Asiakkaiden ja potilaiden ääni kuuluville –viikko Itä-Uudellamaalla

Jaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue juhlistaa tänä vuonna asiakas- ja potilasturvallisuuspäivää ja -viikkoa järjestämällä kahden päivän kiertueen alueen kaikkiin kuntiin.

"Asiakkaiden ja potilaiden turvallisuus on yksi terveydenhuollon ja hyvinvointipalveluiden kulmakivistä. Se ei ole ainoastaan lakisääteinen velvoite, vaan myös eettinen vastuu, joka ohjaa meitä tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa ja huolenpitoa jokaiselle alueemme asukkaalle", toteaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysjohtaja Annika Immonen.

Teemana osallisuus

Tämän vuoden teemana on osallisuus, mikä korostaa asiakkaiden ja potilaiden aktiivista roolia omassa hyvinvoinnissaan. Asiakas- ja potilasturvallisuus on keskeinen osa palvelun laatua ja se heijastaa vahvasti asiakaslähtöisyyttä.

"Asiakaslähtöisyys tarkoittaa asiakkaan tarpeiden ja näkemysten huomioonottamista erityisesti päätöksenteossa sekä asiakkaan mukaan ottamista palveluiden suunnittelemiseen ja toteutukseen", Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen asiakas- ja potilasturvallisuuden erityisasiantuntija Nelli Lönnrot sekä järjestötyön ja osallisuuden asiantuntija Nanna Kostiainen toteavat.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue haluaa varmistaa, että jokainen asukas tietää oikeutensa ja turvallisuuteensa liittyvät kysymykset. Tämä kahden päivän kiertue on osa laajempaa ponnistusta, jolla pyrimme edistämään asiakkaiden ja potilaiden osallisuutta ja turvallisuutta alueellamme. Asiakkaan ja potilaan kokemuksen tuominen osaksi kehittämistyötä on meille tärkeää, ja siksi sosiaali- ja potilasasiamiehen raportit on otettu tiiviiksi osaksi työssämme vahvistaa palveluidemme laatua ja turvallisuutta.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen asiakas- ja potilasturvallisuuden –kiertue järjestetään 19. ja 20. syyskuuta. Kierrosaikataulu löytyy alta:

Tiistai 19.9.

klo 8.30 – 9.00 Porvoon Näsin terveyskeskus (Askolinintie 1)

klo 10.00 – 10.30 Omenamäen palvelukeskus (Tulliportinkatu 4)

klo 12.30 – 13.00 Askolan terveyskeskus (Terveystie 1)

klo 14.00 – 14.30 Nikkilän terveyskeskus (Jussaksentie 14)

klo 15.30 – 16.00 Söderkulla S-market (Amiraalintie 2)

Keskiviikko 20.9.

klo 9.00 – 9.30 Pukkilan hyvinvointikeskus Onni (Onnintie 3)

klo 10.30 – 11.00 Myrskylän terveyskeskus ja neuvola (Oikotie 2)

klo 12 – 12.30 Lapinjärven terveyskeskus ja neuvola (Lapinjärventie 25)

klo 14.30 – 15.00 Loviisan sote-keskus (Öhmaninkatu 4)

klo 15.30 – 16.00 Loviisa S-market (Arkkitehdintie 5)

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään sunnuntaina 17.9.2023, ja Suomessa se on omistettu asiakas- ja potilasturvallisuuden päivänä. Yhdessä voimme rakentaa turvallisempaa ja asiakaslähtöisempää terveydenhuoltoa ja hyvinvointipalveluita Itä-Uudenmaan alueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme