Kustantamo S&S

Chileläiset 50-vuotta Suomessa – Sanna Pelliccionin kuvakirja kertoo yhden pakolaisen tarinan

Jaa

Sanna Pelliccionin kirjoittama ja kuvittama Kerro minulle, Antonio pohjautuu suomenchileläisen Alfonso Padillan tarinaan. Chileläiset muistavat parhaillaan 50-vuotista taivaltaan Suomessa ja Kerro minulle, Antonio -kirjaakin juhlitaan samaan aikaan. 

Syksyllä 1973 Suomeen saapuivat ensimmäiset chileläiset, jotka olivat paenneet Augusto Pinochetin sotilasdiktatuuria. Tämä järkyttävä tapahtuma herätti suomalaisissa syvää solidaarisuutta ja vaikutti merkittävästi suomalaiseen yhteiskuntaan ja pakolaispolitiikkaan.

Sanna Pelliccionin kirjoittama ja kuvittama kuvakirjan Kerro minulle, Antonio pohjautuu osittain chileläisen pakolaisen Alfonso Padillan kokemuksiin maanpakolaisuudessa. Liikuttava tarina rakentuu muistoille, joissa Chilestä paennut isoisä muistelee aikaansa lapsuuden kotimaassa poliittisena toisinajattelijana ja vankina, mutta myös sitä, kuinka musiikin voima kantoi hänet vaikeuksien yli niin Chilessä kuin uudessa kotimaassa, Suomessa.

Kirjan julkistusta juhlitaan koko perheen työpajassa keskuskirjasto Oodissa 20. syyskuuta klo 16-19. Monikielisille perheille suunnatussa tapahtumassa esitellään Kerro minulle, Antonio -kirjaa. Ohjelmassa on muun muassa taidepaja, keskustelu kirjasta sekä musiikkiesitys. Tapahtuma on osa Kolibrí Festivaalia ja se järjestetään yhteistyössä Keskuskirjasto Oodin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Iida Turpeisen Elolliset on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 20239.11.2023 10:19:21 EET | Tiedote

Elolliset on poikkeuksellisen vaikuttava esikoisromaani. Se käsittelee lajikatoa yhden lajin, stellerinmerilehmän, näkökulmasta. Luonnontutkija ja teologi Georg Wilhelm Steller löysi ja luokitteli uuden merilehmälajin tutkimusretkellä Beringinmerellä vuonna 1741, ja vain 27 vuotta myöhemmin laji oli metsästetty sukupuuttoon. Yksi kolmesta kokonaisena säilyneestä luurangosta löytyy Helsingin Luonnontieteellisen museon kokoelmista. Miten ja miksi stellerinmerilehmän luuranko on päätynyt tänne?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme