Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Ruotsin kruununprinsessa Victoria vierailee Hanasaaressa

Jaa

Tervetuloa Hanasaareen juhlistamaan Hanasaaren perustamissopimuksen allekirjoittamisen 50-vuotispäivää 20. syyskuuta 2023. Tilaisuutta kunnioittaa läsnäolollaan hänen kuninkaallinen korkeutensa kruununprinsessa Victoria ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu videotervehdyksen välityksellä.

Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna
Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna

Juhlan ohjelma alkaa Tukholman musiikkilukion/Kungsholmenin lukion kuoron musiikkiesityksellä, jonka jälkeen Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman luo katsauksen Hanasaaren historiaan.

Suomen virallisen tervehdyksen esittää presidentti Sauli Niinistö videoyhteyden välityksellä, ja Ruotsin tervehdyksen tuo kruununprinsessa Victoria, joka on henkilökohtaisesti paikalla ja täten kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan.

”Olemme äärimmäisen iloisia ja kiitollisia siitä, että kruununprinsessa vierailee myös Hanasaaressa Suomen vierailunsa aikana ja että presidentti Sauli Niinistö osallistuu videoyhteyden välityksellä. Tämä todistaa Hanasaaren keskeisen merkityksen Ruotsin ja Suomen suhteille, sekä tänä päivänä että kuluneiden 50 vuoden aikana”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman toteaa.

Ohjelmassa on myös muun muassa Nordregio-tutkimuslaitoksen entisen johtajan Kjell Nilssonin pohdintoja Suomen ja Ruotsin välisen yhteistyön nykytilasta. Lopuksi on vuorossa paneelikeskustelu, johon osallistuvat Dagens Nyheterin päätoimittaja Peter Wolodarski, Helsingin Sanomien päätoimittaja Erja Yläjärvi, näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja Anna Takanen sekä Svenska Teaternin johtaja Joachim Thibblin.

Katso koko ohjelma täältä:

www.lyyti.fi/p/Suomi_ja_Ruotsi_yhdessa__50_vuotta_Hanasaaren_perustamissopimuksesta_6971/fi/finland_och_sverige_tillsammans

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen!

Kruununprinsessa Victoriasta on mahdollista ottaa kuvia hänen saapuessaan Hanasaareen sekä juhlaohjelman aikana auditoriossa.

Aika: 20.9.2023 klo 15–16.15. Lehdistön edustajia pyydetään ystävällisesti saapumaan paikalle Hanasaaren pääsisäänkäynnin aulaan viimeistään klo 14.30.

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo   

Tilaisuus lähetetään myös suorana verkossa klo 15 alkaen Suomen aikaa: https://www.youtube.com/@hanaholmen-kulturcentrumfo299/streams

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7677373

Kruununprinsessa Victoriaa koskevat kysymykset: press@kungahuset.se

Hanasaaren historiaa

Kun Ruotsin valtio antoi Suomen juhlavuona 1967 maalle anteeksi 100 miljoonaa kruunua sodanaikaisia velkoja, Suomen hallitus päätti vastata eleeseen vastalahjalla ja perustaa yhteisesti hallinnoidun kulttuurikeskuksen, jonka tehtävänä olisi kehittää maiden välisiä suhteita. Hanasaaren perustamissopimus allekirjoitettiin 20. syyskuuta 1973, ja kulttuurikeskuksen vihkivät käyttöön 1. kesäkuuta 1975 kuningas Kaarle XVI Kustaa ja presidentti Urho Kekkonen. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Veikko Malmio ja alkuperäisen sisustuksen professori Yrjö Sotamaa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye