Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupungin kunniamitalien saajat vuonna 2023

Jaa

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleille henkilöille perjantaina 8.9. Kaikkiaan kunniamitali myönnetään tänä vuonna 22 henkilölle.

Kokkolan vanha vesitorni auringon noustessa. Taustalla näkyy kaupungin silhuettia
Kuva: Sami Mutka Sami Mutka

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista. Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

 Kultaisen kunniamitalin saavat

  • Kulttuurivaikuttaja, toimittaja Outi Airola, kiitoksena mittavasta ja avarakatseisesta työstään kotikaupunkimme kulttuurielämän elävöittäjänä sekä monipuolisesta toimittajan työstään niin kaupunkilehden päätoimittajana, kun valtakunnallisen televisiomedian aluetoimittajana.
  • Kaupunginvaltuutettu Reino Herlevi, pitkäaikaisesta luottamushenkilötyöstään sekä aktiivisuudestaan ja tarmokkuudestaan kaupunginhallituksen edellisenä puheenjohtajana, jota hän johti kehittävällä ja ihmisläheisellä otteella.

Hopeinen kunniamitali myönnetään

  • Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin taiteelliselle johtajalle Malin Bromanille
  • kaupungingeodeetti Matti Kivistölle 
  • valtuutettu Mauri Lahdelle sekä
  • järjestöaktiivi Terho Tattarille.  

Pronssinen kunniamitali myönnetään yrittäjä Erkki Ahtiaiselle, puutarhuri Sari Elorannalle, seuratoimija Nils Fagerholmille, aikuisliikunnan asiantuntija Satu Heinojalle, hammaslääkäri-yrittäjä Onerva Helastille, torivalvoja Gun Isosalolle, Hauhtosen tilan yrittäjille Elina ja Veli-Matti Jukkolalle, toimitusjohtaja Pia Kinnuselle, diakoniatyöntekijä Taina Lammiselle, kuvataiteilija Hannu Leimulle, uimari-urheilija Andreas Lindqvistille, hankepäällikkö Lasse Luomalalle, toimittaja Tiina Ojutkankaalle, valtuutettu Tapio Pajunpäälle sekä valokuvaaja Clas-Olav Slottelle.

Kunniamitalien ja kunniamainintojen myöntämisestä päättää kaupungin luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuva mitalitoimikunta.

Lisäksi palkitsemistilaisuudessa huomioidaan Ykspihlajan Työväen Soittajat r.y. sekä Gymnastikföreningen Nordan r.f.100 vuotisesta toiminnasta Kokkolassa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kommuninvånarenkät om nöjdhet med tjänsterna 2023 är öppen5.12.2023 07:54:40 EET | Tiedote

Karleby stadsstrategi 2022 – 2025 visar i vilken riktning man önskar utveckla staden och vilka teman som är viktigast i detta utvecklingsarbete. Viktiga teman när det gäller utvecklingen av Karleby stad är företagarvänlighet, barnvänlighet och upplevelser. Via dem strävar man efter att öka invånarnas välmående och samhörighet. De skapar oskså möjligheter att bygga upp ett gott och meningsfullt liv i Karleby.

Kuntalaisten palvelutyytyväisyyskysely 2023 on avoinna5.12.2023 07:54:40 EET | Tiedote

Kokkolan kaupunkistrategia 2022 -2025 kertoo, mihin suuntaan kaupunkia halutaan kehittää, ja mitkä teemat ovat tärkeimpiä tällä kehittämistaipaleella. Kokkolan kaupungin kehittämisessä keskeisiä teemoja ovat yritysystävällisyys, lapsiystävällisyys sekä elämyksellisyys. Näiden kautta pyritään lisäämään asukkaiden hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta sekä mahdollistamaan hyvän ja merkityksellisen elämän rakentumisen Kokkolassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme