Quattro Mikenti Group

Kiinteistöjen vihreä siirtymä etenee – QMG vahvistuu rakennusautomaatiossa

Jaa

QMG:n rakennusautomaatiojärjestelmiin Uudellamaalla erikoistunut tytäryhtiö Hausmatic Oy jatkaa kasvuaan.

Hausmaticin Harri Havurinne (vas.) toivottaa Antero Lindströmin tervetulleeksi
Hausmaticin Harri Havurinne (vas.) toivottaa Antero Lindströmin tervetulleeksi

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä yhteensä 3,2 miljoonaan euroon. Hausmatic on kuulunut QMG-talotekniikkakonserniin vuodesta 2021 lähtien. Vuonna 2022 Hausmaticiin liittyi JTL Building Controlin rakennusautomaatioliiketoiminta sekä ryhmä ammattilaisia. Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee 14 automaatioammattilaista.

– Kiinteistösektorin hiilijalanjälkeä on pystyttävä pienentämään. Se on sekä niiden omistajien että yhteiskunnan etu. Rakennusautomaation moderneilla ratkaisuilla vähennämme tehokkaasti energiankulutusta ja päästöjä. Siksi automaatio kuuluu strategiamme ytimeen, ja kasvatamme palveluitamme asiakkaille aktiivisesti, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö toteaa.

– Rakennusautomaation merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Paitsi uusissa kerrostaloissa, sitä sovelletaan myös korjauskohteisiin sekä liikekiinteistöihin ja julkisen sektorin rakennuksiin, kun mennään kohti huoneistokohtaista automaatiota. Siksi olen sitä mieltä, että automaatio-osaamiseen pitää Suomessa panostaa pitkäjänteisesti, Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne sanoo.

Hausmatic vahvistaa projektinjohtoaan

Hausmaticin automaatioratkaisujen projektipäälliköksi on nimitetty 1.9. alkaen sähköinsinööri Antero Lindström. Hän on tehnyt kymmenisen vuotta työtä automaatioratkaisujen kanssa Eletalla ja Constilla. 

– Tehtäviini kuuluvat uusien kohteiden tarjouslaskenta ja projektien vetäminen. Työ on erittäin kiinnostavaa, ja pidän siitä, että kohteet ovat monipuolisia. Olen aiemmin ollut mukana uudis- ja saneerauskohteissa sekä muun muassa sairaala- ja lentokenttäprojekteissa, joten odotan innolla uusia mielenkiintoisia kohteita, Antero Lindström kertoo.

Hausmaticin lisäksi QMG-konsernissa rakennusautomaatioprojekteja toteuttavat AET-Automaatio Etelä-Suomessa, Ajansähkö Keski-Suomessa, Mesiel Kokkolassa, Mikenti Leppävirralla ja Jyväskylässä, Mikenti Talotekniikka pääkaupunkiseudulla, ORS Service Pietarsaaressa sekä Automaatio T&N ja Tammi Kiinteistötekniikka Pohjanmaalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners, 050 432 4822, pekka.poykko@qmg.fi

Harri Havurinne, toimitusjohtaja, Hausmatic Oy, 040 861 8811, harri.havurinne@hausmatic.fi

Linkit

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 40 tytäryhtiötä. Vuonna 2022 QMG:n liikevaihto oli 230,5 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 1300 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas-talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä noin 300 henkilöstöomistajaa. Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi sekä www.nimlasgroup.com

Hausmatic Oy

Vuonna 2001 perustettu Hausmatic tarjoaa rakennusautomaatiojärjestelmien urakointia ja huoltoa Uudellamaalla. Hausmaticin ratkaisut kattavat muun muassa erilaiset valvontajärjestelmät, lämmityksen, käyttöveden ja ilmastoinnin säätöjärjestelmät, kiinteistövalvomot ja mittalaitteet. Yhtiö edustaa Honeywell- ja Ouman-, Fidelix-, Belimo- ja Produal, S+S -, Thermokon- sekä Stig & Wahlström -tuotemerkkejä. Hausmaticin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 3,2 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee 14 automaatioammattilaista. Yhtiön toimipaikka on Keravalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Nimlas Groupille hyvä tulos vuonna 2022 ja vahva alku vuoteen 20232.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2021 perustettu Nimlas Group ylsi hyvään tulokseen ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan. Tulos (pro forma) perustuu vahvaan liiketoimintaan ja kasvuun konsernin molemmissa talotekniikkayhtiöissä, ruotsalaisessa Sandbäckensissa ja suomalaisessa QMG:ssa. Joulukuun lopussa 2022 Nimlas julkisti lisäksi ostavansa norjalaisen sähköteknisiin palveluihin ja -urakointiin keskittyvän Konstelin. Yrityskauppa vahvistettiin helmikuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme