Lapin ELY-keskus

Kutsu: Harva arvaa -seminaari kokoaa opit ja tähtää tulevaisuuden tekemiseen

Jaa

Harvaan asuttujen alueiden (hama) matkailuhankkeiden loppuseminaari kerää Ylläkselle 13. syyskuuta hama-hankkeiden aktiiviset kehittäjät ja muun verkoston ympäri SuomenHarva arvaa millaisia kehittämistoimenpiteitä luonto-, ruoka-, metsästys- ja kalastusmatkailuhankkeiden rahoitus on mahdollistanut!

Seminaarissa summataan vuoden mittaisen kehittämismatkan varrella opittua ja otetaan askelia kohti uusia mahdollisuuksia.

Puolivillin menon takaa pohjoisen omat artistit musiikkiesityksellään sekä keksijä, futuristi Perttu Pölönenjonka innostava tyyli puhua tulevaisuudesta ja muutoksesta ravistelee ajattelemaan isommin.

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Luontokeskus Kellokkaassa tai etänä Teamsin kautta. Jos osallistut paikan päällä, ilmoittauduthan viimeistään tiistaina 12.9. klo 12 mennessä: tuuli.kinnunen@ely-keskus.fi.

Seminaariohjelma (ohjelmamuutokset mahdollisia)

13.30 Harva arvaa, kuinka paljon on tehty!
Tuuli Kinnunen ja Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus

13.40 Mikä estää meitä kokeilemasta tai tekemästä jotain uutta? Mitä muutosjarruja meillä on?
​​​​​​Futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen 

Muutos vaatii optimismia, rohkeaa uudistumista ja toisinaan jopa olemassa olevan käytännön kyseenalaistamista. Monet innovaatiot ovat lähteneet liikkeelle umpikujista. Pessimistit vaikuttavat ehkä fiksuilta, mutta optimistit oppivat.

14.40 Ajatukset yhteen - Innostuminen on ihmisen supervoima, käytä sitä!

14.50 Puolivilli kahvi- ja kulttuuritauko

Yhdessä Puolivillit artistit antavat tämän päivän Lapille äänen – omaperäisen, monimuotoisen, puolivillin äänimaiseman, jossa kaikenlaisille lauluille on tilaa.

(striimauksessa tauko kahvin ajan klo 15.15 - 15.30)

15.30 Mitä on tässä ja nyt - ohjattu keskustelu

Harva arvaa, kuinka innovatiivisia, energisiä ja luomiskykyisiä hama-alueiden ihmiset ja toimijat ovat! Keskustelua vuoden mittaan opitusta ja pohjaa tulevaan tekemiseen.

16.25 Hama-hankkeiden vaikutuksista toteutetaan laaja selvitys
Sari Rannanpää

16.30 Lopetus

Tilaisuuden järjestää Lapin ELY-keskus, joka on rahoittanut ja koordinoinut valtakunnallista hama-hankekokonaisuutta.  

Yhteyshenkilöt

Tuuli Kinnunen, rahoitusasiantuntija
puh. 0295 037 149
sähköposti: tuuli.kinnunen@ely-keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme