Loihde Oyj

Loihde mukaan Digital Defence -ekosysteemiin

Jaa

Loihde on liittynyt Digital Defence Ecosystem -verkostoon, joka yhdistää yritysten ja tutkimuslaitosten osaamista turvallisuus- ja puolustussektorin tarpeisiin.

Turvallisuusympäristö on tänä päivänä varsin monitahoinen, ja digitalisoituvassa maailmassa turvallisuuden varmistaminen edellyttää erittäin laaja-alaista näkökulmaa ja osaamista. Eri toimijoiden yhteistyöllä on saavutettavissa merkittäviä etuja sekä turvallisuuden edistämisen että tehokkuuden kannalta.

”Loihde on yksi Suomen johtavista turva-alan yrityksistä, ja tuotamme palveluita monille kansallisen turvallisuuden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisille aloille. Ainutlaatuinen yhdistelmämme turvateknologian, kyberturvan, datan, ohjelmistokehittämisen ja pilviratkaisuiden osaamista mahdollistaa innovatiiviset ratkaisut, joilla varmistetaan yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus”, sanoo Loihde Oyj:n toimitusjohtaja Samu Konttinen.

Teknologian nopea kehittyminen, tekoäly ja automatiikka luovat turvallisuuden edistämiseen uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi datan hyödyntämisessä on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia. ”Eri järjestelmät tuottavat valtavat määrät dataa, jota validoimalla ja analysoimalla voidaan tuottaa reaaliaikaista tilannekuvaa ja ennusteita päätöksenteon tueksi. Tiivis yhteistyö asiakkaan ja järjestelmätoimittajien kanssa varmistaa tehokkaan datanhallinnan ja datan korkean laadun”, Konttinen kuvailee.

DDE on yksi Business Finlandin rahoittamista kasvumoottoriekosysteemeistä, joilla parannetaan suomalaisyritysten mahdollisuuksia kasvaa ja menestyä kansainvälisessä kilpailussa.

Yhteyshenkilöt

Loihde Oyj: toimitusjohtaja Samu Konttinen
Haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 044 411 3480, tiina.nieminen@loihde.com

Digital Defence Ecosystem: johtaja Jarmo Puputti, puh. 050 352 8740, jarmo.puputti@xdsolutions.fi

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä suojautumaan fyysisen ja verkkomaailman uhilta. Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: turvaratkaisuista, jossa toimimme Loihde Trust -brändillä, ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnasta, jossa brändejämme ovat Loihde Advance, Loihde Factor ja Loihde Cloudon. Henkilöstöä konsernissa on noin 900 ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 123,0 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Loihde Oyj

Loihde myy Ruotsin liiketoimintansa Witted Megacorpille22.8.2023 21:01:48 EEST | Tiedote

Loihde Oyj ja Witted Megacorp Oyj ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Loihde myy Ruotsissa toimivan tytäryhtiönsä Loihde Advisory AB:n liiketoiminnan Witted Megacorpille. Kauppa astuu voimaan 1.9.2023. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa. Kaupan kohteena olevan Loihde Advisory AB:n liiketoiminta käsittää digitaalisen kehittämisen asiantuntijapalveluita yrityksille ja yhteisöille. Liiketoimintakaupan yhteydessä Loihde Advisory AB:n 10 työntekijää siirtyvät Witted Megacorpin palvelukseen ja jatkavat olemassa olevissa asiakashankkeissa. Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen perustelee kauppaa yhtiön päätöksellä keskittyä päämarkkina-alueeseensa Suomeen, jossa sillä on Loihteen eri liiketoimintojen välisiä synergioita selvästi enemmän. ”Ruotsin toimintamme on ollut pientä ja edustanut vain pientä osaa palveluvalikoimastamme. Ruotsin liiketoiminnan laajentaminen kattamaan koko Loihteen palveluvalikoiman olisi vaatinut merkittäviä investointeja.” ”Ostos vauhdittaa Wittedin Ruotsin ka

Loihde julkistaa tammi-kesäkuun 2023 puolivuosikatsauksen 31.8.202318.8.2023 13:35:22 EEST | Tiedote

Loihde Oyj julkistaa tammi-kesäkuun 2023 puolivuosikatsauksen torstaina 31.8.2023 noin klo 8.00. Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen esittelee tuloksen webcast-tiedotustilaisuudessa samana päivänä klo 11.00. Lähetystä voi seurata osoitteessa https://loihde.videosync.fi/q2-2023-liiketoimintakatsaus Esitysmateriaali ja tallenne webcastista tulevat myöhemmin saataville yhtiön verkkosivuille osoitteeseen https://www.loihde.com/omistajille/raportit-ja-esitykset/.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme