Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta jatkaa varautumisen yhteistyötä päivitetyllä kokoonpanolla

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti kesällä Itä-Suomen alueellisen valmiustoimikunnan, jonka toimikausi kestää 31.8.2025 saakka. Valmiustoimikunta kokoontui 7.9.2023 syksyn ensimmäiseen kokoukseensa.

Aluehallintovirastot ovat varautumisen ja valmiussuunnittelun yhteensovittamiseksi perustaneet jokaisen aluehallintoviraston toiminta-alueelle alueellisen valmiustoimikunnan. Itä-Suomen aluehallintovirasto on päivittänyt valmiustoimikunnan kokoonpanoa ja asettanut kesällä 2023 alueellisen valmiustoimikunnan ajalle 1.9.2023 - 31.8.2025.

Alueellinen valmiustoimikunta tukee yhteisen tilanneymmärryksen muodostumista 

Valmiustoimikunta on ylimmän johdon foorumi ja se toimii Itä-Suomen aluehallintoviraston koordinoimana. Valmiustoimikunnan puheenjohtajana toimii aluehallintoviraston ylijohtaja Ulla Ahonen ja varapuheenjohtajana aluehallintoviraston pelastustoimen ja varautumisen vastuualueen johtaja Taina Rautio.

Valmiustoimikunnan toiminta kattaa Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat.

"Alueellisen valmiustoimikunnan keskeisenä tavoitteena on tukea yhteisen tilanneymmärryksen muodostumista eri turvallisuustilanteissa ja niihin varautumisessa.", kertoo ylijohtaja Ulla Ahonen. 

"Valmiustoimikuntatyön tarkoituksena on tarjota jäsenilleen luottamuksellisen keskustelun ja tiedon jakamisen ympäristö. Alueellinen valmiustoimikunta tukee osaltaan aluehallintovirastolle laissa määrättyjä alueellisen varautumisen ja valmiussuunnittelun yhteensovittamistehtäviä.", täydentää johtaja Taina Rautio.

Valmiustoimikunta totesi keskinäisen tuen, kokonaisvaltaisen ja kattavan yhteisen tilannekuvan muodostamisen sekä ajankohtaisten asioiden ja teemojen käsittelyn valmiustoimikunnan toiminnan tärkeänä antina.

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa. Turvallisuustilanteen niin vaatiessa, valmiustoimikunta kokoontuu useammin tiedonvaihdon ja yhteistoiminnan varmistamiseksi. 

Itä-Suomen alueellisessa valmiustoimikunnassa on mukana kokonaisturvallisuuden kannalta alueen keskeisten toimijoiden edustajia. 

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa valmiustoimikunta järjestäytyi uudessa kokoonpanossaan ja kävi läpi eri toimialojen ajankohtaisia varautumisasioita. Kokonaisturvallisuuden tilanne Itä-Suomen alueella on vakaa. 

Valmiusharjoitus parantaa valmiutta yhteistoimintaan häiriötilanteessa

Valmiustoimikunta käsitteli kokouksessaan myös ITÄ23-valmiusharjoitusta, johon viranomaiset jo valmistautuvat ennakkotehtävin. Harjoituksen päätavoitteena on kehittää ja yhteensovittaa valmiussuunnitelmia, parantaa johtamista, tunnistaa eri toimijoiden vastuut ja kehittää yhteistoimintaa väestönsuojelussa ja säteilyonnettomuuden jälkivaiheessa. Harjoituksen aktiivivaihe on 7. – 9.11.2023.

Lisätietoja
ylijohtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
johtaja Taina Rautio, p.  0295 017 042
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme