Daikin Finland

Daikinilta uusi erityisesti energiaremontteihin sopiva ilma-vesilämpöpumppu

Jaa

Daikinin ilma-vesilämpöpumppujen valikoima laajenee uudella, erityisesti vesikiertoisilla pattereilla varustettuihin taloihin suunnitellulla versiolla.  Daikin Altherma 3 R MT soveltuu erityisen hyvin vanhojen talojen energiaremontteihin. 

Daikin Altherma 3R MT -ilma-vesilämpöpumppu talvella
Daikinin uusi ilma-vesilämpöpumppu pystyy tuottamaan lämmitysjärjestelmään 63-asteista vettä vielä -25 asteen pakkasella, joten se sopii erityisen hyvin vesikiertoisilla pattereilla varustettujen talojen energiaa säästäväksi lämmönlähteeksi.

Uusi Daikin Altherma 3 R MT on suunniteltu pohjoisen olosuhteissa käytettäväksi. Omassa luokassaan markkinoiden tehokkain ilma-vesilämpöpumppu pystyy tuottamaan lämmitysjärjestelmään 63-asteista vettä vielä -25 asteen pakkasella, joten se sopii erityisen hyvin vesikiertoisilla pattereilla varustettujen talojen energiaa säästäväksi lämmönlähteeksi. 

”Ilma-vesilämpöpumpuilla on erityisen suuri merkitys vanhojen kiinteistöjen energiaremonteissa, joissa niillä pystytään vähentämään merkittävästi ostoenergian tarvetta ja siten pienentämään lämmityskustannuksia ja päästöjä”, Daikin Finlandin toimitusjohtaja Mikko Ropponen kertoo. 

Altherma 3 R MT:llä voi korvata vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämmönlähteenä aiemmin käytetyn sähkö- tai öljykattilan. Mikäli uudella laitteella korvataan vanha lämpöpumppu Daikin-jälleenmyyjät poistavat vanhasta laitteesta kylmäaineet kierrätettäväksi uudelleen käytettäviksi ja palauttavat vanhan lämpöpumpun kiertoon metalliteollisuuden raaka-aineina. Daikin ottaa käytettyjä laitteita kierrätettäväksi niiden merkistä riippumatta. 

Kierrätyksessä Daikin tekee yhteistyötä vanhoja kylmäaineita kierrättävän Eco Scandicin sekä laitteiden raaka-aineiden uudelleenkäytöstä vastaavan Stena Recyclingin kanssa. 

Huomaamattomasti muotoiltu hiljainen ulkoyksikkö

Uuden lämpöpumpun ulkoyksikkö erottuu perinteisistä lämpöpumpuista mattaharmaan kotelon ja mustan vaakasäleikön ansiosta. Ulkoyksikkö on saanut sekä IF- että reddot-muotoilupalkinnot. Ulkoyksikkö sulautuu värityksen ja muotoilunsa ansiosta hienovaraisesti ympäristöönsä. 

Erityisesti tiheästi rakennetuilla alueilla ulkoyksikön hiljaisuudella on suuri merkitys. Tehokkaan ääntä eristävän ja vaimentavan kolminkertaisen kotelorakenteen sekä akustiikka- ja virtausasiantuntijoiden suunnitteleman suurikokoisen puhaltimen ansiosta äänenpaine on kolmen metrin päässä vain 38 dBA, joten tasainen, hiljainen humina peittyy hiljaistenkin ulkoilman äänten alle.  

Valinnan mukaan joko 180 tai 230 litran käyttövesivaraajalla varustettu sisäyksikkö vastaa tilantarpeeltaan tyypillistä jääkaappi-pakastinta. Sen voi sijoittaa tekniseen tilaan tai esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Laitteen koko valitaan kodin käyttöveden tarpeen mukaan. 

Vaihtoehtona on saatavilla tilantarpeeltaan pieni, vain 390 mm syvä ja 840 mm korkea seinämallinen yksikkö. Seinämallisen sisäyksikön voi liittää jo olemassa olevaan käyttövesivaraajaan tai uuteen erilliseen lämminvesivaraajaan.

Molemmista sisäyksiköistä on saatavana pelkästään lämmittävät versio, lämmittävät ja jäähdyttävät mallit sekä kahden lämmityspiirin lämpöpumppu, jolla voidaan säätää toisistaan riippumatta esimerkiksi oleskelutilojen pattereita ja kosteiden tilojen lattialämmitystä. 

Daikin Altherma 3 R MT:n vakiovarusteena on wifi-liitäntä. Sen ansiosta lämmitystä voi säätää ja energiankulutusta seurata etänä Onecta-mobiilisovelluksella. 

Uudella lämpöpumpulla ei ole alinta käyttölämpötilaa, joten se soveltuu käytettäväksi Suomen olosuhteissa läpi vuoden. Lämpöpumpun takuuaika on kolme vuotta, jonka lisäksi rekisteröityneet käyttäjät saavat kahden vuoden lisätakuun. 

Suuri merkitys vanhojen talojen energiaremonteissa

Mikko Ropposen mukaan ilma-vesilämpöpumppuja hankitaan erityisen paljon korvaamaan vanhoja sähkö- ja öljykattiloita. Toisin kuin ilmalämpöpumput, niin ilma-vesilämpöpumput sopivat vesipattereilla tai vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetun talon ainoaksi lämmönlähteeksi. Niillä voidaan tuottaa energiatehokkaasti myös lämmin käyttövesi. 

Uusi Daikin Altherma 3 R MT tuottaa lämpöä läpi vuoden hyvällä hyötysuhteella. Tästä kertoo SCOP eli vuosihyötysuhde 9 kW (Pdesign) lämmön tarpeella: patterilämmityksen 55 °C menovedellä SCOP on Suomen kylmissä ilmasto-olosuhteissa 2,95 ja lattialämmityksen 35 °C menovedellä 3,93. Käyttöveden lämmityksessä SCOP on 2,88. 

”Yhdellä kilowatilla sähköä saa siis lähes kolme kilowattia lämpöä kotiin ja lämminvesivaraajaan.  Jos lämpö jaetaan lattialämmityksellä, moderneilla suurilla lämpöpattereilla tai puhallinkonvektoreilla päästään vielä parempiin hyötysuhteisiin”, Ropponen sanoo. 

Mitoitus tehtävä todellisen energiankulutuksen mukaan

Daikinin tekninen päällikkö Jussi Kummu korostaa, että ilma-vesilämpöpumppu on mitoitettava aina kiinteistön todellisen energiankulutuksen mukaan. Tähän vaikuttaa paitsi talon sijainti ja rakenne, myös asukkaiden määrä ja sitä kautta lämpimän käyttöveden tarve. Daikin-lämpöpumput myydään aina asennettuna ja asennusliike mitoittaa järjestelmän taloon sopivaksi. 

”Todenmukainen tieto lähtötilanteesta saadaan, kun huomioidaan lämmityssähkön tai -öljyn kulutuksen lisäksi myös muu lämmitykseen käytetty energia, kuten esimerkiksi polttopuut”, Kummu kertoo. 

Kummun mukaan oikein mitoitetulla ilma-vesilämpöpumpulla voidaan tuottaa käytännössä koko lämmityskauden energia tehokkaasti lämpöpumpun kompressorilla, joten Altherma 3 R MT:n vakiovarustukseen kuuluva 9 kW lisälämmitin jää nimensä mukaisesti vain varalle. 

”Yksittäiset pakkaspäivät eivät romahduta lämpöpumpun kannattavuutta ja järkevyyttä”, Kummu korostaa. 

Daikinin Euroopassa myytävät lämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa. 

Daikinin ilma-vesilämpöpumppumallisto

  1. Daikin Altherma 3R. Kylmäaineplit-mallinen eli sisä- ja ulkoyksiköstä koostuva Daikinin suosituin ilma-vesilämpöpumppu sopii lattilämmitystaloihin tai uusilla, tehokkailla pattereilla varustettuihin rakennuksiin, joissa menoveden lämpötila on matala. Laite tuottaa 60 °C vettä lämmitysjärjestelmään.

  2. Daikin Altherma 3M. Monoblock-laitteessa on pelkkä ulkoyksikkö, joka liitetään suoraan kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Edullinen vaihtoehto pelkkään lämmitykseen ja kohteisiin, joissa on sisällä vain rajoitetusti tilaa laiteasennuksille. Lämpöpumpun käyttöönotto ei edellytä kylmäaineasennuksia. Laite tuottaa 60 °C vettä lämmitysjärjestelmään.

  3. Uusi Altherma 3 R MT on markkinoiden tehokkain kylmäainesplit-ilma-vesilämpöpumppu. Sopii erityisesti vesipattereilla varustettuihin taloihin. Laite tuottaa 65 °C vettä lämmitysjärjestelmään.

  4. Daikin Altherma 3 H HT on markkinoiden tehokkain hydrosplit-ilma-vesilämpöpumppu, joka koostuu ulkoyksiköstä ja tekniseen tilaan sijoitettavasta sisäyksiköstä. Sopii erityisen hyvin paljon lämmitystehoa vaativiin kohteisiin ja vanhan öljylämmityksen korvaajaksi. Lämpöpumpun käyttöönotto ei edellytä kylmäaineasennuksia. Laite tuottaa 70 °C vettä lämmitysjärjestelmään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilma-vesilämpöpumppu Daikin Altherma 3R MT sisäyksikkö lattimalli käyttövesivaraajalla
Ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö on saatavana joko seinämallisena tai käyttövesivaraajalla varustettuna lattiamallisena versiona. Lattimalli vastaa tilantarpeeltaan tyypillistä jääkaappi-pakastinta ja sen voi sijoittaa tekniseen tilaan tai esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen.
Lataa
Ilma-vesilämpöpumppu Daikin Altherma 3R MT ulkoyksikkö
Altherma 3 R MT:n ulkoyksikkö erottuu perinteistä lämpöpumpuista mattaharmaan kotelon ja mustan vaakasäleikön ansiosta. Puhaltimen muotoilun ja ääntä vaimentavan koteloinnin ansiosta ulkoyksikkö on erittäin hiljainen.
Lataa
Ilma-vesilämpöpumppu Altherma 3R MT ulkoyksikkö
Daikin Altherma 3 R MT:n ulkoyksikkö on saanut sekä IF- että reddot-muotoilupalkinnot. Ulkoyksikkö sulautuu värityksen ja muotoilunsa ansiosta hienovaraisesti ympäristöönsä.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Daikin Finland

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme