Suomen Kennelliitto ry

Suomen Kennelliitto: Eläinsuojeluasiamiehen virka tulisi vakinaistaa

Jaa

Eläinsuojeluasiamiehen määräaikainen virka päättyy 31.12.2023, eikä virkaa enää jatketa. Suomen Kennelliiton näkemyksen mukaan eläinsuojelumiehen työ on tärkeää. Lakkauttamisen sijasta virka tulisi vakinaistaa.

- Vetoamme päättäjiin, että eläinsuojeluasiamiehen virkaan löytyisi rahoitus myös jatkossa. Eläinten hyvinvointia edistetään parhaiten yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Eläinsuojeluasiamies on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka luo siltoja eri toimijoiden välille, painottaa Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen.

- Eläinten hyvinvointiin liittyvät kysymykset luovat helposti hyvin jyrkkiä jakolinjoja eri näkökantojen välillä, ja siksi on tärkeää, että Suomessa on toimija, joka rakentaa yhteisymmärrystä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Eläinsuojeluasiamies on ollut tällainen sillanrakentaja. Viran rahoitusta olisi punnittava tästä näkökulmasta.

Eläinsuojeluasiamiehen viran vakinaistamisen ja nimikkeen muuttamisen eläinsuojeluvaltuutetuksi puolesta kantaa ovat ottaneet muun muassa maa- ja metsätalousministeriön alaiset seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin sekä tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Kennelliitto - Hyvää elämää koiran kanssa

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry on vuonna 1889 perustettu koira-alan asiantuntijajärjestö sekä koirien kasvattajien, omistajien ja harrastajien edunvalvoja. Meillä on noin 144 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme