Työn ja talouden tutkimus LABORE

KUTSU | Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilun vaikutukset -julkaisutilaisuus 12.9.

Jaa

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilua arvioineen Laboren ja VATT:n tutkimuksen tuloksista. Julkaisutilaisuus järjestetään tiistaina 12.9. klo 13.00–14.30 Helsingin kaupungin tapahtumatorilla. Tilaisuutta voi seurata striimattuna Helsinki-kanavalla.

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilua arvioineen tutkimuksen tuloksista. Julkaisutilaisuus järjestetään tiistaina 12.9. klo 13.00–14.30 Helsingin kaupungin tapahtumatorilla (Pohjoisesplanadi 11-13, Sofiankatu 1, 00170 Helsinki). Tilaisuutta voi seurata striimattuna Helsinki-kanavalla.

Voit ilmoittautua seuraamaan verkkolähetystä täällä 11.9. kello 15.00 mennessä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille kalenterikutsun tilaisuuteen sekä linkin raporttiin, kun se on julkaistu. Helsingin kaupunki striimaa tilaisuuden eli etäosallistuminen on mahdollista kenelle tahansa myös ilmoittautumatta osoitteessa: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=242759903

Helsingin kaupunki toteutti vuonna 2020 anonyymin rekrytoinnin pilotin, jonka jälkeen anonyymi rekrytointi on vakiinnutettu osaksi kaupungin rekrytointiprosesseja. Anonyymin rekrytoinnin vaikutusta syrjintään sekä palkatun työntekijän sopivuuteen kyseiseen työtehtävään on tutkittu Laboren ja VATT:n tutkimushankkeessa, jonka aineisto koostuu Helsingin kaupungin pilotoinnista. Tilaisuudessa päästään seuraamaan tutkimustulosten esittelyä, kommenttipuheenvuoroja ja yleisön kysymyksiä. 

Tilaisuuden keskusteluosuuden moderoi Mika Malirannan ja Matti Apusen talouspoliittinen M&A-podcast. Tutkimuksen tuloksia esittelevät tutkijat Ohto Kanninen (Labore) ja Tuomo Virkola (VATT) ja heidän kanssaan aiheesta ovat keskustelemassa yksikönpäällikkö Tarja Näkki Helsingin kaupungilta, ylitarkastaja Jussi Aaltonen Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta ja vt. toimitusjohtaja Nina Meincke HR Legalista. 

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen. M&A-podcast julkaistaan julkaisutilaisuuden jälkeisen viikon maanantaina ja se on jatkossa kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä podcast-alustoilla (Spotify & Apple) sekä Laboren verkkosivuilla. Julkaistavaa tutkimusta on rahoittanut Ami-säätiö.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työn ja talouden tutkimus LABORE
Arkadiankatu 7
00100 Helsinki

040 940 1940
https://labore.fi

Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen taloudellinen tutkimuslaitos, jossa tehdään tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn ja koulutuksen taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työn ja talouden tutkimus LABORE

Kolme tutkimuslaitosta, Karvi ja OAJ vaativat: Opettajarekisterin perustamista jatkettava22.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, Koulutuksen tutkimuslaitos, Työn ja talouden tutkimus LABORE sekä OAJ ovat pettyneitä siitä, että budjettiriihessä ei linjattu opettajarekisterin perustamisesta. Yhdessä ne esittävät, että hallitus jatkaa opettajarekisterin perustamista, jotta olisi mahdollista esimerkiksi kohdentaa opettajankoulutuksen aloituspaikkoja todellisen tarpeen mukaisesti.

M&A-podcast: Nimi piiloon, kyvyt esiin!20.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Anonyymi rekrytointi on keino taklata ennakkoluuloja työnhaussa. Helsingin kaupunki teetti anonyymin haun vaikutuksista tutkimuksen, joka tuotti harvinaista dataa syistä ja seurauksista. Kuka hyötyy ja kuinka paljon? Ovatko vaikutukset kestäviä, toisin sanoen tuottaako menettely lisää tasa-arvoa, mutta samalla enemmän hutivalintoja? M&A-podcastin erikoisjaksossa Mika Maliranta ja Matti Apunen perkaavat asiantuntijoiden kanssa Helsingin löydöksiä ja kertovat, miksi monimuotoisuus kannattaa – tutkitusti. Jakso on tuotettu yhteistyössä Helsingin kaupungin, Ami-säätiön ja HR Legal Services Oy:n kanssa.

M&A-podcast: Talouspolitiikan hevoskuiskaajat8.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Talouspolitiikkaa ohjaavista ministereistä juuri kellään ei ole taloustieteellistä koulutusta. Kuka siis kuiskaa heidän korvaansa ja opastaa oikeaan suuntaan? Malirannan & Apusen lista on nyt kaivettu kassakaapista ja se paljastaa talouspolitiikan nimettömät arkkitehdit. Jaksossa aukeaa kaksi muutakin talousmysteeriä: miten Sdp:n uuden puheenjohtajan Antti Lindtmanin työmarkkinapolitiikka poikkeaa Sanna Marinista ja erottaako ekonomistikaan valtion omaisuuden myyntiä velanotosta.

Siirtyminen yhteisiin valintakokeisiin edisti koulutuksen tasa-arvoa, yhteistyötä voitaisiin edelleen tiivistää7.9.2023 11:14:42 EEST | Uutinen

Yliopistojen kirjallisten valintakokeiden yhdistämismahdollisuuksia tulisi selvittää ennakkoluulottomasti ja arvioida kriittisesti, millainen valintakoe on kullakin alalla oleellisin. Kehittämistyössä ei saa unohtaa hakukohteita ja oppiaineita, vaan tehdä yhteistyötä. Näin voidaan edistää opiskelijoiden liikkuvuutta sekä toteuttaa uudenlaisia ja paremmin hakijoita, hakukohteita ja yhteiskuntaa palvelevia valintakokeita todistusvalinnan rinnalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme