Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle

Jaa

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Laurea-ammattikorkeakoulu isännöi kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin turvallisuutta käsittelevää kansainvälistä CRITIS2023-konferenssia 13.–15. syyskuuta Vantaan Tikkurilan kampuksella. Vuosittain järjestettävä alan merkittävä kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssi tarjoaa ainutlaatuisen foorumin keskustella ajankohtaisista kyberturvallisuusuhkista, haasteista ja mahdollisuuksista, joita kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ylläpitoon ja suojelemiseen liittyy. Erikoisteemana tänä vuonna on hybridiuhat. Alan johtavien asiantuntijoiden ja tutkijoiden puheenvuorojen ohella konferenssi sisältää viimeisimpien tutkimustulosten esittelysessioita tukien verkostoitumista alan kollegojen kanssa. Konferenssiin odotetaan lähes sataa osallistujaa Euroopasta, Aasiasta sekä Yhdysvalloista. 

Kutsumme lehdistön edustajia konferenssin aloitukseen keskiviikkona 13.9.2023 klo 13.00–15.00 Laurean Tikkurilan kampukselle Ratatie 22, Vantaa. 

13.20–13.30 Tervetuloa, Mari Vuolteenaho, tutkimuksesta, kehittämisestä ja innovaatioista vastaava vararehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu 
13.30–13.50 Puheenvuoro: The new reality of security, Jarno Limnéll, sotatieteiden tohtori, kansanedustaja
13.50 –14.10 Puheenvuoro: Peter Sund, CEO, Finnish Information Security Cluster (FISC)
Keskustelua Laurean turvallisuusalan tutkimusjohtaja Päivi Mattilan johdolla n. klo 15 saakka. CRITIS2023-konferenssi jatkuu 14.–15.9.2023.

Lehdistön edustajat voivat osallistua konferenssiin, ja sopia haastattelusta myös muuna ajankohtana. Lisätietoja seminaarista, puhujista ja aikataulusta osoitteessa https://critis2023.laurea.fi/

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Johanna Karvonen johanna.karvonen@laurea.fi , 040 708 5599. 

CRITIS2023-konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön sekä uusimpien tutkimustulosten hyödyntämiseksi. Suomen maantieteellinen sijainti huomioiden käsiteltävänä aihealueena on tänä vuonna hybridiuhkien korostaminen kriittisen tietoinfrastruktuurin turvallisuuden yhteydessä. Keskusteluun tuodaan myös muut aiheet, joita pidetään nykyisten turvallisuusongelmien kannalta tärkeinä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laurean Tikkurilan kampuksella järjestetään kansainvälinen CRITIS-konferenssi.
Laurean Tikkurilan kampuksella järjestetään kansainvälinen CRITIS-konferenssi.
Lataa

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin1.9.2023 09:10:57 EEST | Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Laurean pedagoginen ohjelma vastaa korkeakouluoppimisen muutosvaateisiin11.8.2023 09:10:00 EEST | Uutinen

Laurea-ammattikorkeakoulun pedagoginen ohjelma syntyi yhteiskehittämisellä noin sadan laurealaisen voimin. Pedagogisen ohjelman teemoja ovat muun muassa opiskelijan osaamisen arviointi, aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opintojen aikana työssä hankittavan osaamisen opinnollistaminen. Kaiken keskiössä on opiskelijan yksilöllisen taustan ja henkilökohtaisten tavoitteiden aiempaa perusteellisempi ja joustavampi huomioiminen. Ohjelma julkaistiin korkeakoulun lukuvuoden avajaisissa Helsingissä Hotelli Scandic Marinassa, johon osallistui yli 500 laurealaista työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme