Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka tarjoaa pääsyliput 10 euron hintaan torstai-iltaisin

Jaa

Tiedekeskus Heurekassa voi 14.9.2023 lähtien vierailla alennettuun hintaan torstaisin klo 15–20. Aikuiset ja lapset pääsevät tutustumaan tieteeseen 10 euron hinnalla. Kampanjan tarkoituksena on mahdollistaa yhä useammalle Heurekan näyttelyiden kokeminen ja uusien tiedekokemusten saaminen. 

Wille Nyyssönen

Tiedekeskus Heurekassa tarjotaan 14.9.2023 lähtien torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana. 

- Heureka on kaikkia varten, joten haluamme madaltaa kynnystä hakeutua tieteen pariin. Huokealla torstain iltalipulla toivomme houkuttelevamme ihan uusia Heurekan ystäviä vierailulle, Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski kertoo. 

Kampanja on voimassa torstaisin 21.12.2023 asti, lukuun ottamatta 19.10. ja 16.11.2023. Pääsylipun hintaan kuuluu kaikki näyttelyt ja planetaarioelokuvat.

Leikin voima, Katastrofien keskellä ja monia muita näyttelyitä samalla lipulla

Heurekan näyttelytarjonnasta löytyy tällä hetkellä helmikuussa 2023 avattu Leikin voima sekä vielä tammikuuhun 2024 asti esillä oleva Katastrofien keskellä. Leikin voima -näyttelyn pääsanoma on leikin ja leikkisyyden tärkeys meille kaikille iästä riippumatta. Näyttelyssä kannustetaan niin lapsia kuin aikuisiakin heittäytymään leikin maailmaan. Katastrofien keskellä -näyttelyssä puolestaan tutkitaan ja harjoitellaan yhteisiä resilienssitaitoja sekä kohdataan luonnonvoimat – tulva, myrsky, maastopalo ja maanjäristys – audiovisuaalisina videotaideteoksina.

Lisäksi päänäyttelyalueella voi tutustua Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttelyyn, joka käsittelee hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla tekoälyn kehittämisen perusteita, ihmisen ja tekoälyn ohjaamien robottien vuorovaikutusta sekä tekoälyn kehityksen yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Tiedettä pallolla -kohteella esitellään puolestaan satelliittien keräämää dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja tähtitieteestä. Heureka-klassikoissa kävijä pääsee tutustumaan erilaisiin fysiikan ilmiöihin. Päänäyttelyalueella kävijä pääsee myös tutustumaan KiertotehdasSähkölä ja Suolistossa suhisee -näyttelyihin. 

Uusi Satelix-planetaarioelokuva kertoo avaruusteknologiasta 

Heurekan planetaarion ohjelmistoon on saatu uusi elokuva Satelix, joka kertoo havainnollisesti satelliiteista, niiden historiasta sekä siitä tiedosta, jota ne tuottavat jokapäiväisen elämämme sujumiseksi. Satelliitit mahdollistavat esimerkiksi matkapuhelinten ja navigaattoreiden toiminnan. Lisäksi ne tuottavat tietoa maapallon ilmasto- ja sääolosuhteista. Elokuvan tavoitteena on osoittaa, miten paljon avaruusteknologia vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme.

Heurekan planetaariossa on nähtävissä myös lapsille suunnattu animaatioelokuva 3-2-1 Matkaan! sekä Muuttuva maapallo, joka on palkintoja kerännyt elokuva ilmastosta. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu myös Aurora, joka on lumoava elokuva revontulista. 

Heureka on avoinna maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–17 sekä torstaisin klo 10–20 ja viikonloppuisin klo 10–18. Muina ajankohtina kuin torstain 10 euron alennuslippukampanjan aikaan klo 15–20 Heureka-lippu maksaa aikuisille 24 € (paikan päällä) / 22 € (ennakkoon verkosta), sekä lapsille ja nuorille (5–17-v.) ja muille alennusryhmille 17 € / 15 €. Myös torstai-iltojen 10 euron alennusliput ovat ostettavissa sekä ennakkoon Heurekan lippukaupasta että paikan päältä. 

Lisätietoja alennuslippukampanjasta:

Viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295

Heurekan aukioloajat: https://www.heureka.fi/info/

Heurekan lippukauppa: https://www.heureka.fi/lippukauppa/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon noin 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

Heurekan Älyä kone! -tapahtumassa 23.9. tutustutaan tekoälyn ja ohjelmoinnin maailmaan29.8.2023 11:06:07 EEST | Tiedote

Tiedekeskus Heurekassa opetellaan lauantaina 23.9. klo 10–18 Älyä kone! -tapahtumassa ohjelmoinnin alkeita sekä tutustutaan hauskalla tavalla tekoälyyn ja robotiikkaan. Tapahtumassa koodataan, harjoitellaan tekoälyn kouluttamista ja siihen tarvittavia taitoja. Luvassa on robottikäsien kouluttamista, koodirannekorun tekemistä, legorobottien tuunaamista ja liikkuvia luurankoja.

I ESERO Finlands tävling når CanSat-burksatelliter en höjd på en kilometer21.3.2023 09:57:03 EET | Tiedote

ESERO Finland och Vetenskapscentret Heureka håller tillsammans i trådarna för en CanSat-tävling. Tävlingen går ut på att de 14–19 år gamla deltagarna för första gången ska skicka upp burksatelliter med hjälp av en bärraket i miniatyr till en höjd på en kilometer. CanSat är en fullt fungerande miniatyrmodell av en satellit som är inrymd i en läskburk och som skickas i väg högt ovanför jorden för att samla in vetenskapliga observationsdata om olika fenomen i atmosfären. Tävlingen går av stapeln i Vasa 30.3–2.4.2023.

ESERO Finlandin järjestämässä kilpailussa lähetetään CanSat-tölkkisatelliitit kilometrin korkeuteen21.3.2023 09:42:42 EET | Tiedote

ESERO Finland ja Tiedekeskus Heureka järjestävät nuorille suunnatun CanSat-kilpailun, jossa lähetetään tölkkisatelliitteja pienoiskantoraketin kyydissä ensimmäistä kertaa kilometrin korkeuteen. CanSat on juomatölkkiin koottu täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka yläilmoissa kerää tutkimuksellista havaintotietoa ilmakehän ilmiöistä. Kilpailu järjestetään 30.3.–2.4.2023 Vaasassa.

101 oppimateriaalia yläkouluille15.3.2023 13:38:50 EET | Tiedote

Miten opettaa yläkoulussa haastavimpia matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia kansainvälisessä OTA (Online Teaching Advancement) -hankkeessa. Opettajilta eri puolilla Eurooppaa kysyttiin, mihin opetussisältöihin he kaipaisivat apua. Ratkaisuksi luotiin 101 verkossa tarjolla olevaa oppikokonaisuutta, jotka ovat nyt valmiit ja vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotonakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme