Kokkolan kaupunki

Työllisyysalueen valmistelu etenee kuntien päätöksentekoon Keski-Pohjanmaalla

Jaa

Julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025. Työ- ja elinkeinoministeriön 31.10.2023 mennessä edellyttämä vastuukuntasopimus ja järjestämissuunnitelma viedään Keski-Pohjanmaan kaupungin- ja kunnanhallituksiin ja edelleen valtuustojen hyväksyttäväksi syys-lokakuun aikana. Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 11.9.2023.

Keski-Pohjanmaan kaupungit ja kunnat ovat vuodesta 2021 alkaen osallistuneet yhdessä työllisyyden kuntakokeiluun, jossa on kehitetty tapoja tuottaa työllisyyspalveluja lähellä asiakkaiden kotikuntaa. Keski-Pohjanmaalla on valmisteltu koko maakunnan kokoista työllisyysaluetta. Maakunnan kokoinen työllisyysalue täyttää sille asetetut kriteerit työvoiman määrästä, maatieteellisestä yhtenäisyydestä ja keskuskaupungin sisältymisestä alueeseen.

Keski-Pohjanmaalla TE-palveluiden uudistusta valmistelee Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilun laajennettu yhteistyöelin. Laajennetun yhteistyöelimen esityksen ja alueen kaupungin- ja kunnanhallituksien hyväksynnän pohjalta työllisyysaluetta on valmisteltu vastuukuntamalilla. Keski-Pohjanmaan työllisyysalueen vastuukuntana toimii Kokkolan kaupunki, jolle järjestämisvastuu siirretään.

Sopimuksen mukaan muodostetaan yhteinen toimielin (lautakunta). Yhteisen toimielimen tehtävänä on tuottaa palveluja ja huolehtia järjestettävien palvelujen ja muiden toimenpiteiden yhdenvertaisesta saatavuudesta, tarpeen, määrän ja laadun määrittelemisestä, tuottamistavasta, tuottamisen valvonnasta sekä viranomaiselle kuuluvan toimivallan käyttämisestä.

Järjestämissuunnitelma ohjaa työllisyysalueen toimintaa

Samanaikaisesti sopimuksen kanssa on myös valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriön edellyttämää työvoimapalveluiden järjestämissuunnitelmaa. Järjestämissuunnitelma ohjaa kuntia tunnistamaan työvoimapalveluiden järjestämiseen liittyvät olennaiset kysymykset ja teemat jo työllisyysalueiden muodostamisvaiheessa.

Suunnitelman perusteella työ- ja elinkeinoministeriö pystyy arvioimaan työllisyysalueiden ja kuntien edellytyksiä suoriutua järjestämisvastuuseen ja palveluiden tarjoamiseen liittyvistä velvoitteistaan. Ministeriö tekee järjestämissuunnitelmien pohjalta päätökset työllisyysalueista. Kun Keski-Pohjanmaan viereisten työllisyysalueiden kokoonpanot ovat selvillä, voidaan niiden kanssa sopia yhteistyöstä.

Lisätietoja antaa:

Hallintoasiantuntija Mikko Nikkilä mikko.nikkila@kokkola.fi, 044 780 9228

Työllisyyspäällikkö Sanna-Mari Levijoki sanna-mari.levijoki@kokkola.fi, 044 780 9086

Strategiapäällikkö Piia Isosaari piia.isosaari@kokkola.fi, 044 780 9224

Hallintojohtaja Ben Weizmann ben.weizmann@kokkoal.fi, 044 780 9216

TE-palvelut 2024 -uudistus: https://www.kokkola.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyollisyyspalvelut/te-palvelut-2024-uudistus/

Kokkolan kaupunginhallitus 11.9.2023, Työllisyyspalvelujen järjestämisvastuun siirtäminen Kokkolan kaupungille 1.1.2025 / Vastuukuntasopimuksen hyväksyminen: https://kokkola10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023544-16  

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme