Kemianteollisuus ry

Suhdannenäkymät heikoimpia sitten vuoden 2008 finanssikriisin – Kemianteollisuus tukee hallituksen kaavailemia, kauan kaivattuja muutoksia työrauhalainsäädäntöön, infotilaisuus to 14.9. kello 9–10 (Teams)

Jaa

Kemianteollisuus ry:n toimialakatsauksessa käydään läpi suhdannetilannetta ja työrauhalainsäädännön uudistuksia.

Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten liikevaihto on laskenut kesästä 2022 lähtien. Tuotantomäärät ovat kehittyneet liikevaihtoa vaisummin, ja kemianteollisuudelle tärkeillä aloilla veto on ollut, ja on, heikkoa. Erityisen huolestuttavaa on se, että Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten näkymät suhdanteesta ovat heikoimpia sitten vuoden 2008 finanssikriisin.

Kemianteollisuus ry:n toimialakatsauksessa käsitellään myös hallituksen kaavailemia, pitkään odotettuja uudistuksia työrauhalainsäädäntöön. Monen Euroopan maan työrauhasäännöksissä on jo nyt sisällä hallitusohjelman kirjausten kaltaisia elementtejä. Kemianteollisuus ry pitää hyvänä, että vuoden 1946 lainsäädäntöä ollaan viimein uudistamassa. Laitonta lakkoilua Kemianteollisuus ry pitää erityisen vahingollisena, sillä se aiheuttaa yrityksille pahimmillaan miljoonaluokan vahingot.

Tervetuloa kuulemaan tarkemmin Kemianteollisuus ry:n näkemyksiä suhdannetilanteesta ja työrauhalainsäädännön uudistuksista. Paikalla ovat toimitusjohtaja Mika Aalto, työmarkkinajohtaja Minna Etu-Seppälä sekä ekonomisti Sampo Pehkonen.

Infoon pääset osallistumaan täältä.

Yhteyshenkilöt

@Kemianteollisuu
Linkedin
Tilaa uutiskirje

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa.

Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 14 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä. Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes.

Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista ja investoimme Suomeen vuositasolla reilut miljardi euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kemianteollisuus ry

Näillä toimilla suomalaisen teollisuuden osaajapula ratkaistaan – Kemianteollisuus esittelee SuomiAreenassa 10 kohdan korjaussarjan29.6.2023 11:35:31 EEST | Tiedote

Suomalaisen osaamisen taso on laskenut jo pitkään, mistä kertovat muun muassa jatkuvasti vajoavat Pisa-tulokset ja yritysten kasvava huoli osaajien taitotasosta. Kemianteollisuus painottaa, että kyse on koulutusjärjestelmän haasteista. Nuoria pitää pystyä tukemaan paremmin, jotta työelämävalmiudet saadaan riittävälle tasolle – ja ylikin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme