat moikkaamaan muita tai tekemään ryhmätehtäviä”, kiinteistöpäällikkö Eerik Junnikkala PSOAS:stä sanoo.

Yhteisöllinen oleminen jatkuu yläkerrassa. UNOn ylimmässä kerroksessa on opiskelijoiden oma kuntosali merinäköaloineen sekä kokoustilat, saunaosasto ja iso lasitettu terassi.

Opiskelijoiden käytössä on myös polkupyörätilat, joissa on mahdollisuus paitsi säilytykseen myös pyörän pesuun ja huoltoon. Kuntosali ja pyöräilyyn panostaminen kannustavat asukkaita liikunnalliseen elämäntapaan.

Rakentaminen sujunut aikataulussa ja tavoitteiden mukaisesti Suomen siisteimmällä työmaalla

53,4 metriä korkeaksi nousseen UNOn rakennustyöt aloitettiin elokuussa 2023. Suomen siisteimmäksi työmaaksi julistautuneen UNOn työmaalla panostetaan siisteyteen poikkeuksellisen kattavasti ja poikkeuksellisessa hengessä. Siisteys takaa laadukkaan lopputuloksen ja puhtaan sisäilman valmiissa tornitalossa.

Suomen siistein työmaa on myös turvallinen ja viihtyisä paikka työskennellä. UNOn työmaa on yltänyt finaaliin vuoden 2023 valtakunnallisessa Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa, jonka järjestävät Rakennusteollisuus RT ry:n talonrakennustoimiala ja RAKLI ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

”Suomen siistein työmaa on terveellinen ja turvallinen tekijöille, rakennukselle ja asukkaille. Opiskelijatornitalo UNOlle on kovat laatutavoitteet, ja työmaan siisteydellä varmistamme laadukkaat kodit ja ilmanlaadun tuleville asukkaille. Työmaa on edennyt aikataulussa, laadukkaasti ja projektille asetettujen tavoitteiden mukaisesti”, kertoo Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

”Hankkeen yhteistoiminnallisuus on edesauttanut rakentamisvaiheen laatua ja sujuvaa etenemistä. Olemme kehittäneet suunnitelmia ja ratkaisuja rakentajien ja suunnittelijoiden kesken saman pöydän ääressä hankkeen alkumetreiltä lähtien, ja meillä on kaikilla sama tavoite: rakentaa laatuasumista kustannusviisaasti tämän ajan opiskelijoille”, rakennuttajakonsultti Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä kertoo.

UNO on suunniteltu ja rakennetaan A-Insinöörien kehittämänä yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa tavoitteet ja kustannusraamit asetetaan moniammatillisesti tilaajan, rakennusurakoitsijan, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden yhteistyönä.

Opiskelijatornitalo UNO nousee Oulun uudeksi maamerkiksi, ja 16-kerroksiseen tornitaloon tulee 171 opiskelija-asuntoa. UNO yhdistää yksinasumisen ja yhteisöllisyyden ainutlaatuisella tavalla ja tukee opiskelijoiden liikunnallista elämäntapaa. Tornitalo rakennetaan A-Insinöörien kehittämänä yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa PSOAS, rakentajat ja suunnittelijat ovat kehittäneet hanketta alusta asti yhdessä. Suunnittelusta ja rakennustöistä vastaa Rakennusliike Lapti. Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2022, ja uudet opiskelijat pääsevät muuttamaan torniin keväällä 2024.

Yhteyshenkilöt

Eerik Junnikkala, kiinteistöpäällikkö, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, puh. 044 757 3173, eerik.junnikkala@psoas.fi
Juha Aitamurto, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, puh. 044 757 3151, juha.aitamurto@psoas.fi
Mikko Lohi, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti, puh. 045 631 2946, mikko.lohi@lapti.fi
Ari-Matti Jänkälä, yksikönjohtaja, A-Insinöörit, puh. 050 058 1260, ari-matti.jankala@ains.fi
Jaakko Kallio-Koski, suunnittelujohtaja, arkkitehti SAFA, Sweco Architects, puh. 044 777 1030, jaakko.kallio-koski@sweco.fi

Kuvat

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden.
Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden.
Lataa
UNOon valmistuu 171 asuntoa, joista valtaosa on yksiöitä.
UNOon valmistuu 171 asuntoa, joista valtaosa on yksiöitä.
Lataa
UNOn ylimmässä kerroksessa on opiskelijoiden oma kuntosali merinäköaloineen sekä kokoustilat, saunaosasto ja iso lasitettu terassi.
UNOn ylimmässä kerroksessa on opiskelijoiden oma kuntosali merinäköaloineen sekä kokoustilat, saunaosasto ja iso lasitettu terassi.
Lataa
Koko talon alakerta on suunniteltu arjen kohtaamisille: pohjakerroksessa on pesutupa, oleskelutila kahvikeittonurkkauksineen sekä opiskelutiloja.
Koko talon alakerta on suunniteltu arjen kohtaamisille: pohjakerroksessa on pesutupa, oleskelutila kahvikeittonurkkauksineen sekä opiskelutiloja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uuden ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan palvelutalon rakentaminen alkoi Seinäjoella14.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Seinäjoelle nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo korvaamaan alueen nykyisiä elinkaarensa loppupäähän tulevia hoivatiloja. Kiinteistö Oy Seinäjoen Kniipin omistukseen tulevan palvelutalon valvonnasta ja rakennuttajatehtävistä vastaa SARA Oy. Palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen on alkanut marraskuussa 2023 tontin raivaustöillä, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024.

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena Liperiin3.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylämyllyn taajamaan Honkalammen alueelle valmistui uusi ikäihmisten 30-paikkainen asumispalveluyksikkö Honkahovi. Asumisyksikkö valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena vajaan vuoden kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toiminnan asumispalveluyksikössä lokakuussa ja ensimmäiset asukkaat muuttavat lokakuun puolivälin jälkeen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistaman asumisyksikön suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa22.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola palvelee alueen oppilaitoksia monipuolisesti17.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakentaminen etenee hyvää tahtia – työmaalla on alkanut sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa vaativat ja laajat tekniikka-asennukset, joita vaaditaan esimerkiksi kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen. Luolaan rekrytoidaan parhaillaan kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää, joka kehittää yhteistyössä kaupungin kanssa asiakkaille laadukkaita palveluita. Kahvila-ravintola-liiketoiminnan lisäksi yrittäjä hoitaa Luolan asiakaspalvelun, joka koostuu Luolan käyttäjien opastuksesta, neuvonnasta ja asiakasmaksujen perimisestä. Perinteisiä harjannostajaisia Luolassa päästään viettämään perjantaina 8.9.2023 Luolan runkorakenteiden valmistumisen kunniaksi. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Yhteistyöllä rakennetaan kaikille mieluinen Luola Kuopion kaupunki ja Savilahden alueen oppilaitokset eli Savo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme