Kainuun vesistöt tutuksi tarinakartan avulla
Kainuun vesistöt -tarinakartan avulla pääsee tutustumaan interaktiivisesti alueen ainutlaatuisiin vesistöihin sekä ELY-keskuksen toimiin vesistöjen hyväksi. Tarinakarttaa voi hyödyntää monipuolisesti muun muassa tiedonhaussa sekä opetustyössä.

Vesistöt ovat merkittävä osa jokapäiväistä elämää, toimeentuloa ja virkistystä. ELY-keskukset vastaavat vesienhoidosta Suomessa ja eri toimenpiteillä on tavoitteena saada joet, järvet, rannikkovedet ja pohjavedet vähintään hyvään tilaan sekä estää vesien tilan heikkeneminen. Suomen kahdeksasta vesienhoitoalueesta Kainuu kuuluu pääosin Oulujoen-Iijoen vesienhoitoalueeseen.
Kainuun vesistöt tutuksi
Kainuun vesistöt -tarinakartta on luotu kaikille Kainuun vesistöistä ja ELY-keskuksen alueen vesistöihin kohdistuvista toimista kiinnostuneille. Se on laaja katsaus alueen vesistöihin, jossa käsitellään Oulujoen-Iijoen vesienhoitoaluetta, kulttuuriperintökohteita, vesistöjen kuormitusta, Kainuun alueen luontoa sekä vesistöjen kunnostusta ja virkistyskäyttöä.
Tarinakartta on pilvipohjainen ArcGIS Online -sovellus, jonka avulla voidaan viestiä jostakin paikasta, tapahtumasta, ongelmasta tai ilmiöstä sen maantieteellisessä yhteydessä. Tarinakartan avulla on mahdollista julkaista karttoihin kytkeytynyttä tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Sovelluksen vahvuutena on, että vaikeammatkin asiakokonaisuudet saa avattua helpommin lähestyttäviksi suuremmalle kohdeyleisölle interaktiivisten karttojen, kuvien ja videoiden kautta.
Tarinakarttaa voidaan käyttää yläaste- ja lukiotason biologian tai maantieteen opetusmateriaalina sekä tiedonhakuun esimerkiksi oman mökkijärven ekologisesta tilasta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kainuun ELY-keskus
Laura Jääskeläinen
vesitaloussuunnittelija
p. 0295 023 098, laura.jaaskelainen@ely-keskus.fi
Ninni Laukkanen
ympäristöasiantuntija
p. 0295 023 909, ninni.laukkanen@ely-keskus.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus
Lausunto Otanmäki Mine Oy:n ilmeniitin talteenotto -hankkeen arviointiohjelmasta valmistunut22.9.2023 15:35:42 EEST | Tiedote
Kainuun ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Otanmäen vanhan kaivoksen rikastushiekan hyödyntämistä koskevasta ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
Kainuun ELY-keskus on antanut Kontion koulua koskevan vaarantamiskieltopäätöksen22.9.2023 13:03:42 EEST | Tiedote
Kuhmon Kontion koulun rakennussuojeluprosessi on kesken ja ennen lainvoimaista päätöstä kunnossapitämisessä on otettava huomioon rakennussuojelun tarkoitus.
Puolangan Ahvenvaaralle sijoittuvaan tuulivoimahankkeeseen on sovellettava ympäristövaikutusten arviointimenettelyä21.9.2023 14:52:07 EEST | Tiedote
Kainuun ELY-keskus on antanut YVA-lain mukaisen päätöksen, jonka mukaan Puolangan Ahvenvaaralle sijoittuvassa tuulivoimahankkeessa on sovellettava ympäristövaikutusten arviointimenettelyä (YVA).
Vuosien 2020 ja 2021 Viisikanta-rakennussuojelupalkinnot Kainuun alueella19.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kulttuuriympäristötoimikunnat ovat jo vuosina 2020 ja 2021 valinneet edelliset Viisikanta-palkintojen saajat, mutta koronapandemia on lykännyt palkintojen jakoa Kainuussa aina näihin päiviin saakka. Kainuun alueen palkinnot jaettiin Hyrynsalmen Vanhalla asemalla tiistaina 19.9.2023 kello 10 alkaneessa tilaisuudessa. Palkinnot jakoi museonjohtaja Antti Mäkinen Kainuun Museolta.
Kainuun työttömyys pieneni heinäkuussa kolmanneksi eniten koko maassa22.8.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Kainuun työttömien työnhakijoiden määrä väheni heinäkuussa 2 % vuoden takaisesta. Työttömyysaste oli koko maan neljänneksi matalin. Pitkäaikaistyöttömyys supistui edellisvuodesta. Työvoiman kysyntä on pudonnut merkittävästi kesäkuusta lähtien.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme